| « Subiectul anterior | Subiectul urmator » Share |
| Autor |
Mesaj |
ThrustMaster Testos juvenil

Data inscrierii: 09/09/2011 Mesaje: 30 Locatie: Cluj
|
Trimis: Joi 09 15, 2011 2:38 pm Titlul subiectului: Probleme cu respiratia |
|
|
| unul din puii mei de trachemys scripta scripta scoate aproape continuu bule de aer pe gura...ca si cum ar ragai...oare ce are? |
|
| Sus |
|
 |
ingerella-miha Testos juvenil

Data inscrierii: 24/08/2011 Mesaje: 99 Locatie: Bacau
|
Trimis: Joi 09 15, 2011 5:35 pm Titlul subiectului: |
|
|
| poate e ceva normal, are flatulenta. ai observat cand se intampla asta mai exact? dupa ce mananca sau dupa ce face efort? poate ai alge in acvariu care nu sunt bune pt broscute... |
|
| Sus |
|
 |

|
Trimis: Joi 09 15, 2011 5:50 pm Titlul subiectului: |
|
|
| face asa aproape tot timpul....inoata foarte rar dar cand o face o face haotic si energic si parca greoi...scoate cateodata un sunet ca un pacanit cand deschide gura...sta mai mult pe insula si nu mananca |
|
| Sus |
|
 |

|
Trimis: Joi 09 15, 2011 5:54 pm Titlul subiectului: |
|
|
pai... am auzit ca sunetul ala e specific pt trachemys.
poate are prea multa apa pt un puisor... am vazut ca la puisori se pune apa cam pana la jumatatea carapacei. e cat un banut de mare nu?
alta cauza ar putea fi ca simte ca se apropie perioada de hibernare, ce temperatura are apa lor? |
|
| Sus |
|
 |

|
Trimis: Joi 09 15, 2011 6:04 pm Titlul subiectului: |
|
|
| are temperatura de 25 26 de grade si in camera sunt 26 de grade...nu e nimic specific pt ca inainte nu facea si cealalta nu face...mie mi se pare ca e bolnava dar nu stiu exact ce are ca sa stiu sa ii cumpar tratament...si nu e adevarata faza cu apa...ii trebuie multa sa inoate...are insulita |
|
| Sus |
|
 |

|
Trimis: Joi 09 15, 2011 6:10 pm Titlul subiectului: |
|
|
dar ai vazut sigur daca scoate bule pe gura? sau pe nari?
ai putea sa mai pui un grad, adica sa faci temperatura apei de 27 de grade... |
|
| Sus |
|
 |

|
Trimis: Joi 09 15, 2011 6:20 pm Titlul subiectului: |
|
|
| nu are nici o treaba cu asta...si da deschide gura si scoate pe gura bule si sunete...si respira greu de i se propulseaza corpul in sus si in jos in apa de la respiratie |
|
| Sus |
|
 |

|
Trimis: Joi 09 15, 2011 6:21 pm Titlul subiectului: |
|
|
| ar trebui sa mai si stranute daca ar avea o afectiune a ap respirator... dar nu stranuta nu? |
|
| Sus |
|
 |

|
Trimis: Joi 09 15, 2011 6:26 pm Titlul subiectului: |
|
|
| nush ce sa zic. sa speram, ca intra cnv mai experimentat si te lamureste. oricum sunt sigura ca nu e nimic grav... cred totusi ca o trage un curent de aer, are umezeala sau temp apei e mica sau s-a racit in casa si ea simte. la urma urmei nu e obligatoriu sa se simta amandoua la fel, poate una e mai sensibila decat cealalta. |
|
| Sus |
|
 |
Sheppard Testos expert

Data inscrierii: 25/02/2011 Mesaje: 954 Locatie: Sibiu
|
Trimis: Joi 09 15, 2011 8:30 pm Titlul subiectului: |
|
|
| Se aude cumva si un suierat intens cand respira? S-ar putea sa fi racit sau sa fi dezvoltat o pneumonie. Atunci trebuie consult veterinar. Faptul ca nu mai e asa activa nu e semn bun. Cand inoata, inoata normal, drept, sau inclinata pe o parte? |
|
| Sus |
|
 |

|
Trimis: Vin 09 16, 2011 1:51 pm Titlul subiectului: |
|
|
| inoata rar...nu doarme aproape deloc sta tot cu capul iesit din apa...deschide gura tot la 3 4 secunde si scoate cate o bula de aer...scoate cate un pacanit de obicei cand deschide gura...am scos-o din acvariu si am ascultat-o ...suierat nu se aude...dar e clar ca are ceva ca nu e normal sa nu doarma sa inoate asa putin si sa nu manance nimic de 3 zile...inoata ok dar haotic si foarte energic...parca are dificultati sa isi mentina corpul in apa si urca disperata la suprafata dupa aer...in rest nu sunt semne pe ea...toate simptomele duc catre o afectiune a plamanilor...ce solutie as putea sa ii dau...dat fiind faptul ca la mine in zona nu sunt veterinari care sa se priceapa la asa ceva...sper ca cineva care are o testoasa care a avut aceasta probleme si a tratat-o cu succes sa ma lamureasca si pe mine |
|
| Sus |
|
 |

|
Trimis: Vin 09 16, 2011 1:52 pm Titlul subiectului: |
|
|
| inoata rar...nu doarme aproape deloc sta tot cu capul iesit din apa...deschide gura tot la 3 4 secunde si scoate cate o bula de aer...scoate cate un pacanit de obicei cand deschide gura...am scos-o din acvariu si am ascultat-o ...suierat nu se aude...dar e clar ca are ceva ca nu e normal sa nu doarma sa inoate asa putin si sa nu manance nimic de 3 zile...inoata ok dar haotic si foarte energic...parca are dificultati sa isi mentina corpul in apa si urca disperata la suprafata dupa aer...in rest nu sunt semne pe ea...toate simptomele duc catre o afectiune a plamanilor...ce solutie as putea sa ii dau...dat fiind faptul ca la mine in zona nu sunt veterinari care sa se priceapa la asa ceva...sper ca cineva care are o testoasa care a avut aceasta probleme si a tratat-o cu succes sa ma lamureasca si pe mine |
|
| Sus |
|
 |
Sheppard Testos expert

|
Trimis: Vin 09 16, 2011 2:03 pm Titlul subiectului: |
|
|
Recomand sa o scoti din acvariu deocamdata si sa o bagi intr-un recipient, cu ceva carpe sa nu stea pe ceva dur si un vas cu apa putina din care sa poata bea si in care sa manance. Daca poti, scoate-o sa stea la soare in acel recipient, dar sa aiba si umbra in caz ca se incalzeste prea tare. Incearca deocamdata asa.
Daca are vreo afectiune respiratorie trebuie obligatoriu medic veterinar (probabil trebuie administrate si antibiotice). |
|
| Sus |
|
 |

|
Trimis: Vin 09 16, 2011 2:15 pm Titlul subiectului: |
|
|
| cat sa o las asa...ca nu mananca nici in apa...cum sa manance pe uscat...ca nu poate inghiti... |
|
| Sus |
|
 |
Sheppard Testos expert

|
Trimis: Vin 09 16, 2011 3:42 pm Titlul subiectului: |
|
|
| Pai pentru asta o sa fie vasul cu apa: hranit si adapat. Ideea e sa stea pe uscat mai mult si la soare pe cat posibil (fara a-i fi prea cald) - ajuta la recuperare. |
|
| Sus |
|
 |
|