Pagina de start   Cautare avansata   FAQ   Lista membrilor   Grupuri de utilizatori   Inregistrare   Profil   Mesaje private   Autentificare 

Prima pagina - Testoase.com
Prima PaginaChatCreaza-ti un cont pe Testoase.comRegulamentul ForumuluiContact

Primii pasi   Intrebari frecvente   Specii de testoase   Hrana   Boli   Hibernare   Reproducere   Utile 
Iluminarea acvaterariilor cu testoase.
Du-te la pagina Anterioara  1, 2, 3, 4, 5, 6, 7, 8  Urmatoare

Creaza un subiect nou   Raspunde la subiect    Pagina de start a forumului Testoase de apa si de uscat Apa si filtrarea ei, plante si substrat, iluminare, echipamente
« Subiectul anterior | Subiectul urmator »   Share
Autor Mesaj
Thurtwig
Testos juvenil
Testos juvenil

Data inscrierii: 21/12/2009

MesajTrimis: Lun 01 04, 2010 8:01 pm    Titlul subiectului: Raspunde cu citat (quote)

M-am uitat si eu peste neoane dar am niste intrebari. Exista becuri de mai multi wati(13,15,40...) e vreo diferenta intrele ele? Cum trebuie sa le aleg, si cum fac, deoarece e si o diferenta de pret(vreau sa ies ieftin cu un bec)...
Multumesc anticipat. Mr. Green
Sus
bogdy
Testos activ
Testos activ

Data inscrierii: 04/01/2009

MesajTrimis: Lun 01 04, 2010 8:05 pm    Titlul subiectului: Raspunde cu citat (quote)

daca watii e mai muli e mai puternica lumina .... deci depinde cat de mare e spatiu pe care vrei sa lumineze , dak vrei pe insula cu cat e mai aproape becu cu atat tre sa fie mai putini watii Wink nu prea am timp sa iti expilc mai multe ... da intelegi tu ca esti destept/desteapta Wink)
Sus
Thurtwig
Testos juvenil
Testos juvenil

MesajTrimis: Lun 01 04, 2010 8:10 pm    Titlul subiectului: Raspunde cu citat (quote)

Multumesc mult, pentru ajutor am inteles cum e (ma bazez pe variante mai mici de wati,10-20), mersi mult de compliment, nu mi-a mai spus nimeni inafara de rude ca sunt destept Embarassed . De asemnea, sunt pasionat de animale(mai ales de testoase) si ar fi o motivare si aceasta.
THNX!
P.S.: Ceva greseli de exprimare dar erai grabit oricum...MERSI.
Sus
Locko
Testos activ
Testos activ

Data inscrierii: 27/06/2009

MesajTrimis: Mar 01 26, 2010 9:32 pm    Titlul subiectului: Raspunde cu citat (quote)

Vreau sa imi iau un reptil glow 5.0 de 20W dar nu gasesc nicarie... nici pe net nu au, cica e o problema cu importatorul...
o alta varianta cine stie.
Daca are careva unul in plus in cumpar
Sus
ctabeatrice
Testos juvenil
Testos juvenil

Data inscrierii: 26/01/2010

MesajTrimis: Mie 01 27, 2010 11:13 am    Titlul subiectului: Raspunde cu citat (quote)

buna la toata lumea. am citit ceva interesant despre ce lampi au nevoie broscutele noastre si uitati-va ce am gasit:
http://www.exo-terra.com/downl.....ide_EN.pdf
uitati-va la pagina 34[/list]
Sus
ctabeatrice
Testos juvenil
Testos juvenil

MesajTrimis: Mie 01 27, 2010 11:14 am    Titlul subiectului: Raspunde cu citat (quote)

daca poate cineva sa-mi spuna la ce distanta trebuie tinut neonul Reptil glo si lampa sun glo
Sus
alyenn666
Testos activ
Testos activ

Data inscrierii: 06/11/2007

MesajTrimis: Mie 01 27, 2010 1:41 pm    Titlul subiectului: Raspunde cu citat (quote)

in general 30 cm e distanta optima...s-a mai scris daca nu ma insel chiar in acest topic..interesant materialul de la exotera

PS:nu mai posta mesaje unu dupa altul(foloseste butonul edit).
Sus
Thurtwig
Testos juvenil
Testos juvenil

MesajTrimis: Mie 01 27, 2010 5:08 pm    Titlul subiectului: Raspunde cu citat (quote)

Depinde(zic eu). Depinde de putere. Daca becul/neonul e destul de puternic(peste 20W) il poti pozitiona si la 60cm de insulita. Insa, daca becul/neonul este sub 20 de Wati il poti pozitiona si la 20cm daca vrei sa incalzeasca cat mai mult din insulita si cat mai puternic. Temperatura insulitei e importanta daca vrem ca broscutele sa fie "caldute".
Sus
alyenn666
Testos activ
Testos activ

MesajTrimis: Mie 01 27, 2010 6:37 pm    Titlul subiectului: Raspunde cu citat (quote)

pai si eu am zis "in general"...
ideea e ca intreba de distanta chiar in topicul despre care se discuta despre asta. "de lene" nici macar topicul unde a intrebat nu l-a citit...de asta nu m-am aventurat in explicatii cu wati ,temperatura etc.
Sus
ctabeatrice
Testos juvenil
Testos juvenil

MesajTrimis: Joi 01 28, 2010 9:42 am    Titlul subiectului: Raspunde cu citat (quote)

multumesc mult pentru sfaturi, am bec san glo de 50w la 35 cm distanta de insulita si neonul reptil glo 15w la 20 cm de apa.
Nu te suparaalynn666 dar citesc foarte mult despre broscute cat sunt la serviciu, dar dupa ora 16 nu mai am acces la net, asa ca le citesc dimineata.
Multumesc mult tuturor
Sus
ctabeatrice
Testos juvenil
Testos juvenil

MesajTrimis: Joi 01 28, 2010 2:15 pm    Titlul subiectului: Raspunde cu citat (quote)

am citit din scoarta in scoarta acest topit si am inteles:
in functie de puterea neoanelor sau a becurilor ele se pun la o anumita distanta, dar esentialul este: TEMPERATURA DEASUPRA INSULEI SA NU FIE MAI MARE DE 30 GRADE.
Corectati-ma daca gresesc va rog, caci atunci cand plec acasa de la serviciu voi masura temperatura sa vad cate grade am deasupra insulei.
Va multumesc.
Sus
alyenn666
Testos activ
Testos activ

MesajTrimis: Vin 01 29, 2010 11:21 am    Titlul subiectului: Raspunde cu citat (quote)

ai inteles bine..poti avea si 32 de grade da nu mai mult..oricum daca pot intra in apa oricand regleaza singure timpul de stat la temperatura...bafta
Sus
OsDeRos
Moderator
Moderator

Data inscrierii: 26/08/2008

MesajTrimis: Vin 01 29, 2010 1:07 pm    Titlul subiectului: Raspunde cu citat (quote)

asta depinde... nu e musai sa fie la 30 grade. eu vara le scot pe balcon si bate soarele pe insula toata ziua unde sigur sunt mai mult de 35 grade. ideea e sa nu fie foarte arzator pentru ele... daca au insula mai mare.. o sa le observi ca stau ele la o distanta confortabila fata de punctul forte. si din cand in cand mai sar in apa chiar daca nu se sperie de ceva.
Sus
ctabeatrice
Testos juvenil
Testos juvenil

MesajTrimis: Joi 02 04, 2010 10:22 am    Titlul subiectului: Raspunde cu citat (quote)

multumesc mult pentru sfaturi.
ar mai fi ceva: cum as putea sa suspend un neon reptil glo de 45cm si 15 w, ca sa pot mari distanta de la apa la neon. Vreau sa la pun mai multa apa in acvariu sa aiba si ele loc de joaca. Si ce suport trebuie sa cumpar pentru neon(neonul l-am cumparat dar nu l-am montat, pentru ca nu stiu ce sa cumpar: droser? balastru? nu ma pricep la electronica deloc si nu stiu ce as putea cumpara). Daca aveti vreo adresa de unde as putea cumpara de pe net, v-as fi recunoscatoare. Razele UVA de la un bec sun glo trec prin geam?(am capacul acvariului din geam).Ar trebui sa las acvariu fara capac?
Revin dupa ce am mai citit cate ceva. Am vazut ca daca imi cumpar un droser electronic si un reflector Juwel as putea rezolva problema. Dar cum prind cablu de neon? exista capace contra umezelii in care sa intre capetele de la neon? sau lipesc firele cu fludor direct de urechile neonului? Ajutati-ma va rog.
Sus
alyenn666
Testos activ
Testos activ

MesajTrimis: Joi 02 04, 2010 4:02 pm    Titlul subiectului: Raspunde cu citat (quote)

cel mai bine e sa te duci la un magazin de piese electrice si intrebi ce ai nevoie pentru neonul ala (vezi si lungime) .dupa aia inventezi u ceva ca sa poti suspenda suportul neonului. si nu acoperi acvariul razele uv nu trec prin sticla,plastic ...
Sus
Afiseaza mesajele pentru a le previzualiza:   
Creaza un subiect nou   Raspunde la subiect       Pagina de start a forumului Testoase de apa si de uscat -> Apa si filtrarea ei, plante si substrat, iluminare, echipamente Data este GMT + 2 Ore
Du-te la pagina Anterioara  1, 2, 3, 4, 5, 6, 7, 8  Urmatoare
Pagina 5 din 8

Mergi direct la:  
Nu puteti crea un subiect nou in acest forum
Nu puteti raspunde in subiectele acestui forum
Nu puteti modifica mesajele proprii din acest forum
Nu puteti sterge mesajele proprii din acest forum
Nu puteti vota in chestionarele din acest forum

Hosted by Develbox. Powered by phpBB © 2001, 2010 phpBB Group. Varianta in limba romana: phpBB Romania. Theme xand created by spleen mod by nmtkn.