Pagina de start   Cautare avansata   FAQ   Lista membrilor   Grupuri de utilizatori   Inregistrare   Profil   Mesaje private   Autentificare 

Prima pagina - Testoase.com
Prima PaginaChatCreaza-ti un cont pe Testoase.comRegulamentul ForumuluiContact

Primii pasi   Intrebari frecvente   Specii de testoase   Hrana   Boli   Hibernare   Reproducere   Utile 
Broscuta testoasa gasita-ajutor
Du-te la pagina 1, 2  Urmatoare

Creaza un subiect nou   Raspunde la subiect    Pagina de start a forumului Testoase de apa si de uscat Alte specii de testoase
« Subiectul anterior | Subiectul urmator »   Share
Autor Mesaj
deeaa77
Testos juvenil
Testos juvenil

Data inscrierii: 04/05/2007

MesajTrimis: Vin 05 04, 2007 3:54 pm    Titlul subiectului: Broscuta testoasa gasita-ajutor Raspunde cu citat (quote)

buna, am si eu nevoie de cateva sfaturi... acum 4 zile an gasit pe sosea o broscuta testoasa pe care bineinteles ca am luat-o....Mi s-a spus de catre medicul veterinar ca e de apa.... problema e ca nu vrea sa manance nimic... nu stiu ce sa mai fac... i-am dat niste mancare speciala ... azi i-am tocat inima de pui.... O tin intr-un acvariu....si atat... Atasez si o poza poate imi spuneti si mie ce specie este si ce trebuie sa fac...
Sus
deeaa77
Testos juvenil
Testos juvenil

MesajTrimis: Vin 05 04, 2007 4:01 pm    Titlul subiectului: Raspunde cu citat (quote)

http://img69.imageshack.us/my......106fx4.jpg
Sus
diego
Site Admin
Site Admin

Data inscrierii: 01/11/2006

MesajTrimis: Vin 05 04, 2007 4:11 pm    Titlul subiectului: Raspunde cu citat (quote)

nu poti sa-i mai faci o poza sa i se vada si capul?
Sus
deeaa77
Testos juvenil
Testos juvenil

MesajTrimis: Vin 05 04, 2007 4:57 pm    Titlul subiectului: Raspunde cu citat (quote)

sper sa se vada mai bine
Sus
Monoceros
Site Admin
Site Admin

MesajTrimis: Sam 05 05, 2007 12:27 am    Titlul subiectului: Raspunde cu citat (quote)

Testoasa gasita este Emys Orbicularis (testoasa autohtona de apa dulce), o specie protejata de lege.
Te rog sa o eliberezi in cel mai apropiat lac/iaz de unde ai gasit-o!!!
Sus
deeaa77
Testos juvenil
Testos juvenil

MesajTrimis: Sam 05 05, 2007 9:44 am    Titlul subiectului: Raspunde cu citat (quote)

Eu am fost cu broscuta intr-un pet shop ca sa ma interesez macar daca e de uscat sau apa...pentru ca nici macar asta nu stiam,.,,,,ideea e ca in respectivul magazin erau la vanzare o gramada de broscute de genul asta...Atunci cum se face ca este protejata prin lege? Nu inteleg....
Sus
diego
Site Admin
Site Admin

MesajTrimis: Sam 05 05, 2007 10:18 am    Titlul subiectului: Raspunde cu citat (quote)

Pai dupa cum stii, in tara noastra draga, legi sunt numai ca de cele mai multe ori ele nu se aplica.
Sus
Monoceros
Site Admin
Site Admin

MesajTrimis: Sam 05 05, 2007 10:46 am    Titlul subiectului: Raspunde cu citat (quote)

Este foarte probabil sa fi facut si confuzie... sa fi fost alte specii la vanzare.
Sus
deeaa77
Testos juvenil
Testos juvenil

MesajTrimis: Sam 05 05, 2007 10:55 am    Titlul subiectului: Raspunde cu citat (quote)

si totusi... sunt ferm convinsa ca multi dintre voi au o astfel de broscuta... Chiar nu poate trai in captivitate? Eu vreau sfaturi de la voi referitoare la modul in care trebuie sa ii amenajez spatiul, la hrana etc. Sincer ca sa o duc inapoi exact unde am gasit-o este cam greu, pentru ca asta s-a intamplat prin Mehedinti....si nu cred ca vom mai ajunge curand pe acolo...
Sus
Monoceros
Site Admin
Site Admin

MesajTrimis: Sam 05 05, 2007 11:02 am    Titlul subiectului: Raspunde cu citat (quote)

Ok, atunci gaseste un lac natural populat cu testoase autohtone si elibereaz-o acolo!
Sus
toto_alex2rap4ever
Testos activ
Testos activ

Data inscrierii: 29/01/2007

MesajTrimis: Vin 05 25, 2007 8:02 pm    Titlul subiectului: Raspunde cu citat (quote)

sincer nuj unde e scrisa aceasta lege dar am citit pe alte situri in alte tari mai civilizatie ca nu sunt protejate de lege ci chiar se pot creste si in casa.... plus ca am si vazut poze cu acvari cu astfel de broaste...
Sus
marius-arad
Testos juvenil
Testos juvenil

MesajTrimis: Joi 06 14, 2007 11:40 am    Titlul subiectului: Raspunde cu citat (quote)

salve.si eu am o astfel de brocuta.cand am gasit-o pe marginea drumului era destul de ranita asa ca am ingrijit-o si a ramas la mine.la inceput am crescut-o intru-un acvariu mai mic dar acuma are o casa mult mai mare
are mai bine de 2 ani-de atata e la mine.in primul an nu hiberneaza dar din urmatorii da
ca mancare-viermuti uscati si carne cruda sau fiarta
sa stii ca f rezistenta.ii place sa se ascunda si sa doarma.e si foarte mancacioasa.poti sa o lasi pe afara sa se plimbe.a mea doarme ascunsa intr-un prosop.dar nu uita-joaca-te in fiecare zi cu ea
ca specie-europeana de uscat
Sus
Monoceros
Site Admin
Site Admin

MesajTrimis: Vin 06 15, 2007 12:04 am    Titlul subiectului: Raspunde cu citat (quote)

marius-arad a scris:
dar nu uita-joaca-te in fiecare zi cu ea
ca specie-europeana de uscat

Ce vrei sa spui cu asta???
Sus
marius-arad
Testos juvenil
Testos juvenil

MesajTrimis: Sam 06 16, 2007 6:17 am    Titlul subiectului: Raspunde cu citat (quote)

simplu
sa se joace cu ea in fiecare zi
si ca specie-e europeana de apa Very Happy
greseala mea.am scris aiurea Shocked
Sus
Mojave
Moderator
Moderator

Data inscrierii: 03/11/2006

MesajTrimis: Sam 06 16, 2007 12:23 pm    Titlul subiectului: Raspunde cu citat (quote)

Presupun ca depinde de ce intelegi prin "a te juca", dar eu nu stiu daca as recomanda asa ceva. O broasca testoasa nu e un catelus care sa dea din coada cand il scarpini pe burta. Simplul fapt de a fi luata in mana e un stres pentru ea. Daca vrei sa abia un anumit nivel de activitate si sa nu se plictiseasca, decat sa te joci tu cu ea, mai bine ii amenajezi acvariul in asa fel incat sa aiba cu ce se "juca" singura... Plante printre care sa inoate, "mobilier" de acvariu, o suprafata uscata suficient de mare, etc... (Si in primul rand spatiu suficient pentru inot)
Asta daca vrei cu tot dinadinsul sa o pastrezi, ceea ce, dupa cum bine ti s-a spus, nu e tocmai cel mai bun lucru pentru ea. Dar in fine... faci cum vrei. Doar sa nu ajungi prea tarziu la concluzia ca de fapt nu-i poti oferi toate conditiile.
Sus
Afiseaza mesajele pentru a le previzualiza:   
Creaza un subiect nou   Raspunde la subiect       Pagina de start a forumului Testoase de apa si de uscat -> Alte specii de testoase Data este GMT + 2 Ore
Du-te la pagina 1, 2  Urmatoare
Pagina 1 din 2

Mergi direct la:  
Nu puteti crea un subiect nou in acest forum
Nu puteti raspunde in subiectele acestui forum
Nu puteti modifica mesajele proprii din acest forum
Nu puteti sterge mesajele proprii din acest forum
Nu puteti vota in chestionarele din acest forum

Hosted by Develbox. Powered by phpBB © 2001, 2010 phpBB Group. Varianta in limba romana: phpBB Romania. Theme xand created by spleen.