| « Subiectul anterior | Subiectul urmator » Share |
| Autor |
Mesaj |
Andresj Testos juvenil

Data inscrierii: 09/02/2007 Mesaje: 5
|
Trimis: Mar 05 22, 2007 6:09 pm Titlul subiectului: Pot pune nisip in acvariu? |
|
|
| As vrea sa pun nisip pe fundul acvariului fiindca am pietris si face zgomot noaptea. Se poate pune nisip? Sau ii face rau? |
|
| Sus |
|
 |
diego Site Admin

Data inscrierii: 01/11/2006 Mesaje: 1208 Locatie: Bucuresti
|
Trimis: Mar 05 22, 2007 9:15 pm Titlul subiectului: |
|
|
| hm, nu prea e indicat nisipul, in primul rand pentru ca o sa-ti tulbure apa |
|
| Sus |
|
 |
Monoceros Site Admin

Data inscrierii: 01/11/2006 Mesaje: 964 Locatie: Bucuresti
|
Trimis: Mie 05 23, 2007 12:24 am Titlul subiectului: |
|
|
| Poate face blocaje intestinale daca inghite nisip... cea ce este foarte probabil, pentru ca de obicei au acest obicei sa inghita nisip/pietris(marunt). |
|
| Sus |
|
 |
axara_me Testos juvenil

Data inscrierii: 06/03/2008 Mesaje: 24 Locatie: bucuresti-rahova
|
Trimis: Mar 03 11, 2008 1:59 pm Titlul subiectului: pietris |
|
|
Salut!
mai am o problema in ceea ce priveste broscutele mele si mediu lor de viata: cand am cumparat acvariul nu stiam NIMIC despre ce trebuie facut pt cresterea broscutelor(am avut papagali 9 ani!!)
drept urmare m-am gandit ca daca noi avem peretii rosii in sufragerie, sa aiba si broscutele noastre pietris rosu in acvariu. zis si facut, cumparat odata cu acvariul si pietris rosu(din hornbach)
e drept, una din ele e super agitata, cam cu capul as putea zice:)), cealalta e cam toanta...
citind despre ele pe forum am aflat cu parere de rau ca rosul nu le prieste...trebuie schimbat pietrisul? sau il pot amesteca cu inca o punga de alta culoare? ma gandesc ca se pot obisnui cu rosul?! sau nu?>? |
|
| Sus |
|
 |
Monoceros Site Admin

Data inscrierii: 01/11/2006 Mesaje: 964 Locatie: Bucuresti
|
Trimis: Mar 03 11, 2008 4:23 pm Titlul subiectului: |
|
|
Majoritatea animalelor devin agitate si le oboseste prezenta acestei culori (rosu) timp indelungat.
Probabil ca si tu daca ai trai intr-o camera rosie, cu mobilier si covor rosu ai fi agitat si te-ar consuma aceasta culoare. Eu iti recomand sa renunti la acel substrat si sa il inlocuiesti in totalitate! |
|
| Sus |
|
 |
diego Site Admin

Data inscrierii: 01/11/2006 Mesaje: 1208 Locatie: Bucuresti
|
Trimis: Mar 03 11, 2008 5:39 pm Titlul subiectului: |
|
|
| Datorita faptului ca testoasele fac destul de multa mizerie ar fi mai indicat sa ai un acvariu steril, fara substrat. Dar daca totusi vrei sa tii substratul sa-ti cumperi un filtru extern. |
|
| Sus |
|
 |
rorazvan Testos juvenil

Data inscrierii: 11/10/2007 Mesaje: 76 Locatie: Bucuresti
|
Trimis: Dum 05 11, 2008 8:52 am Titlul subiectului: |
|
|
| diego, si eu am un acvariu steril si se mentine foarte curat in general, doar ca din cand in cand pietrele pe care le am se mai macina si se formeaza nisip. mai scap de el cu o pompa pentru acvarii, dar tot mai ramane. tocmai in ideea asta ma gandeam sa pun substrat. zici ca totusi n-ar fi bine? |
|
| Sus |
|
 |
Anx_AA Testos juvenil

Data inscrierii: 19/03/2008 Mesaje: 44 Locatie: Craiova
|
Trimis: Mie 01 28, 2009 8:43 pm Titlul subiectului: |
|
|
| eu as vrea sa le fac o insula care sa nu atinga deloc apa si sa pun nisip in ea.adica un miniacvariu de vreo 3cm inaltime si sa fie umplut cu nisip unde sa se poate relaxa broscutele.e periculos si asa? sa caut niste pietricele mai mici? |
|
| Sus |
|
 |
anuk Testos activ

Data inscrierii: 12/08/2008 Mesaje: 276 Locatie: Bucuresti, Rahova City :)
|
Trimis: Mie 01 28, 2009 11:58 pm Titlul subiectului: |
|
|
| pai gandestete ca se urca ude pe insula de nisip, apoi cand or sari la loc in apa, tot nisipul de pe ele o sa ajunga in acvariu. |
|
| Sus |
|
 |
Kirill Testos meserias

Data inscrierii: 02/03/2009 Mesaje: 321 Locatie: Cluj-napoca
|
Trimis: Joi 03 12, 2009 6:49 pm Titlul subiectului: |
|
|
| eu unul acum le-am pus nisip in acvariu si sunt foarte fericite, se joaca f mult in nisip si nu am avut nici o problema cu el(nisipul este curat,si nu imi tulbura apa prea tare....) |
|
| Sus |
|
 |
d0zz Testos juvenil

Data inscrierii: 02/04/2008 Mesaje: 21 Locatie: Bucuresti
|
Trimis: Joi 03 12, 2009 8:18 pm Titlul subiectului: |
|
|
| Salut, daca pui nisip pune riverbed sand de la exoterra.Este, din cate stiu eu, singurul recomandat. |
|
| Sus |
|
 |
mihaelajulia Testos juvenil

Data inscrierii: 04/01/2009 Mesaje: 77 Locatie: Novaesium
|
Trimis: Mar 04 07, 2009 7:26 pm Titlul subiectului: |
|
|
| Eu ma tot intreb cum curatati voi acvariul cu nisip? Nu se depun excrementele pe fund? Resturi de mancare etc. Cum le sortati de nisip? Am avut pietris si a fost mai rau. Citisem pe undeva ca nu e indicat, crescand riscul de a face viemi. Acum e steril dar ma bate gandul sa le pun un covoras din cocos pe fundal verde. Nu stiu daca e o idee buna. |
|
| Sus |
|
 |
Kirill Testos meserias

Data inscrierii: 02/03/2009 Mesaje: 321 Locatie: Cluj-napoca
|
Trimis: Mar 04 07, 2009 10:42 pm Titlul subiectului: |
|
|
| resturile de macare raman pe suprafata nisipului si este foarte usor de curatat.ale mele toata ziua isi "masau" labutele in nisip.. |
|
| Sus |
|
 |
mihaelajulia Testos juvenil

Data inscrierii: 04/01/2009 Mesaje: 77 Locatie: Novaesium
|
Trimis: Mie 04 08, 2009 5:50 pm Titlul subiectului: |
|
|
| Kirill a scris: | | resturile de macare raman pe suprafata nisipului si este foarte usor de curatat... |
explica-mi, te rog, mai detaliat cum faci sa scoti mizeria iar nisipul sa ramana in acvariu.
eu am un aqua in-out cu furtun ceva mai gros in diametru decat furtunele de filtru prin care se scurge impreuna cu apa si mizeria, dar si nisip si pietricele. cum ziceam, am renuntat la pietris, ramanand prin el excremente si resturi de mancare. dupa 2-3, maxim 4 zile nu mai puteai vedea prin apa si iti muta nasul de la loc. |
|
| Sus |
|
 |
tart Testos activ

Data inscrierii: 26/08/2007 Mesaje: 136 Locatie: bucuresti
|
Trimis: Joi 09 02, 2010 11:36 am Titlul subiectului: |
|
|
Am o intrebare: am pus in acvariu pietricele de rau micute (0.7-1.5cm) insa as vrea sa il combin cu niste nisip de la exo-terra. io o sa am un filtru extern hagen aqua clear 200 si as vrea sa il combin cu un filtru de substrat sau un prefiltru. Credeti ca va fi problema sau ceva?
In legatura cu curatarea acvariului daca ai nisip. Nici o problema, am vazut acum ca exista si chiar am folosit, un aspirator de supt apa din acvariu care face un vartej inauntru si separa substratul de materia organica. |
|
| Sus |
|
 |
|