| « Subiectul anterior | Subiectul urmator » Share |
| Autor |
Mesaj |
bosssu Testos meserias

Data inscrierii: 16/11/2008 Mesaje: 339 Locatie: Pitesti
|
Trimis: Lun 12 22, 2008 11:03 am Titlul subiectului: |
|
|
| Pai ia reptile glo 5.0 neon sau compact de 13 w |
|
| Sus |
|
 |
diego Site Admin

Data inscrierii: 01/11/2006 Mesaje: 1208 Locatie: Bucuresti
|
Trimis: Lun 12 22, 2008 1:58 pm Titlul subiectului: |
|
|
| Repti Glo 5.0 nu se gaseste la Hornbach. Am fost astazi pe acolo. |
|
| Sus |
|
 |
djcellblock Testos juvenil

Data inscrierii: 18/12/2008 Mesaje: 30
|
Trimis: Lun 12 22, 2008 9:56 pm Titlul subiectului: |
|
|
Repti Glo 5.0 nu gasesti ... dar se gasesc acvarii cu pompa + alte nebunii ... o sa trag si eu o fuga zilele astea sa-i fac broscutzei un cadou ho ho ho!  |
|
| Sus |
|
 |

|
Trimis: Mar 12 23, 2008 12:45 pm Titlul subiectului: |
|
|
Va salut, am facut niste poze noi cu o camera profesionala ... cred ca acum va puteti da seama cu certitudine ce rasa e.
http://www.flickr.com/photos/3.....otostream/
Mie mi se pare ca are ochii putin inflamati, sa-mi spuneti si voi ce parere aveti. |
|
| Sus |
|
 |
Pandy Moderator

Data inscrierii: 22/06/2007 Mesaje: 1624 Locatie: Bucuresti (Berceni)
|
Trimis: Mar 12 23, 2008 5:43 pm Titlul subiectului: |
|
|
Raman la parerea ca este Trachemys scripta - scripta. Mi se pare ciudat capul pe care il are, are o forma diferita, cu ochii mari  |
|
| Sus |
|
 |

|
Trimis: Mie 12 24, 2008 11:48 am Titlul subiectului: |
|
|
stiu ca are forma capului mai ciudata, din cauza ochilor bulbucatzi. eu ma gandeam ca are ceva la ochi ... dar acum am vazut ca nu are mereu ochii atat de mari ... poate asa e ea, mai mirata  |
|
| Sus |
|
 |
mihaelajulia Testos juvenil

Data inscrierii: 04/01/2009 Mesaje: 77 Locatie: Novaesium
|
Trimis: Dum 01 04, 2009 4:22 pm Titlul subiectului: |
|
|
Mie imi pare insa ca e Pseudemys concinna.  |
|
| Sus |
|
 |

|
Trimis: Lun 01 05, 2009 2:11 am Titlul subiectului: |
|
|
pfffffff acum ca am vazut poze cu Pseudemys concinna iar nu stiu ce sa mai cred ...
Am facut poze noi ... poate va dati seama mai bine. As dorii sa imi raspunda mai multa lume sau macar 2 / 3 persoane sa ma asigur.
http://www.flickr.com/photos/34074235@N08/
Va multumesc!
Off-Topic si imi cer scuze anticipat:
Stie cineva unde gasesc sa ii iau si eu o sora/fratior? (aceeasi specie, pentru ca am inteles ca nu e bine sa convietuiasca in acelasi acvariu mai multe specii)  |
|
| Sus |
|
 |
bosssu Testos meserias

Data inscrierii: 16/11/2008 Mesaje: 339 Locatie: Pitesti
|
Trimis: Lun 01 05, 2009 10:17 am Titlul subiectului: |
|
|
| Dupa parerea mea nare nimic la mine convietuiesc 2 specii : trachemys scripta elegans trachemys scripta scripta. Si sa pui poze cand iti iei acvariu |
|
| Sus |
|
 |
Florin Moderator

Data inscrierii: 18/11/2006 Mesaje: 875 Locatie: Ilfov, Buftea
|
Trimis: Lun 01 05, 2009 2:29 pm Titlul subiectului: |
|
|
| Si mie mi se pare ca ar fi Trachemys Scripta Scripta.Forma capului este mai ciudata, probabil din cauza ca este mica. |
|
| Sus |
|
 |

|
Trimis: Lun 01 05, 2009 4:39 pm Titlul subiectului: |
|
|
Va salut.
Am pus poze si pe un alt forum, din america si am primit urmatoarele raspunsuri:
- Looks like Pseudemys concinna.... a River Cooter.
- It looks like a Nicaraguan Slider - Trachemys scripta emolli
- It's a river cooter, not a slider.
- Definitely looks like a Cooter to me.
- River cooter, she's beautiful.
- Definately a cooter, i'm not a pro enough to say more than that.. Looks like a pennisular or river to me
Asa ca pana acum raman la ideea ca ar fii Pseudemys concinna (River Cooter).
Ca sa nu fiu off-topic am pus pozele cu proaspata ei casuta aici:
http://www.testoase.com/viewtopic.php?p=8619#8619 |
|
| Sus |
|
 |

|
Trimis: Lun 01 05, 2009 9:15 pm Titlul subiectului: Majoritatea a decis |
|
|
| Dupa cum am mai spus am pus aceeasi intrebare si pe un alt forum (din america) si majoritatea au zis ca e Pseudemys concinna (river cooter) ... acum intrebarea cheie e de unde iau si eu o broscuta ca ea sau cel putin inrudita cu ea? Am inteles ca nu e bine sa convietuiasca mai multe specii de broscute in acelasi terariu. Corectati-ma daca gresesc. |
|
| Sus |
|
 |
Pandy Moderator

Data inscrierii: 22/06/2007 Mesaje: 1624 Locatie: Bucuresti (Berceni)
|
Trimis: Mar 01 06, 2009 5:18 pm Titlul subiectului: |
|
|
| Sincer mie tot Trachemys Scripta - Scripta mi se pare, nu am mai auzit de specia ta pana acuma, si tind sa cred ca nici nu a fost adusa in Romania o astfel de specie. Ei ti-au zis ca este Pseudemys concinna poate si din cauza ca ei au mai multe specii acolo. Chiar nu am idee. Se poate sa ma si insel. |
|
| Sus |
|
 |
mihaelajulia Testos juvenil

Data inscrierii: 04/01/2009 Mesaje: 77 Locatie: Novaesium
|
Trimis: Mar 01 13, 2009 12:17 pm Titlul subiectului: |
|
|
Trachemys Scripta-Scripta este mai plata, mai turtita. Pseudemys concinna are carapacea mai tuguiata la mijloc. De asta inclin sa cred ca e River Cooter. Cu varsta, modelul de pe carapace nu va mai fii la fel de intens. Asa poti sa-ti dai seama de varsta unei River Cooter.
LE: am si eu o broscuta tuguiata, Graptemys Graptemys pseudogeographica kohnii, are fata la fel, cu ochii mirati, gura ca o semiluna nemultumita si e tare timida. In comparatie cu cea cu tample galbene, care aduce cu un sarpe la fata, Missi (Mississippi Map Turtle) seamana mai mult cu o broasca.
Indiferent care din cele doua specii este, poti sa-i aduci un conlocuitor de acelasi gen. Fetele impreuna si baietii intre ei. Altfel, masculii o sa le cam agreseze pe femele cand ajung la maturitate. |
|
| Sus |
|
 |
darczon69
Data inscrierii: 27/02/2009 Mesaje: 1
|
Trimis: Vin 02 27, 2009 6:05 pm Titlul subiectului: |
|
|
Imi cer scuze că "intru" aşa pe acest topic, dar şi eu am probleme cu identificarea broscuţei mele.
Am primit-o cadou de vreo 2 săptămâni. Ştiu că îi trebuie un acvariu mai mare, am făcut comanda la unul de 85x45x60 şi ar cam trebui să vină. Din câte am înţeles citind forumul îmi mai trebuie lampa cu UV, filtru (are ceva dacă este unul intern? ca cel pentru peşti?) şi o insulă ceva...De asemenea, o lampă obişnuită cu neon este bună? Sau trebuie să iau una "specială"?
Aici sunt pozele...
O poza cu burta nu am facut fiindca nu am vrut sa o deranjez. Ca mancare, i-am luat niste creveti, peste uscat si ceva granule colorate... Dar nu mananca momentan. Le miroase, iar apoi pleaca.
V-as ruga sa ma lamuriti si pe mine . De asemenea, v-as multumi daca mi-ati acorda cateva sfaturi cum sa am grija de aceasta vietate. |
|
| Sus |
|
 |
|