Pagina de start   Cautare avansata   FAQ   Lista membrilor   Grupuri de utilizatori   Inregistrare   Profil   Mesaje private   Autentificare 

Prima pagina - Testoase.com
Prima PaginaChatCreaza-ti un cont pe Testoase.comRegulamentul ForumuluiContact

Primii pasi   Intrebari frecvente   Specii de testoase   Hrana   Boli   Hibernare   Reproducere   Utile 
Nazdravan/a,caut nume(trachemis scripta scripta)
Du-te la pagina Anterioara  1, 2

Creaza un subiect nou   Raspunde la subiect    Pagina de start a forumului Testoase de apa si de uscat Discutii libere
« Subiectul anterior | Subiectul urmator »   Share
Autor Mesaj
jezz
Testos activ
Testos activ

Data inscrierii: 14/10/2011

MesajTrimis: Mie 10 19, 2011 5:02 pm    Titlul subiectului: Raspunde cu citat (quote)

ai dreptate s-au rarit. si daca o luam logic. niciun animal nu vrea sa fie inchis(tinut de pet)
Sus
Sheppard
Testos expert
Testos expert

Data inscrierii: 25/02/2011

MesajTrimis: Mie 10 19, 2011 5:42 pm    Titlul subiectului: Raspunde cu citat (quote)

jezz cauta sa negociezi cu tibor o eliberare facuta cu cap, intr-o zona adecvata. Nici peste iarna nu recomand sa o tii. Valabil si pentru prietena ta. E o specie care hiberneaza si nu e tocmai bine daca o tii in casa peste iarna, mai ales daca nu ai experienta cu testoase si hibernat. Emys e mult mai sensibila si dificila de intretinut decat Trachemys.

Ar trebui trecuta peste iarna in conditii adecvate (nu stiu daca mai incape vorba de hibernat, numai daca se stie cu ce a fost hranita in sezonul cald) si in primavara introduse ambele testoase intr-o populatie salbatica. Emys singura la tine si singura la prietena ta nu foloseste la nimic - sunt exemplare izolate cu zero sanse de reproducere si perpetuare a speciei amenintate cu disparitia.
Sus
TheBug
Testos juvenil
Testos juvenil

Data inscrierii: 18/07/2011

MesajTrimis: Joi 10 20, 2011 10:52 am    Titlul subiectului: Raspunde cu citat (quote)

Of... E o prostie sa iei din mediul lor natural pe sarmanele Emys... Din pacate, la noi sunt mult prea multe balti unde ele traiau in libertate, dar intre timp au fost delimitate, cumparate, amenajate pentru pescuit. La ce nu s-au gandit "desteptii" care le-au amenajat este faptul ca ele au ramas captive in mediul ala plin de pericole. Cand spun pericole, ma refer in principiu la "marii pescari" f*uk , cei care le pescuiesc si apoi probabil le ucid cu indiferenta unor caini de vanatoare sau la gasesc pe cele mici si le iau, crezand ca sunt niste jucarii. Aici, cred eu, ar trebui facut ceva si cat mai repede pentru ca, din pacate, unele din putinele zone unde Emys isi mai face simtita prezenta sunt, paradoxal, niste balti private. Am auzit de nenumarate ori povesti pescaresti in care era prezenta si o testoasa. Problema este ca multi au nivelul de inteligenta al musculitei de otet si nu inteleg cat de importanta este fiecare vietate din lumea asta ignoranta angryfire Dar, probabil, suntem mult prea mici, nesemnificativi si neajutorati ca sa putem face ceva in privinta asta! Mai ales cand la mijloc sunt interesele financiare (domnii consilieri locali/primari stiu la ce ma refer)
Sus
Sheppard
Testos expert
Testos expert

MesajTrimis: Joi 10 20, 2011 1:48 pm    Titlul subiectului: Raspunde cu citat (quote)

Degeaba exista rezervatiile de Emys, Testudo sau orice specie, daca nu le pazeste nimeni. Pleaca lumea din ele cu ce animale au ghinionul sa le treaca calea (si am dat de destule astfel de cazuri). Rezervatiile exista doar pe hartie si asta pentru ca politia animalelor la noi e practic inexistenta.
Si prin urmare devina si o problema repopularea naturii cu exemplare eventual crescute in captivitate. Cand se va investi si in paza rezervatiilor si sanctionarea braconierilor (nu cu 2 lei, cu 2000000000000000000 de lei ca sa nu se mai renteze sa vina a doua oara), atunci se vor putea face progrese. Educatia si informarea e alta deficienta - si acolo mai e mult de lucru.
Sus
jezz
Testos activ
Testos activ

MesajTrimis: Joi 10 20, 2011 4:17 pm    Titlul subiectului: Raspunde cu citat (quote)

Sheppard, si tu detii emys, nu vad de ce comentezi
Sus
jezz
Testos activ
Testos activ

MesajTrimis: Joi 10 20, 2011 5:13 pm    Titlul subiectului: Raspunde cu citat (quote)

tu cand le-ai luat de la pescarii, sau de la cei care le dona, de ce nu le-ai eliberat?
Sus
tibor.sos
Moderator
Moderator

Data inscrierii: 22/12/2006

MesajTrimis: Joi 10 20, 2011 5:49 pm    Titlul subiectului: Raspunde cu citat (quote)

hei, sa nu gasiti justificare ca altul detine!
Sus
jezz
Testos activ
Testos activ

MesajTrimis: Joi 10 20, 2011 6:07 pm    Titlul subiectului: Raspunde cu citat (quote)

nu dar uite ce comenturi a postat Neutral cand si el detine emys.
Sus
Sheppard
Testos expert
Testos expert

MesajTrimis: Joi 10 20, 2011 6:46 pm    Titlul subiectului: Raspunde cu citat (quote)

Eu le tin cu un scop anume: reproducere si eliberarea puilor in natura pentru a ajuta populatiile salbatice sa se recupereze. Deocamdata nu exista program de reproducere in captivitate pentru testoase la noi in tara si am experimentat pe cont propriu. Exemplarul tau e izolat; nu ajuta la nimic si are o soarta pecetluita.

Si nu stiu de ce te simti atacat la ce am spus; au fost doar sfaturi. Nu te-am jignit cu nimic; prin urmare numai o mustrare de constiinta sau faptul ca nu te-am aprobat ar fi de vina. Altfel nu imi explic. Si nu am tinut toate Emysurile.
Sus
tibor.sos
Moderator
Moderator

Data inscrierii: 22/12/2006

MesajTrimis: Vin 10 21, 2011 10:00 am    Titlul subiectului: Raspunde cu citat (quote)

dezaprob orice detinere de Emys (deseori chiar si animalele din Zoo sunt tinute ilegal)! fiecare trebuie sa-si faca ordine in ograda lui! va rog, actionati in aceasta directie!

era o reclama cu traficul aglomerat, "nu pot ajunge mai repede fiindca traficul este aglomerat". si la sfarsitul reclamei era o concluzie logica: traficul esti si tu, deci si tu faci parte din trafic: si voi faceti parte din grupul care afectati negativ specia.

sunt multe aspecte care inca nu exista in Romania sau nu functioneaza cum ar trebui, de ex. protectia zonelor protejate, functionarea gardei de mediu, etc., dar si detinerea testoaselor ilegal isi are contributia sa negativa si astfel voi chiar propagati acest aspect, chiar daca va credeti mari iubitori de testoase. si va plangeti ca uite sunt probleme si mai mari? nu va aprobati astfel actiunile! faceti ceva bun, va rog!
Sus
Afiseaza mesajele pentru a le previzualiza:   
Creaza un subiect nou   Raspunde la subiect       Pagina de start a forumului Testoase de apa si de uscat -> Discutii libere Data este GMT + 2 Ore
Du-te la pagina Anterioara  1, 2
Pagina 2 din 2

Mergi direct la:  
Nu puteti crea un subiect nou in acest forum
Nu puteti raspunde in subiectele acestui forum
Nu puteti modifica mesajele proprii din acest forum
Nu puteti sterge mesajele proprii din acest forum
Nu puteti vota in chestionarele din acest forum

Hosted by Develbox. Powered by phpBB © 2001, 2010 phpBB Group. Varianta in limba romana: phpBB Romania. Theme xand created by spleen.