Pagina de start   Cautare avansata   FAQ   Lista membrilor   Grupuri de utilizatori   Inregistrare   Profil   Mesaje private   Autentificare 

Prima pagina - Testoase.com
Prima PaginaChatCreaza-ti un cont pe Testoase.comRegulamentul ForumuluiContact

Primii pasi   Intrebari frecvente   Specii de testoase   Hrana   Boli   Hibernare   Reproducere   Utile 
Inlocuitoarea broscutei din cartofi
Du-te la pagina Anterioara  1, 2

Creaza un subiect nou   Raspunde la subiect    Pagina de start a forumului Testoase de apa si de uscat Testoase de uscat
« Subiectul anterior | Subiectul urmator »   Share
Autor Mesaj
Meca
Testos juvenil
Testos juvenil

Data inscrierii: 12/07/2008

MesajTrimis: Mar 07 29, 2008 9:05 pm    Titlul subiectului: Raspunde cu citat (quote)

S-a facut! Laughing
Maine lovesc pet shopurile. Laughing
Sus
MiHaI
Testos juvenil
Testos juvenil

Data inscrierii: 07/08/2008

MesajTrimis: Joi 08 07, 2008 9:36 pm    Titlul subiectului: Raspunde cu citat (quote)

Te rog frumos intreaba'l pe sotul tau de unde ti'a luato k tare as vrea si eu una:mrgreen: Te rog eu frumos
Sus
Meca
Testos juvenil
Testos juvenil

Data inscrierii: 12/07/2008

MesajTrimis: Vin 08 08, 2008 6:49 pm    Titlul subiectului: Raspunde cu citat (quote)

A luat-o de la Obor dar nu era de vanzare. S-a dus la cei care vand pestisori si testoase verzi si le-a povestit tragedia mea si profunda depresie care m-a inghitit. Atunci s-a nimerit un nene acolo care i-a dat un nr de tel. si i-a spus ca are acasa. Nu le aduce la piata pt ca sunt scumpe si nu le vinde asa bine incat sa le trambaleze pe drum zi de zi. Din cate mi-am dat seama era crescator. Dar nu ii mai are telul. Incearca si tu asemenea abordare.

Bafta. Sotul meu e plecat din Buc la ora asta, dar daca dau de nr de tel al acestui domn ti-l trimit, OK?
Sus
broschi
Testos juvenil
Testos juvenil

Data inscrierii: 02/04/2007

MesajTrimis: Dum 01 04, 2009 10:28 am    Titlul subiectului: Raspunde cu citat (quote)

Opa, vad ca mai avem testosi ca noi pe aici:). Ma bucur ca v-am gasit aici. Am si eu o graeca (cred, cel putin corespunde descrierii) si mi-ar face mare placere sa mai discutam.Smile.

In legatura cu igiena carapacei: Nu este nevoie sa folosesti sapun(poate fi toxic). Incearca cu o periuta de dinti veche(cu dintii tociti) pentru ca este mai putin abraziva. Broschi a mea se impaca bine cu ea. Ii faci si masaj in acelasi timp;). Daca totusi este nevoie sa fol ceva mai tare poti incerca putin(doar putin) sapun dar ai grija sa clatesti bine;).

In legatura cu specia: Graeca este specie protejata. Da este oarecum ilegal sa detii specimene dar in Romania de azi ce mai vrei...Eu o am de 9 ani si din pacate a durat cam mult sa aflu lucrul asta. Acum nu poate fi eliberata pentru ca este mult prea blanda cu oamenii si tot ce inseamna caine pisica sau ceva asemanator. Nu incurajez pe nimeni sa achizitioneze o astfel de testoasa dar daca totusi primiti sau gasiti una sfatul meu este sa va hotarati de la inceput ce faceti: o eliberati imediat sau o pastrati, pentru ca se imblanzesc foarte rapid si dupa aceea este mult mai greu.

Bafta multa cu puiutul tau in continuare si poate mai discutam. Adresa mea de mail este: ada_felea@yahoo.com
Sus
Skeptik
Testos juvenil
Testos juvenil

Data inscrierii: 14/02/2009

MesajTrimis: Mar 02 17, 2009 8:42 pm    Titlul subiectului: Raspunde cu citat (quote)

Meca nush dak mai intri dar eram si eu curios sa aflu de unde a gasit sotzul tau pe Pushtoaica findca vreau si eu una la fel...am deja 2 de florida si mai vreau si un Testudo hermanni boettgeri ca al tau...am conditii adecvate...pls reply
Sus
robyroby
Testos activ
Testos activ

Data inscrierii: 27/10/2008

MesajTrimis: Mar 02 17, 2009 9:53 pm    Titlul subiectului: Raspunde cu citat (quote)

Hei, Meca.la partea cu "dormeam cu ea"...nu te asezai pe ea?Neutral...Nu facea pe Scotfield(Prison Break) sa fuga?:)Adica statea pana dimineata langa tine...sub perna nu se sufoca?SmileSmileSmile
Sus
OsDeRos
Moderator
Moderator

Data inscrierii: 26/08/2008

MesajTrimis: Mie 02 18, 2009 6:26 am    Titlul subiectului: Raspunde cu citat (quote)

@ meca: am vazut ca detii si`o iguana... in general terarile ptr hermani si greaca sunt f asemanatoare cu ale iguanei (substrat, caldura, uv, mancare- fara gâze-) daca ai vrun terariu facut ptr iguana... ai putea sa faci inca unu ptr broscuta. Nu stiu cat de bine s`ar intelege cele 2`ua in acelasi terrariu... ca iguana sta mai mult catarata pe busteanul ala.

@ twinkie: desi ar fi f frumos sa ii dai drumul broscutei tale cand se face adult... te`as sfatuii sa nu. ptr ca orice animal salbatic... facut domestic sau crescand pe langa oameni isi pierde priceperea de a`si cauta singur de mancare + ca nu prea se merita (in buc padurile si lacurile sunt jegoase, lafel si la munte... ) si ar trebuii macar sa gasesti o zona unde ai mai vazut astfel de broaste in libertate...

@ users: daca aveti de gand sa eliberati vrun herman/greaca .. mai bine`l dati spre adoptie (il/o iau eu)
Sus
twinkie
Testos activ
Testos activ

Data inscrierii: 22/11/2006

MesajTrimis: Mie 02 18, 2009 12:14 pm    Titlul subiectului: Raspunde cu citat (quote)

@OsDeRos: nici n-aveam de gand sa-l eliberez pe langa buc, duh. el a fost gasit langa Limanu, jud. Const, iar pt eliberare, ma gandeam la aceeasi zona, mai exact rezervatia de la Hagieni, e departe de sate, padure, apa, multe surate prin zona, destul de potrivit. inca sunt in cumpana, dar daca ma hot. sa il eliberez, va fi mai la primavara. intre timp, am gasit pe cineva pe forum cu o curte mare care ar putea sa ii ofere conditiile (daca il va mai vrea pana atunci). inca ma mai gandesc. dar in apt. nu va mai sta, asta e clar.

@meca: omu din piata nu le aducea la vanzare, nu de deranj, ci din... precautie Laughing pt ca cica amenda pentru comercializare/detinere e usturatoare si se lasa cu dosar penal: "Conform OUG 57/2007, prinderea, detinerea, comertul sau uciderea acestor testoase se pedepseste cu amenda de pana la 7.500 lei sau cu inchisoarea". atat pt herman, cat si pt greaca.

chiar am vazut la stiri, ca unuia i s-a inscenat un flagrant, cu un cumparator chipurile si l-au saltat. s-au pus rau pe ei, ca acu au mai venit si astia de la UE cu Directiva Habitate. si sincer, sunt de acord. adica schimburiele si adoptiile, mai treaca, sau detinerea intr-o curte, dar crescatoriile cu scop de comercializare sper sa dispara. pt ca dupa cum spuneam si intr-un alt post, am ajuns la concluzia ca specia asta nu e facuta sa stea in captivitate, oricat de pasiva o vedem noi. cred ca stiu ei mai bine de ce o protejeaza, nu-s asa de prosti.
Sus
Skeptik
Testos juvenil
Testos juvenil

MesajTrimis: Mie 02 18, 2009 4:26 pm    Titlul subiectului: Raspunde cu citat (quote)

am fost si eu azi si am intrebat pe doamna de la care iam cumparat pe Naomi si Tupeu,dak nu stie de unde sa pot face rost de o broscutza de uscat si sa ferit de mn...ziceai k e frika sa nu ia raie...si a devenit brusc serioasa cu mn cu toate k ma cunoaste k iau mancare de la ea ptr copiii mei...probabil credea k vreau sai aranjez un flagrant...Smile)

twinkie dak vrei pot sati trimit poze cu gradina mea k sa te convingi...acum e mai putina vegetatie dar la primavara e fain...
PS:fa un up la niste poze cu "maimutzika" Very Happy Mr. Green

Ultima modificare efectuata de catre Skeptik la Mie 02 18, 2009 4:42 pm, modificat de 1 data in total
Sus
Skeptik
Testos juvenil
Testos juvenil

MesajTrimis: Vin 02 20, 2009 11:11 pm    Titlul subiectului: Raspunde cu citat (quote)

http://www.youtube.com/watch?v=qAGYX14Xhhg
uite ce am gasit fain si comic in acelashi timp... Mr. Green
Sus
Afiseaza mesajele pentru a le previzualiza:   
Creaza un subiect nou   Raspunde la subiect       Pagina de start a forumului Testoase de apa si de uscat -> Testoase de uscat Data este GMT + 2 Ore
Du-te la pagina Anterioara  1, 2
Pagina 2 din 2

Mergi direct la:  
Nu puteti crea un subiect nou in acest forum
Nu puteti raspunde in subiectele acestui forum
Nu puteti modifica mesajele proprii din acest forum
Nu puteti sterge mesajele proprii din acest forum
Nu puteti vota in chestionarele din acest forum

Hosted by Develbox. Powered by phpBB © 2001, 2010 phpBB Group. Varianta in limba romana: phpBB Romania. Theme xand created by spleen.