Pagina de start   Cautare avansata   FAQ   Lista membrilor   Grupuri de utilizatori   Inregistrare   Profil   Mesaje private   Autentificare 

Prima pagina - Testoase.com
Prima PaginaChatCreaza-ti un cont pe Testoase.comRegulamentul ForumuluiContact

Primii pasi   Intrebari frecvente   Specii de testoase   Hrana   Boli   Hibernare   Reproducere   Utile 
Mic inceput de SCUD

Creaza un subiect nou   Raspunde la subiect    Pagina de start a forumului Testoase de apa si de uscat Boli - Tratamente
« Subiectul anterior | Subiectul urmator »   Share
Autor Mesaj
Pandy
Moderator
Moderator

Data inscrierii: 22/06/2007

MesajTrimis: Mar 09 13, 2011 4:52 pm    Titlul subiectului: Mic inceput de SCUD Raspunde cu citat (quote)

Eu sper sa nu fie ceea ce am notat in titlu, dar ramane de vazut.

http://imageshack.us/photo/my-.....7wzuo.jpg/

http://imageshack.us/photo/my-.....658fs.jpg/

Astept pareri

Varianta cu medicul veterinar este ultima instanta...nu de alta, dar fac aproximativ 1 ora pe drum (doar dus)...
Sus
Sheppard
Testos expert
Testos expert

Data inscrierii: 25/02/2011

MesajTrimis: Mar 09 13, 2011 10:05 pm    Titlul subiectului: Raspunde cu citat (quote)

De cat timp e asa, sau numai acuma ai observat? Daca se extinde sunt sanse mari sa fie SCUD. Si atunci trebuie veterinar pentru antibiotice, mai ales ca bacteria Citrobacter freundii e rezistenta la o gramda de antibiotice.
Sus
Pandy
Moderator
Moderator

MesajTrimis: Mie 09 14, 2011 6:29 am    Titlul subiectului: Raspunde cu citat (quote)

Abia acum am observat. Sa speram ca nu se extinde...
Sus
ingerella-miha
Testos juvenil
Testos juvenil

Data inscrierii: 24/08/2011

MesajTrimis: Mie 09 14, 2011 7:53 am    Titlul subiectului: Raspunde cu citat (quote)

Am si eu o intrebare daca nu va suparati... De la ce apare SCUD-ul asta? Exista factori care favorizeaza aparitia lui sau apare spontan in plina sanatate aparenta a broscutei?
Sus
Sheppard
Testos expert
Testos expert

MesajTrimis: Mie 09 14, 2011 6:54 pm    Titlul subiectului: Raspunde cu citat (quote)

Uite aici: http://www.testoase.com/topic7.html

Daca intr-adevar e SCUD, bacteria se poate sa fi provenit din apa sau din tubul digestiv al vreunui peste proaspat, avand in vedere ca face parte din Enterobacterii. Cine stie?
Sus
Pandy
Moderator
Moderator

MesajTrimis: Joi 09 15, 2011 6:35 am    Titlul subiectului: Raspunde cu citat (quote)

Cad ambele variante, peste proaspat nu a mancat, iar apa este aceeasi ca si la celelalte 2 testoase. Nimic diferit. Sa speram ca nu este...
Sus
Sheppard
Testos expert
Testos expert

MesajTrimis: Joi 09 15, 2011 11:54 am    Titlul subiectului: Raspunde cu citat (quote)

Vezi acuma daca se extinde. Pana una-alta, suplimente de calciu si vitamina D3 dizolvate in apa si as mai recomanda eventual si tamponarea locului cu betadina sau tinctura de iod si vitamina A.
Sus
Pandy
Moderator
Moderator

MesajTrimis: Joi 09 15, 2011 3:34 pm    Titlul subiectului: Raspunde cu citat (quote)

Voi cumpara produsele si voi aplica. Calciul la ce interval sa-l adaug? O pastila efervescenta la cate zile?
Sus
Sheppard
Testos expert
Testos expert

MesajTrimis: Joi 09 15, 2011 4:34 pm    Titlul subiectului: Raspunde cu citat (quote)

Pai de fiecare data cand schimbi apa o pastila dizolvata - ar trebui sa fie suficient.
Sus
Afiseaza mesajele pentru a le previzualiza:   
Creaza un subiect nou   Raspunde la subiect       Pagina de start a forumului Testoase de apa si de uscat -> Boli - Tratamente Data este GMT + 2 Ore
Pagina 1 din 1

Mergi direct la:  
Nu puteti crea un subiect nou in acest forum
Nu puteti raspunde in subiectele acestui forum
Nu puteti modifica mesajele proprii din acest forum
Nu puteti sterge mesajele proprii din acest forum
Nu puteti vota in chestionarele din acest forum

Hosted by Develbox. Powered by phpBB © 2001, 2010 phpBB Group. Varianta in limba romana: phpBB Romania. Theme xand created by spleen.