| « Subiectul anterior | Subiectul urmator » Share |
| Autor |
Mesaj |
vladp Testos juvenil

Data inscrierii: 10/10/2008 Mesaje: 6
|
Trimis: Sam 10 11, 2008 12:15 am Titlul subiectului: Ce specie e broscuta mea? |
|
|
Am primit si eu o broscuta testoasa, mica, nu stiu cat timp are. As vrea sa stiu ce specie e, daca ma poate ajuta cineva. Aici aveti o poza cu ea. As mai avea o intrebare. Toata seara a incercat sa iasa din acvariu, e ceva in neregula cu ea? sau doar se crede in Prison Break?
http://img147.imageshack.us/my.....003rf0.jpg |
|
| Sus |
|
 |
Pandy Moderator

Data inscrierii: 22/06/2007 Mesaje: 1624 Locatie: Bucuresti (Berceni)
|
Trimis: Sam 10 11, 2008 6:55 am Titlul subiectului: |
|
|
| Trachemys scripta este specia testoasei tale, arunca un ochi aicea pentru ca ai nevoie de informatia din acel topic http://www.testoase.com/viewtopic.php?t=12 |
|
| Sus |
|
 |
ACVARISTUL10 Testos juvenil

Data inscrierii: 25/08/2008 Mesaje: 15
|
Trimis: Sam 10 11, 2008 11:51 am Titlul subiectului: |
|
|
| Sunt de aceeasi parere cu pandy.stiu asta deoarece si eu am o testoasa la fel. |
|
| Sus |
|
 |
ciprif Testos juvenil

Data inscrierii: 21/05/2008 Mesaje: 48 Locatie: Bistrita
|
Trimis: Sam 10 11, 2008 4:15 pm Titlul subiectului: |
|
|
te rog pentru binele broscutei tale schimba acvariul si incearca macar cat e micuta pentru o desvoltare cat mai buna sa-i cumperi un acvariu maricel in care sa-i poti pune un volum de apa de cca 10 ori cat volumul ei. |
|
| Sus |
|
 |
OsDeRos Moderator

Data inscrierii: 26/08/2008 Mesaje: 680 Locatie: jegosul bucuresti
|
Trimis: Lun 10 13, 2008 3:40 pm Titlul subiectului: |
|
|
Trachemys scripta - scripta ... ca`i cu tample galbene... si din cate am invatat de pe forum e "verisoara" celei cu tample rosii  |
|
| Sus |
|
 |
vladp Testos juvenil

Data inscrierii: 10/10/2008 Mesaje: 6
|
Trimis: Mar 10 14, 2008 12:52 pm Titlul subiectului: |
|
|
| Am si eu o intrebare, am cautat pe mai multe topicuri si nu am gasit nimic pana acum. Cam cat timp sta pe uscat o asemenea broscuta. Sau mai bine zis cat timp rezista pe uscat? |
|
| Sus |
|
 |
djcellblock Testos juvenil

Data inscrierii: 18/12/2008 Mesaje: 30
|
Trimis: Joi 12 18, 2008 6:01 pm Titlul subiectului: |
|
|
Va salut,
In primul rand imi cer scuze pentru calitatea proasta a pozelor pe care o sa le vedeti.
Am cautat toata noaptea pe google dar fara nici o urma de siguranta ca broscuta mea ar putea fi vre-una din speciile care le-am vazut pe diferite site-uri.
Daca nu va dati seama din poze
- nu are rosu deloc (nici pe cap, nici in alte parti)
- culoarea predominanta pe carapace este verde cu putin galben
-Trachemys scripta elegans nu este 100 % pentru ca nu are rosu deloc pe ea.
-Trachemys scripta la fel cade.
-Trachemys scripta troostii am vazut ca are putin rosu pe cap ... si cum am spus si mai sus broscuta mea nu are rosu deloc pe ea.
- Trachemys scripta scripta seamana foarte mult cu ea, doar ca nu are la fel de multe forme verzi pe burta.
Am vazut o gramada de specii si deja ma doare capul cat am cautat si nu am reusit sa imi dau seama ... poate ma puteti ajuta voi.
Sunt disperat sa aflu ce specie e pentru ca eu nu am vazut-o sa manance deloc in aproape 2 saptamani ... temperatura aperi este de 24.9 grade.
Intr-adevar nu i-am amenajat inca un acvariu pentru ca de-abea ieri am inceput sa ma documentez de ce are nevoie ... dar asta nu cred ca ar fi problema pentru care nu mananca.
Dupa cum v-am spus o am de 2 saptamani, am primit-o de la cineva care mi-a explicat cum sa am grija de ea si majoritatea sfaturilor care mi le-a dat mi-am dat seama ca sunt bullshit de-abea dupa ce m-am documentat toata noaptea.
Cea mai mare prostie care a putut sa mi-o spuna a fost sa fierb apa
De ieri am incetat sa-i fierb apa si i-am pus apa plata lasata cateva ore sa ajunga la temperatura de 25 de grade, asta nu cred ca e un lucru rau.
Ce am uitat sa precizez ... dupa cum vedeti e foarte mica, cred ca are cateva luni ... intre 2 si 4 cel mult si are intre 4 si 6 cm.
I-am luat mancare de 2 feluri:
- Grammus mixture (ingrediente: gamarus, ansoa si oua de furnici)
- Turtle sticks (care contine si turtle sticks si viermisori)
De asemenea am luat si Tortafort care contine vitamine si minerale, pe care am inceput sa i le pun in apa cate 2 picaturi la fiecare 2 zile cand ii schimb apa.
Si dupa toata povestea asta urmeaza si pozele:
http://www.flickr.com/photos/3.....118556450/
Va multumesc anticipat pentru ajutor si inc-odata scuze pt. calitatea f. f. f. proasta a pozelor. |
|
| Sus |
|
 |
Pandy Moderator

|
Trimis: Joi 12 18, 2008 8:57 pm Titlul subiectului: |
|
|
| Cel mai probabil este Trachemys scripta - scripta, nu trebuie neaparat ca toate testoasele sa aiba acelas numar de puncte verzi pe plastron (burta), difera de la broasca la broasca. |
|
| Sus |
|
 |

|
Trimis: Joi 12 18, 2008 9:01 pm Titlul subiectului: |
|
|
Ok. Multumesc mult. Eram aproape sigur ca e T. scripta scripta pentru ca seamana perfect cu acesta specie, doar ca are mai multe pete pe burta si alt model decat toate broscutele care le-am vazut in toate pozele de pe internet cu t. scripta scripta.
Ai idee care e problema cu mancarea? Nu mananca deloc de vreo 2 - 3 saptamani. Si sunt disperat ... temperatura apei e acum 24.9 si nu am cum sa o mai urc pt ca inca nu am incalzitor.
Urmeaza sa iau tot ce trebuie sa se simta cat mai bine in cel mai scurt timp. |
|
| Sus |
|
 |
Pandy Moderator

|
Trimis: Joi 12 18, 2008 9:56 pm Titlul subiectului: |
|
|
Este bine ceea ce vrei sa faci, sa cumperi tot ce este necesar, ceea ce ai putea sa faci pentru moment, este sa ii pui deasupra insulitei (la o distanta de 30 cm) un bec de 60 W, sa-l ti aprins si in acest fel maresti temperatura atmosferei de deasupra insulitei si o menti constanta. Cu mancarea poti incerca cu inima de vita liofilizata, poate o accepta, sau este inca in perioada de acomodare si refuza haleala  |
|
| Sus |
|
 |

|
Trimis: Joi 12 18, 2008 10:03 pm Titlul subiectului: |
|
|
Vesti bune ... nu a mancat dar a inceput sa se zmenguie ca o tampita ... am scos-o afara pe canapea si e foarte vioaie ... astept sa inceapa sa manance ... e sub supraveghere
I-am pus o lampa de 60 W langa recipientul ala de plastic in care sta acum inca de cand am primit-o si de 2 zile o tin pe birou langa calorifer. Ca sa fiu sigur ca nu ö fierb"am luat acum cateva zile un termometru care il tin in permanenta in apa.
Crezi ca ai cum sa-mi dai niste sfaturi sau sa ma indrumi catre un site unde pot sa aflu totul despre ea? Am gasit ieri dar acum nu-l mai gasesc. |
|
| Sus |
|
 |
Pandy Moderator

|
Trimis: Joi 12 18, 2008 10:18 pm Titlul subiectului: |
|
|
| Totul despre ea afli si de la noi, ia la "puricat" tot forumul si vei descoperi o gramada de chestii pe care nu le cunosteai. |
|
| Sus |
|
 |

|
Trimis: Joi 12 18, 2008 10:19 pm Titlul subiectului: |
|
|
Am aflat deja foarte multe cu ajutorului forumului vostru ... o sa il explorez in continuare
Mersi mult.
Salut. |
|
| Sus |
|
 |
bosssu Testos meserias

Data inscrierii: 16/11/2008 Mesaje: 339 Locatie: Pitesti
|
Trimis: Vin 12 19, 2008 11:13 am Titlul subiectului: |
|
|
| Le dau drpetate fa si tu un acvariu de macar 40l cu geam de 6 sau de 8mm ia un incalzitor un reptileglow 5.0 si un Uva si un filtru calumea si ai rezolvat tot |
|
| Sus |
|
 |

|
Trimis: Lun 12 22, 2008 2:02 am Titlul subiectului: |
|
|
Am vorbit cu un prieten azi si mi-a zis ca sunt acvarii cu incalzitor + pompa la preturi mai mici in Hornbach ... am dat numele marketului ca sa stie si cei care de-abea se uita ce sa ia pentru broscutele lor.
Maine ma duc sa vad ... dupa ce o instalez in noul ei camin cu tot ce are nevoie ... o sa va arat niste poze.
Apropo de Uv ... ce putere trebuie sa aiba lampa UV pentru o broscuta de cateva luni? |
|
| Sus |
|
 |
|