Pagina de start   Cautare avansata   FAQ   Lista membrilor   Grupuri de utilizatori   Inregistrare   Profil   Mesaje private   Autentificare 

Prima pagina - Testoase.com
Prima PaginaChatCreaza-ti un cont pe Testoase.comRegulamentul ForumuluiContact

Primii pasi   Intrebari frecvente   Specii de testoase   Hrana   Boli   Hibernare   Reproducere   Utile 
Ce testoasa sa aleg? Confused
Du-te la pagina Anterioara  1, 2, 3, 4, 5

Creaza un subiect nou   Raspunde la subiect    Pagina de start a forumului Testoase de apa si de uscat Pentru incepatori
« Subiectul anterior | Subiectul urmator »   Share
Autor Mesaj
Kirill
Testos meserias
Testos meserias

Data inscrierii: 02/03/2009

MesajTrimis: Sam 10 01, 2011 10:12 pm    Titlul subiectului: Raspunde cu citat (quote)

Foarte fain ai amenajat. Ceva in genul ma gandeam si eu insa am si 2 graptemys care nu sunt foarte mari [comparativ cu trachemys] si imi e oarecum frica sa nu se strecoare printre "gratii'...
Sus
Sheppard
Testos expert
Testos expert

Data inscrierii: 25/02/2011

MesajTrimis: Dum 10 02, 2011 12:07 pm    Titlul subiectului: Raspunde cu citat (quote)

Graptemys le poti scoate in recipiente mai mari afara pana mai cresc si apoi sa le introduci in helesteu. Eu asta o sa fac cu Trachemys-urile mele mai mici. Peste un an, doi poate pot baga o Trachemys scripta elegans (acum de 14cm) in helesteu. Deocamdata e cam mica, iar daca evadeaza din tarc, se poate strecura pe sub poarta afara din curte in strada, sau mai rau, se poate baga in tarcul cainelui.

Eventual mai poti face ceva, ca sa faci evadarea imposibila: sa pui fie niste scanduri netede, fie un soclu de beton sau mai stiu eu ce (sa fie neted!) ca prim nivel al ingradirii, ca sa nu poata escalada. Plasa se mai poate escalada, iar daca nu e bagata si in pamant cativa cm buni, pot sapa pe sub ea testoasele.
Sus
ane
Testos activ
Testos activ

Data inscrierii: 26/07/2011

MesajTrimis: Dum 10 09, 2011 7:38 pm    Titlul subiectului: Raspunde cu citat (quote)

Sheppard, tu ai tantari la helesteu?
Sus
Sheppard
Testos expert
Testos expert

Data inscrierii: 25/02/2011

MesajTrimis: Dum 10 09, 2011 9:02 pm    Titlul subiectului: Raspunde cu citat (quote)

O gramda. Si am ghinionul sa ii atrag oricum in mod natural mai mult ca restul lumii. Asa ca vara, de fiecare data cand schimb apa, ma aleg cu cateva intepaturi zdravene. Mai tin populatia de tantari sub control schimband apa cam o data la 4-5 zile si ma mai ajuta ocazionala plosnita sau ocazionalul paianjen de apa care isi fac din helesteu casa lor (plosnitele de obicei ajung sa fie devorate de testoase).

Cred ca numai pestii ar fi eficienti in eliminarea larvelor si si atunci nu cred ca ar fi complet. Larvele de libelule sunt iarasi feroce si devoreaza larvele de tantari, dar sunt la randul lor hrana pentru testoase.
Sus
vic
Testos activ
Testos activ

Data inscrierii: 28/05/2009

MesajTrimis: Mie 11 30, 2011 10:58 pm    Titlul subiectului: Raspunde cu citat (quote)

Ane, pana la urma nu e mare lucru sa gasesc niste Trachemys pentru tine... Daca tot colcaie lacurile, pot sa prind cateva, eventual. Problema e daca ai tu, sau altcineva, drum prin Bucuresti, in timp util, ca eu nu mai tin asa ceva. Daca veniti pe aici, poate vi le prindeti singuri Smile .
Vedem la primavara!
Sus
Afiseaza mesajele pentru a le previzualiza:   
Creaza un subiect nou   Raspunde la subiect       Pagina de start a forumului Testoase de apa si de uscat -> Pentru incepatori Data este GMT + 2 Ore
Du-te la pagina Anterioara  1, 2, 3, 4, 5
Pagina 5 din 5

Mergi direct la:  
Nu puteti crea un subiect nou in acest forum
Nu puteti raspunde in subiectele acestui forum
Nu puteti modifica mesajele proprii din acest forum
Nu puteti sterge mesajele proprii din acest forum
Nu puteti vota in chestionarele din acest forum

Hosted by Develbox. Powered by phpBB © 2001, 2010 phpBB Group. Varianta in limba romana: phpBB Romania. Theme xand created by spleen.