Pagina de start   Cautare avansata   FAQ   Lista membrilor   Grupuri de utilizatori   Inregistrare   Profil   Mesaje private   Autentificare 

Prima pagina - Testoase.com
Prima PaginaChatCreaza-ti un cont pe Testoase.comRegulamentul ForumuluiContact

Primii pasi   Intrebari frecvente   Specii de testoase   Hrana   Boli   Hibernare   Reproducere   Utile 
REVOLTA!!!
Du-te la pagina 1, 2  Urmatoare

Creaza un subiect nou   Raspunde la subiect    Pagina de start a forumului Testoase de apa si de uscat Discutii libere
« Subiectul anterior | Subiectul urmator »   Share
Autor Mesaj
deea_jessyca
Testos juvenil
Testos juvenil

Data inscrierii: 30/06/2011

MesajTrimis: Sam 07 09, 2011 11:28 am    Titlul subiectului: REVOLTA!!! Raspunde cu citat (quote)

Sunt revoltata!!!! Am verisori la tara si mi-au povestit ca la iei la gârlă exista broscute testoase. Mi-au povestit ca pescarii care pescuiesc pesti, atuncia cand le prind din greseala le taie gatul pentru a le scoate acul din gura!!!! Oare e adevarat??????????? A mai auzit cineva vreo astfel de varianta!! Daca e adevarat ce putem face?
Sus
vic
Testos activ
Testos activ

Data inscrierii: 28/05/2009

MesajTrimis: Sam 07 09, 2011 1:11 pm    Titlul subiectului: Raspunde cu citat (quote)

Am auzit si eu de mizeria asta. Iti dai seama ca un pescar normal nu ar proceda asa... dar in conditiile in care am ajuns o natie de cocalari manelisti oportunisti si retardati mintal- ca astia incep sa predomine, din pacate- nu ma mira ca analiza "tai guta sau recuperez carligul?" e de multe ori in favoarea "pretiosului" articol de metal rar...

Orori de genul asta ma duc cu gandul la o intamplare din Arges... un nenorocit a zdrobit odata capetele unor catelusi... Nu stiu ce anume, poate doar conceperea la betie, si nu betie cu vin de tara, ci cu tuica de gainat sau pufoaica, sau chiar cu alcool metilic, plus faptul ca parintii sa fi fost rude apropiate, sa fi dus la crearea unui astfel de monstru...
... fapt este ca odata, acest gainat uman a avut o patanie, ultima si fatala, cand un trailer de lemne, din ala "cu o mie de roti", l-a intins pe sosea ca untul pe paine, de l-au recuperat racaindu-l din asfalt cu spaclul si galeata... marturisesc ca auzind povestea nemernicului, nu am avut nici o mila, ba chiar- desi pare contradictorie lipsa milei cu credinta in Dumnezeu- mi s-a confirmat inca o data ca nimic nu e intamplator, modul in care bestia a sfarsit fiind similar cu cel in care au sfarsit catelusii striviti de el cu bolovanul...

Deprimant, dar nu stiu ce se poate face... asta e doar cruzime, nu necunoasterea legii sau alte abureli fara rost. Daca nu le e mila si viata animalului face mai putin decat un carlig in capetele alea compromise ale lor, nici legea nu-i sperie, fiindca ar trebui sa aiba un inspector de mediu sau un politist serios langa ei ca sa procedeze altfel... si nu e cazul.
Sus
deea_jessyca
Testos juvenil
Testos juvenil

MesajTrimis: Sam 07 09, 2011 4:21 pm    Titlul subiectului: Raspunde cu citat (quote)

Crede-ma ca in atatia ani am auzit o gramada de povesti, si din pacate nu numai le-am auzit si le-am si vazut!!

Saptamana trecuta a venit un idiot cu un catel de ciobanesc german ars pe nas de i-a spart si osul nasului. Si ghici de ce? DE JIGODIEEEEE!!!!! A zis ca la ars pe nas ca avea jigodie si " a cazut asa jos si gemea"!! Defapt cainele e din frati. Tatal si mama lui sunt frati si atuncia catelul are automat epilepsie! Nici de cum JIGODIE!!!! Sunt atatia inculti, idioti si nu am cuvinte cum sa-i caracterizez, pur si simplu MONSTRII in lumea asta incat mi-e frica sa mai aud numai povesti dinastea. ( dc vrei iti trimit poza cu catelul)

Dar totusi, ce facem cu broscutele! Eu nu sunt de acord sub nicio forma sa renuntam la viata lor, sa le lasam sa fie omorate in continuare de " adevaratii MONSTRII". Oare nu putem vorbi cu vreo asociatie de iubitori de animale sa vedem poate ei ne dau un sfat. Poate sa facem ceva educativ pentru idiotii asta care le omoara sa ii facem sa inteleaga ca nu e bine ceea ce fac! As fi dispusa sa si platesc numai sa se faca ceva in tara asta pentru animalele astea!! Sunt atatea animale agresate in lumea asta dar la noi in tara e PRAPAD!!!
Sus
Sheppard
Testos expert
Testos expert

Data inscrierii: 25/02/2011

MesajTrimis: Sam 07 09, 2011 6:10 pm    Titlul subiectului: Raspunde cu citat (quote)

Problema este in primul rand, ca nu exista rezervatii pentru testoasele acvatice. Un proiect din cate am citit eu este in derulare - dar e doar pe foaie momentan: siturile Natura 2000. Pentru testoasele de uscat sunt cateva rezervatii, dar tot degeaba. Acum doua saptamanii am vorbit cu un cocalar care luase un pui de Testudo hermani direct din rezervatia de langa Drobeta-Turnu Severin.

Daca cunosti locatia baltii unde ar fi testoase, trebuie semnalata la politia locala, sa monitorizeze zona. Si insistat ca deh - lenea e mare si nu doare.

Eu ma gandeam sa apelez si la Fundatia "Vier Pfoten" de la noi, daca iarasi dau peste un caz fara solutie. Pe astia i-am tot auzit la televizor si radio. Recent au salvat caii aceia salbatici din Tulcea de la abator si au dat in judecata raspunzatorii, precum si soferul transportului, care nu le-a asigurat conditii corespunzatoare; 2 cai murisera pe drum. Oricum, ei par a avea o voce mai puternica. Sefa parca este din Austria; era si culmea sa fie cineva din Romania.

Ma gandeam sa ii contactez intr-o zi sa vad ce au de zis despre testoase. Merita incercat, nu prea e nimic de pierdut.
Sus
testoasa98
Testos juvenil
Testos juvenil

Data inscrierii: 09/07/2011

MesajTrimis: Sam 07 09, 2011 10:56 pm    Titlul subiectului: Raspunde cu citat (quote)

Nu imi vine sa cred ce cruzi si pot fi uni oameni Sad(!
Sus
deea_jessyca
Testos juvenil
Testos juvenil

MesajTrimis: Sam 07 09, 2011 11:23 pm    Titlul subiectului: Raspunde cu citat (quote)

Daca vorbesti cu cineva de la vreo asociatie si este nevoie de ceva si pot ajuta cu cea mai mare placere ajut! Daca mai stii cazuri de testoase (sau alte animale) care sunt vandute si nu sunt tinute in conditii bune, eu ma ofer sa le iau indiferent de specie.

Poate totusi reusim ceva cu broscutele, doar ca trebuie sa fim mai multi care sa se bage ca sa fie totusi ceva mai puternic. Ca degeaba sesizam noi la politia animalelor sau undeva daca suntem putini nu suntem bagati in seama.

Si in legatura cu lacul accela. Cunosc locatia dar nu pot sesiza decat daca il vad eu atuncia, si sincer nu cred ca politia de acolo este interesata de astfel de probleme. Sad(
Sus
Sheppard
Testos expert
Testos expert

MesajTrimis: Sam 07 09, 2011 11:40 pm    Titlul subiectului: Raspunde cu citat (quote)

Daca faci o plangere la politie trebuie sa le pese - e de datoria lor sa investigheze indiferent de natura plangerii. Si te tii putin de capul lor. Daca nu, le poti face lor o plangere pentru ca au ignorat plangerea ta. Si atunci chiar ca o incurca. Data viitoare apoi sigur le va pasa.
Sus
deea_jessyca
Testos juvenil
Testos juvenil

MesajTrimis: Dum 07 10, 2011 10:54 am    Titlul subiectului: Raspunde cu citat (quote)

Daca se va intampla sa vad asa ceva, voi sesiza imediat la politie, dar totusi trebuie sa incercam cumva sa prevenim problema asta. Trebuie cumva sa "educam" lumea cu privire la subiectul acesta!
Sus
deea_jessyca
Testos juvenil
Testos juvenil

MesajTrimis: Dum 07 10, 2011 11:01 am    Titlul subiectului: Raspunde cu citat (quote)

Am vorbit cu un baiat de la tara si a zis ca a prins o broasca testoasa din greseala si a zis ca a lasat-o pe mal ca sa se joace un copil cu ea. Mi-a zis ca daca mai prinde vreo broasca testoasa mi-o da mie! Acuma problema este! Sa iau broasca sa o ingrijesc eu , sa o arunc inapoi sau sa o duc la un lac special amenajat. Eu am o testoasa si ii dau drumul prin curte, ii place la nebunie sa se plimbe, o tin in acvariu numai cand mananc ca in rest ii place tare mult sa se plimbe si as putea face la fel si cu cealalt. Sau este la Daneș (langa Sighisoara) o mini gradina zoologica particulara ( unde au si cai si pesti si multe alte animale) si au mai multe testoase care un un lac special amenajat pentru ele si o gradina maaare in care se pot plimba. Ma gandesc ca daca o arunc inapoi ii este mai bine, dar poate o prinde altcineva si ii vine vre-o idee sa-si recupereze acul! Ce sa fac?
Sus
Sheppard
Testos expert
Testos expert

MesajTrimis: Dum 07 10, 2011 11:29 am    Titlul subiectului: Raspunde cu citat (quote)

Asta e o dilema mare. Intr-adevar e mult mai bine sa ramana de unde a fost pescuita. Cel mai probabil mai sunt si alte testoase acolo. Daca iei testoasa din mediul ei, ai periclitat populatia locala. Ideea este sa se refaca populatiile din natura. Pentru asta, trebuie lasate in pace acolo unde traiesc, iar cele din captivitate reproduse intens si eliberati puii.

Pe de alta parte, nu ai nici o garantie ca testoasa nu va fi pescuita 2 ore mai tarziu de catre altcineva.

In gradina zoologica nu prea are sens sa o eliberezi. Daca ar fi avut un program de reproducere atunci da. Dar atfel, nu - pur si simplu devine un alt exemplar izolat care nu ajuta cu nimic.

Oricum testoasele autohtone nu sunt de crescut si tinut daca nu ai un helesteu si o gradina suficient de mari. Altfel sunt chinuite.

Cea mai buna solutie este sa educi pescarul respectiv, astfel ca el sa imprastie vorba si la prieteni si asa mai departe; datat viitoare cand va mai prinde o testoasa poate o va tratat cu grija si respect si o va elibera inapoi in lac.
Sus
Michael
Testos juvenil
Testos juvenil

Data inscrierii: 23/05/2011

MesajTrimis: Dum 07 10, 2011 11:54 am    Titlul subiectului: Raspunde cu citat (quote)

Asta e Romania,nimeni nu face nimic,ii intereseaza doar de ei:(
Sus
deea_jessyca
Testos juvenil
Testos juvenil

MesajTrimis: Dum 07 10, 2011 12:29 pm    Titlul subiectului: Raspunde cu citat (quote)

Sti care e problema. Sunt oamenii de la tara si din pacate acei oameni nu sau 10 bani ca sa salveze vaca care totusi face ceva. Pentru iei sa oamoare un animal este o distractie si se dau mari prin a face rau. Am mai incercat sa-i fac sa le fie mila de animale si sunt ca nu sunt intreaga! Sad Eu am tot incercat si incer in continuare sa-i fac sa le fie mila de animale, dar cand le spun asa ceva se apuca sa-mi spun iei ca ce caine au omorat, ca ce pisica au mai chinuit. Crede-ma cu cei de acolo nu am nicio sansa!
Sus
Sheppard
Testos expert
Testos expert

MesajTrimis: Dum 07 10, 2011 4:07 pm    Titlul subiectului: Raspunde cu citat (quote)

Ma surprinde ce spui. Eu stiam ca oamenii de la tara, cel putin generatiile mai in varsta, au totusi un respect destul de mare pentru natura si animale.

Pana la urma tot la educatie si informare se rezuma tot. Nu trebuie neaparat sa le fie mila; trebuie doar sa realizeze ca impart un mediu si cu alte organisme care au acelasi drept la viata ca si ei. Trebuie sa realizeze ca totul functioneaza in echilibru si ca trebuie sa faca efort sa pastreze acel echilibru. Ai putea sa le explici ca toate se leaga si ca pana si testoasele influenteaza viata lor. Dintr-un punct de vedere mai extrem, pana si testoasele pot ajuta la starpirea naturala a unor daunatoare: mananca melci, care pot distruge culturi, lipitori si alti viermi care sunt daunatori pentru om, larve de tot felul de insecte, cum ar fi tantarii. Ai putea sa le explici situatia si asa. Daca dispar testoasele, automat se elimina un pradator a creaturilor de mai sus, care se vor inmulti mai repede.

Si daca mai cunoaste omul ca e ilegal sa se atinga de o testoasa salbatica si ca se poate alege cu dosar penal, poate se gandeste de doua ori inainte sa o faca. Daca pricepe macar un om chestia asta, se merita sa tii o lectie de morala.
Sus
deea_jessyca
Testos juvenil
Testos juvenil

MesajTrimis: Dum 07 10, 2011 10:32 pm    Titlul subiectului: Raspunde cu citat (quote)

Am sa incerc ce zici tu. Nu este vorba din pacate de generatia in varsta ci de cei tineri:(!!

O sa incerc sa vorbesc cu iei si sa vad daca reusesc sa-i conving.

Rugamintea mea catre toti iubitorii de animale, nu numai de testoase, e sa mai informati macar apropiatii pe cat se poate, ca si animalele au suflet si dreptul la viata ca si noi.

Din pacate in lumea asta prea multe animale mor chinuite din cauza prostiei. Macar cei care sunt constienti de lucrul asta, sa incerce cumva sa-i opreasca.
Sus
GaOace
Testos juvenil
Testos juvenil

Data inscrierii: 30/05/2011

MesajTrimis: Lun 07 11, 2011 12:07 pm    Titlul subiectului: Raspunde cu citat (quote)

Eu m-am plictisit de vorbit/negociat cu pescarii care prinsasera testoase. Pentru majoritatea un carlig de cel mult un leu, valoreaza mai mult decat viata unui animal. Teoretic carligele trebuie sa oxideze repede daca raman in pesti pentru a nu le periclita viata(aici pestii marini sunt mai norocosi). Ar trebui sa fie suficient sa taie cat mai scurt firul si sa elibereze testoasa. Chiar si cand esti bine intentionat si vrei sa scoti carligul pentru a nu rani animalul sfarsesti facand mai mult rau deoarece acesta este foarte stresat si nu "coopereaza"...

Dar de fapt la ce te astepti cand in 95 % din cazuri pestii sunt omorati, chiar daca nu pentru a fi mancati, iar din cei eliberati prea putini sunt manevrati corespunzator si capata mai multe rami decat cele provocate de carlig? Sa nu mai zic cati dintre cei care pescuiesc o fac de foame nu pentru relaxare. Testoasele sunt vazute ca vinovati pentru esecul unei partide de pescuit...

Cei care taie gatul unei testoase sunt absolut needucati, hyper-superstitiosi si mai mult ca sigur beti. Probabil ca la asta se mai adauga anturajul si frustrarea... Doar sunt niste "adevarati" daca mutileaza un animal spre amuzamentul insotitorilor. Am vazut un tampit care chinuia un animal(catelus parca) doar ca sa il roage o duduie, de care ii placea lui, sa lase biata creatura in pace...

Politia are mari sanse sa nu se bage sau chiar sa se ia de viata ta. Nu se baga pentru ca foarte multe din locurile in care se pescuieste sunt proprietate privata sau concesionate pentru multi ani unor persoane sau firme.
Sus
Afiseaza mesajele pentru a le previzualiza:   
Creaza un subiect nou   Raspunde la subiect       Pagina de start a forumului Testoase de apa si de uscat -> Discutii libere Data este GMT + 2 Ore
Du-te la pagina 1, 2  Urmatoare
Pagina 1 din 2

Mergi direct la:  
Nu puteti crea un subiect nou in acest forum
Nu puteti raspunde in subiectele acestui forum
Nu puteti modifica mesajele proprii din acest forum
Nu puteti sterge mesajele proprii din acest forum
Nu puteti vota in chestionarele din acest forum

Hosted by Develbox. Powered by phpBB © 2001, 2010 phpBB Group. Varianta in limba romana: phpBB Romania. Theme xand created by spleen.