Pagina de start   Cautare avansata   FAQ   Lista membrilor   Grupuri de utilizatori   Inregistrare   Profil   Mesaje private   Autentificare 

Prima pagina - Testoase.com
Prima PaginaChatCreaza-ti un cont pe Testoase.comRegulamentul ForumuluiContact

Primii pasi   Intrebari frecvente   Specii de testoase   Hrana   Boli   Hibernare   Reproducere   Utile 
Urgent, ce specie sunt 2?

Creaza un subiect nou   Raspunde la subiect    Pagina de start a forumului Testoase de apa si de uscat Alte specii de testoase
« Subiectul anterior | Subiectul urmator »   Share
Autor Mesaj
cristestudo

Data inscrierii: 24/07/2008

MesajTrimis: Joi 07 31, 2008 10:41 pm    Titlul subiectului: urgent, ce specie sunt 2? Raspunde cu citat (quote)

Salut tuturor, Very Happy
Acum 1 luna, era sa dau cu masina peste o broasca testoasa. Mi-a placut mult de ea ;si am luat-o acasa( o tin in cutea casei). Are vro 20m2 liberi, verdeata si apa, si e de uscat. Cred ca este o Testudo Graeca Ibera, Question (am gasit-o in zona muntilor Macin, din Dobrogea), dar nu stiu genul, varsta si daca e intradevar o greaca Confused . Am mai observat ca suprafata carapacei e deteriorata Sad .
Sus
Pandy
Moderator
Moderator

Data inscrierii: 22/06/2007

MesajTrimis: Vin 08 01, 2008 7:03 am    Titlul subiectului: Raspunde cu citat (quote)

Avand in vedere faptul ca nu ai pus nici o poza nu avem cum sa ne dam seama, cel mai probabil este Testudo graeca - greaca sau Testudo hermanii - Herman. Uite-te la topicul Sticky si vezi cu care dintre ele seamana.
Sus
cristestudo

MesajTrimis: Vin 08 01, 2008 7:24 pm    Titlul subiectului: Raspunde cu citat (quote)

multumesc de raspuns, dar nu reusesc sa postez pozele.
Sus
cristestudo

MesajTrimis: Vin 08 01, 2008 8:33 pm    Titlul subiectului: Raspunde cu citat (quote)

http://www.flickr.com/photos/2.....722454339/
aici sunt pozele cu Testosu meu Very Happy

astept sa ma ajutati... multulesc
Sus
Pandy
Moderator
Moderator

Data inscrierii: 22/06/2007

MesajTrimis: Sam 08 02, 2008 7:54 am    Titlul subiectului: Raspunde cu citat (quote)

Sincer, nu imi dau seama. Poate fi: Gopherus polyphemus, Clemmys si cel mai probabil Testudo graeca - greaca
Sus
alin
Testos meserias
Testos meserias

Data inscrierii: 06/04/2008

MesajTrimis: Dum 08 03, 2008 8:17 pm    Titlul subiectului: Raspunde cu citat (quote)

seamana f mult cu Gopherus polyphemus dar nu sunt sigur Very Happy
Sus
ACVARISTUL10
Testos juvenil
Testos juvenil

Data inscrierii: 25/08/2008

MesajTrimis: Sam 09 20, 2008 5:08 pm    Titlul subiectului: Raspunde cu citat (quote)

sunt de acord cu alin. Occasion Question
Sus
lxndr_faur
Testos activ
Testos activ

Data inscrierii: 25/03/2008

MesajTrimis: Sam 09 20, 2008 5:44 pm    Titlul subiectului: Raspunde cu citat (quote)

aia mai mult seamana cu o proscuta de apa europeana...
Sus
tibor.sos
Moderator
Moderator

Data inscrierii: 22/12/2006

MesajTrimis: Mie 03 18, 2009 9:32 am    Titlul subiectului: Raspunde cu citat (quote)

o, doamne, doamne... daca acest detinator de testoase ar mai citi acest raspuns... e vorba de o testoasa europeana de apa, Emys orbicularis. si acum posibil este tinuta captiva ca una de uscat - ce nu este foarte rar printre marii iubitori de testoase. adica este flamanzita, fiindca mananca doar in apa, si cine stie ce mai e in plus ce o necajeste. plus ca e interzisa capturarea lor. lasati testoasele in mediul lor natural!!!!!! in caz ca numai ajungeti in habitatul lui natural pentru eliberare, anuntati-ma pe mine! nu fiti atat de buni incat sa deveniti rai!
Sus
twinkie
Testos activ
Testos activ

Data inscrierii: 22/11/2006

MesajTrimis: Mie 03 18, 2009 10:29 am    Titlul subiectului: Raspunde cu citat (quote)

Pandy a scris:
... cel mai probabil Testudo graeca - greaca

sa-ti vand un pont: te uiti la labutele din spate si daca sunt mai plate asa ca de rata si cu inotatoare intre degete, atunci e de apa Laughing
Sus
Afiseaza mesajele pentru a le previzualiza:   
Creaza un subiect nou   Raspunde la subiect       Pagina de start a forumului Testoase de apa si de uscat -> Alte specii de testoase Data este GMT + 2 Ore
Pagina 1 din 1

Mergi direct la:  
Nu puteti crea un subiect nou in acest forum
Nu puteti raspunde in subiectele acestui forum
Nu puteti modifica mesajele proprii din acest forum
Nu puteti sterge mesajele proprii din acest forum
Nu puteti vota in chestionarele din acest forum

Hosted by Develbox. Powered by phpBB © 2001, 2010 phpBB Group. Varianta in limba romana: phpBB Romania. Theme xand created by spleen.