Pagina de start   Cautare avansata   FAQ   Lista membrilor   Grupuri de utilizatori   Inregistrare   Profil   Mesaje private   Autentificare 

Prima pagina - Testoase.com
Prima PaginaChatCreaza-ti un cont pe Testoase.comRegulamentul ForumuluiContact

Primii pasi   Intrebari frecvente   Specii de testoase   Hrana   Boli   Hibernare   Reproducere   Utile 
Ceva sfaturi pentru o broscuta noua in club ?!?...

Creaza un subiect nou   Raspunde la subiect    Pagina de start a forumului Testoase de apa si de uscat Testoase de uscat
« Subiectul anterior | Subiectul urmator »   Share
Autor Mesaj
violeta ciurlea

Data inscrierii: 04/09/2007

MesajTrimis: Mie 09 05, 2007 9:29 pm    Titlul subiectului: ceva sfaturi pentru o broscuta noua in club ?!?... Raspunde cu citat (quote)

Salut tuturor si bine v-am gasit!
Tocmai am achizitionat o broscuta leopard, Geochelone pardalis si, fiind prima mea broscuta testoasa, nu vreau sa dau gres.
Asa ca, as avea cateva intrebari pentru voi.
In primul rand nu stiu ce varsta are. Am masurat-o si are 70 mm. in lungime, pare puiut, dar poate sa imi spuna cineva cam ce varsta are si cam cat ar trebui sa cantareasca la dimensiunile astea?
In al doilea rand, am remarcat la ea faptul ca, desi mananca bine (frunze de vita de vie si papadie, cu precadere), totusi nu bea prea multa apa. Am citit undeva pe net ca specia aceasta ar trebui sa bea multa apa. E cazul sa ma ingrijorez? Si cu mancarea cum e de procedat? Pot sa ii dau doua mese consistente pe zi sau ar trebui sa ii las mancare la discretie? Si ce fel de calciu ar trebui sa ii dau? Sunt bune vitaminele de uz uman Calciu cu D3?
I-am amenajat un terariu cu substrat de nisip special pentru reptile. Undeva pe net scria ca nisipul nu le prieste in cazul in care ajung sa il inghita. Este adevarat? Ar trebui folosit un alt tip de substrat?
Apoi, este indicat ca broscutele sa fie obisnuite cu prezenta umana? Adica, pe a mea ar trebui sa o iau zilnic din terariu, sa o mangai, sa o las sa se obisnuiasca cu mine si sa fie manipulata? Sau, dimpotriva, ar trebui sa evit sa o ating ca sa nu o stresez?
In fine, astept cu nerabdare raspunsurile voastre si orice sfaturi ati putea avea pentru un incepator intr-ale testoaselor leopard, asa ca mine.
Va multumesc anticipat.
Sus
Afiseaza mesajele pentru a le previzualiza:   
Creaza un subiect nou   Raspunde la subiect       Pagina de start a forumului Testoase de apa si de uscat -> Testoase de uscat Data este GMT + 2 Ore
Pagina 1 din 1

Mergi direct la:  
Nu puteti crea un subiect nou in acest forum
Nu puteti raspunde in subiectele acestui forum
Nu puteti modifica mesajele proprii din acest forum
Nu puteti sterge mesajele proprii din acest forum
Nu puteti vota in chestionarele din acest forum

Hosted by Develbox. Powered by phpBB © 2001, 2010 phpBB Group. Varianta in limba romana: phpBB Romania. Theme xand created by spleen.