| « Subiectul anterior | Subiectul urmator » Share |
| Autor |
Mesaj |
vic Testos activ

Data inscrierii: 28/05/2009 Mesaje: 168 Locatie: Bucuresti
|
Trimis: Sam 12 03, 2011 8:53 pm Titlul subiectului: |
|
|
| Larysa- corect, pana la: suc de morcovi, morcov, dovlecel, varza. Cand chiar nu exista alegere, sigur sunt de preferat fata de moartea prin infometare... dar in rest- doar in joaca, o data pe luna. |
|
| Sus |
|
 |
Sendy1991 Testos juvenil

Data inscrierii: 27/11/2011 Mesaje: 28
|
Trimis: Dum 12 04, 2011 6:30 pm Titlul subiectului: |
|
|
Multumesc foarte mult pentru raspunsuri! Am citit pe net si am inteles k intre testudo horsfiedii si testudo greca sunt foarte multe asemanari,diferenta este ca la testudo horsfieldi are cate 4 gherute la toate piciorusele.Asta ma face sa cred k este testudo horsfieldi,Acuma nu stiu. Deoarece nu am stiut ce sa ii dau de mancare,am tinuto numai cu salata si ii place foarte mult,O adora.Acuma vad k ii este f bine,e activa,mananca,bea apa,ia trecut si ochiul k vazusem k lacrima un pic si se umflase. I-am facut dintr-un sertar f mare un fel de cutie in care are pietris deocamdata,pana ajung la mare sa ii aduc nisip. Am niste poze si un filmulet cu ea poate reusesc sa le pun. Sunt foarte fericita k o vad k se simte bine fata de cum era! Inca o data va multumesc f mult!!! |
|
| Sus |
|
 |
Sendy1991 Testos juvenil

|
|
| Sus |
|
 |
Sheppard Testos expert

Data inscrierii: 25/02/2011 Mesaje: 954 Locatie: Sibiu
|
Trimis: Dum 12 04, 2011 7:56 pm Titlul subiectului: |
|
|
Sa nu cumva sa aduci nisip de la mare!
Pune-i pamant acolo in strat cat mai gros; o sa-i placa sa isi sape o vizuina. Nu are nevoie numai de nisip si in nici un caz nisip de la mare, sarat.
Pietrele nu sunt deloc bune ca substrat. Scoate-le afara si temporar, pana aduni niste pamant, poti pune carpe, fan, ceva de genul.
Ai putea sa iei un sac mare de pamant pentru flori si ai rezolvat problema. Si acolo poti planta atunci si cateva buruieni care le prefera testoasa si care vor servi si ca ascunzis. Vasul cu apa il poti lasa in terariu.
Sa nu uiti de iluminat. Cum o tii in casa iti va trebui un bec normal pentru incalzit si un bec Reptiglo 5.0. |
|
| Sus |
|
 |
Sendy1991 Testos juvenil

|
Trimis: Lun 12 05, 2011 1:02 pm Titlul subiectului: |
|
|
Mersi Sheppard,dak nu imi spune-ai fi sigur k asta faceam!O sa merg zilele astea sa cumpar pamant.Am auzit k este un petshop mare in paris unde au broscute din astea.Daca reusesc sa-mi fac masina cat mai repede,o sa merg pana acolo k sa iau tot ce trebe la broscuta si k sa ii ajunga un timp!
Ce ziceti pana la urma! E horsfieldii sau greaca?
Multumesc! |
|
| Sus |
|
 |
Sheppard Testos expert

|
Trimis: Lun 12 05, 2011 1:45 pm Titlul subiectului: |
|
|
Unde stai in Franta, poate reusesc sa iti mai gasesc una alta prin apropiere?
Dupa cum spuneam, cel mai practic e sa gasesti un pet-shop mare online de pe care sa comanzi direct acasa; asa ai totul rapid la indemana.
In privinta speciei, eu intr-una din poze vad la coada un spin, deci e Testudo hermanni. Dar se poate sa ma insel. A horsfieldii parca nu arata
Ultima modificare efectuata Sheppard la Lun 12 05, 2011 5:18 pm, modificat de 2 ori in total |
|
| Sus |
|
 |
vic Testos activ

|
Trimis: Lun 12 05, 2011 3:42 pm Titlul subiectului: |
|
|
Ai un boettgeri, eventual hibrid hermanni x boettgeri.
Inca nu ai pus doua poze edificatoare: de sus si din spate.
A cincea gheruta nu este neaparat foarte evidenta- poate fi mica de tot. Exista boettgeri cu 4 gherute, sau 5 la un piciorus, 4 la altul ; toate aceste cazuri NU sunt anomalii! |
|
| Sus |
|
 |
Sendy1991 Testos juvenil

|
Trimis: Lun 12 05, 2011 5:47 pm Titlul subiectului: |
|
|
| Stau in Marseille! Aha deci daca este boettgeri este mai bine? Adica nu sunt asa sensibile k horsfieldi? |
|
| Sus |
|
 |
Sendy1991 Testos juvenil

|
Trimis: Lun 12 05, 2011 5:53 pm Titlul subiectului: |
|
|
| Nu gasesc specia care ai ziso pe net! |
|
| Sus |
|
 |
vic Testos activ

|
Trimis: Lun 12 05, 2011 7:09 pm Titlul subiectului: |
|
|
Ambele duc climate mult mai aspre decat in S-Frantei; boettgeri e insa mai rezistenta la umezeala, chiar nu trebuie sa fie tinuta prea uscat.
Despre ce specie ziceai ca nu o gasesti?? Daca te referi la hibridul hermanni x boettgeri, e vorba de un hibrid(=corcitura intre doua specii suficient de inrudite), nu de o specie; rezulta din tinerea impreuna a speciilor T. hermanni hermanni (din Franta si Italia) si T. hermanni boettgeri (Balcani). Au comis destui imbecilitatea asta crasa, in captivitate, si chiar mai rau: au fost eliberate T.h.boettgeri (venite mai ales din ex-Yugoslavia, ca pet) in... habitatele de T.h.hermanni din sudul Frantei!!! |
|
| Sus |
|
 |
Sendy1991 Testos juvenil

|
Trimis: Mie 12 14, 2011 8:20 pm Titlul subiectului: |
|
|
Buna,revin cu informati despre broscuta! Este f bine,Mananca destul de mult! Dar dak io tai marunt nu mananca,ii place sa rupa ea.Ii dau o frunza de salata si isi rupe ea si mananca pe toata! e vreo problema? Ieri iam dat brocoli s ia placut.Si am o intrebare,E vreo problema dak o bag in apa in fiecare zi? Ii place f mult si bea apa in fiecare zi.Cand o scot din apa face pasta acea care pare sa fie bn,nu e cristalizata!Dar pare sa fie bine! Astept un raspuns dak e bn sa o bag in apa!
Va multumesc! |
|
| Sus |
|
 |
Sheppard Testos expert

|
Trimis: Mie 12 14, 2011 8:28 pm Titlul subiectului: |
|
|
E bine ca o imbaiezi. Nu trebuie chiar in fiecare zi. De 2 ori pe saptamana e suficient. In rest, sa aiba un vas mic cu apa din care sa poata bea usor.
Mancarea nu trebuie neaparat sa o tai marunt. Se descurca si cu ea intreaga. Despre Brocoli, e bine sa il dai numai ocazional si nu in mod regulat.
Cea mai buna hrana este cea pe care o gaseste testoasa in mediul ei natural - bazinul mediteranian.
Ma bucur sa aud ca ii merge mai bine testoasei. |
|
| Sus |
|
 |
vic Testos activ

|
Trimis: Joi 12 15, 2011 11:23 am Titlul subiectului: |
|
|
Bune vesti!
Iar locatia ta este verde tot anul, deci macar papadie, cicoare, palamida, patlagina, Lamium- la discretie! Pune accentul pe astea, si salata ocazional. Nu e nociva, dar e aproape apa chioara.
In rest- Sheppard e mereu pe baricade si nu-i scapa nimic ! |
|
| Sus |
|
 |
Sheppard Testos expert

|
|
| Sus |
|
 |