| « Subiectul anterior | Subiectul urmator » Share |
| Autor |
Mesaj |
yoana945 Testos juvenil

Data inscrierii: 07/09/2011 Mesaje: 8 Locatie: Alba Iulia
|
Trimis: Mie 09 07, 2011 10:12 pm Titlul subiectului: Amenajarea acvariului |
|
|
| Salut! Azi mi-am cumparat o testoasa <Graptemys pseudogeographica kohnii>. Fiind prima mea testoasa, nu stiu cum sa ii amenajez acvariul. Mai exact nu stiu de ce ar avea nevoie in acvariu, si ce dimensiune ar trebui sa aiba acesta (testoasa are cam 8 cm. lungime). Astept sfaturile voastre! Multumesc anticipat. |
|
| Sus |
|
 |
Sheppard Testos expert

Data inscrierii: 25/02/2011 Mesaje: 954 Locatie: Sibiu
|
Trimis: Mie 09 07, 2011 10:41 pm Titlul subiectului: |
|
|
Bine ai venit pe forum!
Pai, pentru inceput, era bine daca te documentai si achizitionai totul inainte de testoasa. Oricum, la majoritatea problemelor gasesti raspuns aici pe forum; trebuie doar sa folosesti functia de "Cautare" de mai sus.
Pe scurt, trebuie urmatoarele lucruri:
-Filtru
-Incalzitor (recomand de la Eheim Jager - sunt foarte bune)
Filtrul si incalzitorul le iei in functie de volumul de apa pe care il ai.
-Bec/Neon Reptiglo 5.0 de 26W - asta imita lumina solara si e obligatoriu daca testoasa e tinuta in casa si nu e expusa la raze UV; are nevoie de UV pentru a sintetiza vitamina D3, care intervine in metabolsimul fosfo-calcic
Ca si recipient, nu recomand acvariu; sticla se sparge usor si e si scumpa raportata la volum. Eu folosesc cutii de rozatoare pentru testoasele mai mici: sunt din plastic, rezistente si numai bune; uite aici niste poze: http://www.testoase.com/viewto.....p;start=30
Ce mai vrei tu sa pui, pietre, plante, ascunzisuri, insula, depinde de gustul tau si ce iti e la indemana. Plantele in general sunt cam distruse/mancate de testoase; daca totusi vrei sa pui de dragul aspectului si ca o sursa de hrana, minerale si vitamine suplimentara si ca ascunzis pentru testoase, gasesti aici un topic despre plantele acvatice: http://www.testoase.com/viewtopic.php?t=17
Cu hrana trebuie din nou sa te documentezi: http://www.testoase.com/viewtopic.php?t=13
Pe scurt, poti sa ii dai carne de vita, pasare, peste (exclus carne de porc pentru ca e greu digerabila), rame, gammarus viu, viermisori tubifex si uscaciuni de la pet-shop, cum ar fi inima de vita, pestele liofilizat, gammarus, creveti de balta etc. Cu cat e mai variata, cu atat mai bine.
De asemenea, recomand sa dizolvi, cand schimbi apa, in apa fie o testoasa de calciu (le gasesti in pet-shop), fie calciu efervescent legat de vitamina D3 (cum e calciu Sandoz sau Cal-D-Vita). Ajuta la crestere si mentine carapacea sanatoasa.
Stai acuma cat este nevoie sa parcurgi toate informatiile necesare de pe site, cu privire la amenajare, alimentatie, ingrijire, iluminare etc. Nu strica nici sa citesti ceva, despre specia ta, sa vezi de ce are nevoie: http://www.testoase.com/topic1909.html; da si un search pe Google in privinta asta sau cauta intr-o enciclopedie de testoase
Incepe de la sectiune "Intrebari frecvente": http://www.testoase.com/intrebari-frecvente.php
In privinta dimensiunii acvaterariului, nu pot sa iti zic o dimensiune minima pentru actuala dimensiune a testoasei tale, pentru ca nu ma pricep. Recomand sa iei un recipient cat de mare pot (oricum sa treaca de 100l) pentru ca testoasa e tanara si o sa creasca foarte repede in primii ani. Decat sa schimbi recipientul la anul, mai bine iei unul urias de la bun inceput pe care sa il tii minim 5 ani.
Si inca o chestie: e nevoie de MULTA responsabilitate, pasiune, timp; nu te zgarci la buget cand e de cumparat ceva pt testoasa - are dreptul la o viata buna. |
|
| Sus |
|
 |
yoana945 Testos juvenil

|
Trimis: Mie 09 07, 2011 11:20 pm Titlul subiectului: |
|
|
Multumesc mult de tot pentru sfaturi, si garantez ca voi face tot ce pot pentru ca testoasa sa aiba o viata frumoasa.  |
|
| Sus |
|
 |
Sheppard Testos expert

|
Trimis: Joi 09 08, 2011 12:19 am Titlul subiectului: |
|
|
Oricum, acuma la inceput, mai ales ca e prima ta testoasa, stai si citeste cat mai mult ce e pe forum.
Mai ai aici si recomandari de site-uri si carti de specialitate despre testoase: http://www.testoase.com/viewtopic.php?t=2610 |
|
| Sus |
|
 |
ingerella-miha Testos juvenil

Data inscrierii: 24/08/2011 Mesaje: 99 Locatie: Bacau
|
Trimis: Joi 09 08, 2011 9:05 am Titlul subiectului: |
|
|
Welcome yoanna!
M-am uitat pe net si am vazut ca e foarte dragalasa broscuta ta. Imi poti spune cat ai dat pe ea? Ms. |
|
| Sus |
|
 |
yoana945 Testos juvenil

|
Trimis: Joi 09 08, 2011 6:39 pm Titlul subiectului: |
|
|
Salut! Multumesc pentru urari! Am dat 75 de lei pe ea, din pet-shop.
Sheppard: Am inceput sa ma documentez inca de azi-noapte si voi face asta in continuare pentru broscuta mea. Multumesc din nou!  |
|
| Sus |
|
 |
Sheppard Testos expert

|
Trimis: Joi 09 08, 2011 10:06 pm Titlul subiectului: |
|
|
| N-ai pt ce. Daca ai nelamuriri intreaba aici sau in alte posturi pe tema problemei tale. Spor la amenajat! Cand termini, daca vrei si poti, pune si niste poze cu instalatia finala, sa vedem cum ai amenajat si daca mai trebuie ceva. |
|
| Sus |
|
 |
yoana945 Testos juvenil

|
Trimis: Dum 09 11, 2011 5:36 pm Titlul subiectului: |
|
|
Voi posta poze indata ce terariul o sa fie complet utilat desi, pana voi face rost de tote materialele la care m-am gandit...cred ca va dura o saptamana sau doua.
Am o nelamurire: Atunci cand am cumparat broscuta si am intrebat la pet-shop ce mancare imi recomanda pentru ea, mi s-a dat Gammarus, pe care il mananca fara sa stea pe ganduri. Dupa ce m-am documentat in legatura cu alimentatia testoaselor si am aflat ca este indicat un "meniu" variat, i-am cumparat peste alb si inima de vita liofilizata, pe care nu vrea sa le manance nici in ruptul capului. La Gammarus, nu are nicio problema, ii mananca imediat. Ce as putea face ca sa manance si altceva?
Si in legatura cu calciul Sandoz pe care mi-ai recomandat sa il dizolv in apa proaspat schimbata...cam la ce volum de apa as putea dizolva o tableta? |
|
| Sus |
|
 |
Sheppard Testos expert

|
Trimis: Dum 09 11, 2011 6:33 pm Titlul subiectului: |
|
|
Eu cam la 80-100l dizolv o tableta de calciu, de fiecare data cand le schimb apa. Dar la pui, oricata apa ai avea, nu strica o tableta. Le trebuie mult calciu ca sa creasca sanatosi.
Testoasa se va obisnui si cu alte feluri de mancare; probabil a fost hranita numai cu gammarus pana acuma si e mai reticenta la alta mancare. Incearca sa ii dai numai inima de vita si pestele la o masa, sa fluturi putin pestele in fata ei, sa para ca e viu. Ce recomand eu, este sa dai carne cruda si peste (sunt pungi cu Sprot congelat), rame (le poti lua din magazinele de pescuit) si viermisori tubifex (astia poate ii gasesti prin piata la animale de companie). Mie nu imi prea place sa le dau uscaciuni de pet-shop; sunt si mai scumpe si au valoare biologica net inferioara carnii proaspete. Uscaciunile le dau mai mult ca desert sau intre mese pentru rontait. |
|
| Sus |
|
 |
yoana945 Testos juvenil

|
Trimis: Dum 09 11, 2011 6:46 pm Titlul subiectului: |
|
|
Ok...atunci o sa incerc si eu sa evit hrana uscata din pet-shop si sa trec la peste congelat, rame, etc... . Multumesc mult pentru sfaturi, inca o data! |
|
| Sus |
|
 |
Sheppard Testos expert

|
Trimis: Dum 09 11, 2011 8:02 pm Titlul subiectului: |
|
|
| N-ai pt ce. Cand o sa mai creasca testoasa si o sa manance mai mult, o sa iesi oricum mai ieftin cu carnea proaspata si pestele. Chiar si acuma, iei 1kg de carne de vita si o portionezi frumos in pungi, ca atunci cand o decongelezi sa nu irosesti toata carnea degeaba. Acuma cat e mica testoasa, poti lua carne tocata de vita spre exemplu; sunt numai bune bucatelele ca dimensiune. |
|
| Sus |
|
 |
ThrustMaster Testos juvenil

Data inscrierii: 09/09/2011 Mesaje: 30 Locatie: Cluj
|
Trimis: Dum 09 11, 2011 10:09 pm Titlul subiectului: |
|
|
| buna ioana...de la ce pet shop ti-ai luat Graptemys pseudogeographica kohnii...eu am fost la 3 pet shop-uri in alba si nu am gasit decat Trachemys scripta scripta |
|
| Sus |
|
 |
yoana945 Testos juvenil

|
Trimis: Mar 09 13, 2011 4:10 pm Titlul subiectului: |
|
|
| Salut! Scuze ca iti raspund asa de tarziu:D. Am cumparat-o de la pet-shop-ul acela din M-uri... pe langa Colegiul National "Horea Closca si Crisan". |
|
| Sus |
|
 |
ThrustMaster Testos juvenil

Data inscrierii: 09/09/2011 Mesaje: 30 Locatie: Cluj
|
Trimis: Mar 09 13, 2011 4:30 pm Titlul subiectului: |
|
|
| ciudat...am fost in 9 septembrie la pet shop-ul ala si nu aveau decat trachemys scripta scripta foarte mari...in fine:P am acum doi pui mici de scripta scripta nu mai iau altele |
|
| Sus |
|
 |
yoana945 Testos juvenil

|
Trimis: Mar 09 13, 2011 4:59 pm Titlul subiectului: |
|
|
| In 9 septembrie ai fost? Eu am fost in 7 septembrie si am luat-o pe ultima. Deci nu e chiar atat de ciudat. |
|
| Sus |
|
 |
|