| « Subiectul anterior | Subiectul urmator » Share |
| Autor |
Mesaj |
Sheppard Testos expert

Data inscrierii: 25/02/2011 Mesaje: 954 Locatie: Sibiu
|
Trimis: Dum 06 05, 2011 12:52 am Titlul subiectului: |
|
|
| Nu e un parc prin zona? Sau un camp ceva in apropiere? Macar la sfarsit de saptaman sa mergi pe un camp in apropiere sa aduni o plasa de buruieni. Si eventual mai poti vorbi cu vecini care au curti sa iti dea buruieni si alte plante (cred ca o sa fie mai mult ca receptivi sa ti le ofere). |
|
| Sus |
|
 |
biancadumi Testos juvenil

Data inscrierii: 09/05/2010 Mesaje: 74
|
Trimis: Dum 06 05, 2011 3:19 pm Titlul subiectului: |
|
|
Asa am sa fac dar de unde imi dau seama care sunt toxice si care nu? |
|
| Sus |
|
 |
Sheppard Testos expert

Data inscrierii: 25/02/2011 Mesaje: 954 Locatie: Sibiu
|
Trimis: Dum 06 05, 2011 4:39 pm Titlul subiectului: |
|
|
Uita-te in primul post de aici al lui vic, ca insira cateva plante bune pentru testoasa: http://www.testoase.com/topic2510.html
La care nu stii sa le recunosti, cauti imagini cu ele pe Google. Dupa aia te poti duce la cules. Spor! |
|
| Sus |
|
 |
biancadumi Testos juvenil

Data inscrierii: 09/05/2010 Mesaje: 74
|
Trimis: Dum 06 05, 2011 6:23 pm Titlul subiectului: |
|
|
Multumesc mult maine ma apuc de cules si de intrebat vecinii care stau la curte  |
|
| Sus |
|
 |
vic Testos activ

Data inscrierii: 28/05/2009 Mesaje: 168 Locatie: Bucuresti
|
Trimis: Mar 06 07, 2011 6:40 pm Titlul subiectului: |
|
|
Buna!
@ Larysa:
Revin ca sa rectific ceva: din mai multe surse, am inteles ca si un bec UVB 5 ar fi util- cat poate fi util un bec. Am vazut o harta cu intensitatile UVB si intr-adevar: 2 ar fi propriu junglei cu lumina filtrata, 5 zonei temperate, iar spre 8-10 ne incadram in zona intertropicala.
Am detestat mereu aceste jucarii- si in continuare recomand eliminarea din schema hobby a testoaselor terestre- cu anumite exceptii- mai ales intr-un apartament- aici fara exceptii.
Dar pana una-alta, daca ai deja testoasa pe drum, temporar, schimband becul de 2 ori pe sezon, teoretic sa zicem ca stai mai bine decat cu nimic .
@Bianca: dupa ce am vazut si celelalte poze, mai detaliate, cu testosul tau, vad ca piramidarea pe care o banuiam mai avansata era mai mult o impresie. Oricum, iti dai seama ca ramane la fel de valabila "alerta nutritionala", numai ca situatia puiului e mai buna decat am avut impresia initial.
Numai bine! |
|
| Sus |
|
 |
larysa Testos juvenil

Data inscrierii: 26/05/2011 Mesaje: 40
|
Trimis: Mie 06 08, 2011 10:02 pm Titlul subiectului: |
|
|
Buna!
Ei bine Vic, ma intorc cu un raspuns...
Am studiat putin speciile de testudo si am ajuns la concluzia ca acestea traiesc in zone de desert si habitate semi-aride avand mare necesitate de caldura pe timpul zilei si racoare pe timpul noptii... Chiar daca se gasesc si in Europa cum e de exemplu Testudo Graeca la noi in Dobrogea sau Testudo Marginata in Grecia, Italia si sudul Europei au intotdeauna climatul expus de mine mai sus. Traiesc in medii cu nisip compact, pietris, paduri uscate, etc. Ei bine dar cat despre hrana, alimentatia exacta nu este cunoscuta in totalitate...
Poate e vag raspunsul dar nu am avvut prea mult timp sa caut mai multe detalii dar revin...
Cat despre broscuta mea a vorbit mama cu crescatorul care i-a spus ca ar avea 7-8 ani si a fost nascuta si crescuta in captivitate... Pfff abia astept sa ajunga
Despre becul UVB stiam ca e folositor si chiar foarte necesar si l-am achizitionat deja pe cel de 5.0 13 W... |
|
| Sus |
|
 |
Sendy1991 Testos juvenil

Data inscrierii: 27/11/2011 Mesaje: 28
|
Trimis: Lun 11 28, 2011 11:00 pm Titlul subiectului: |
|
|
Buna ziua! Aproximativ acuma 3 zile tatal meu mi-a adus o broasca testoasa care dupa descrierile de pe net si pozele pe care le-am vazut este Broasca testoasa de stepa (testudo horsfieldii).Este o piata unde se vinde broaste testoase de aceasta specie de diferite marimi.Chiar si ff mari.Am uitat sa precizez ca locuiesc in franta la momentul de fata,Vreau sa va cer neaparat ajutorul,desi am citit pe forum de ea as vrea sa stiu mai multe,nu am avut niciodata asa ceva,nu mananca deloc,o am intro cutie deoarece tatal meu a facut o surpriza si nu ii aveam pregatit locul.Unde sa il tin? La rece?la cald? Ajutati-ma va rog din suflet k broscuta dupa cum se vede pe ea nu e prea sanatoasa,am venit recent in franta din grecia si nu stiu limba sa o duc la un veterinar,nu prea cunosc pe nimeni aici.Deci singura sansa e sa ma ajutati voi sa stiu ce sa fac cu ea.Imi este tare mila de ea deoarece e ff agitata,zgarie cutia sa iasa afara si mai mul a urinat si pe langa care sigur nu era excrement era o pasta alba ff groasa.Habar nu am ce este,dak este fata sau baiat si ce varsta are,nu stiu nimic de ea,si are aproximatic vreo 12 cm.Va cer ajutorul in disperare,de voi depinde ca broasca testoasa sa traiasca,altfel cred k o voi pierde cat mai repede.Astept un raspuns cat mai repede.Va multumesc foarte mult!!!!  |
|
| Sus |
|
 |
Sendy1991 Testos juvenil

|
Trimis: Lun 11 28, 2011 11:00 pm Titlul subiectului: |
|
|
Buna ziua! Aproximativ acuma 3 zile tatal meu mi-a adus o broasca testoasa care dupa descrierile de pe net si pozele pe care le-am vazut este Broasca testoasa de stepa (testudo horsfieldii).Este o piata unde se vinde broaste testoase de aceasta specie de diferite marimi.Chiar si ff mari.Am uitat sa precizez ca locuiesc in franta la momentul de fata,Vreau sa va cer neaparat ajutorul,desi am citit pe forum de ea as vrea sa stiu mai multe,nu am avut niciodata asa ceva,nu mananca deloc,o am intro cutie deoarece tatal meu a facut o surpriza si nu ii aveam pregatit locul.Unde sa il tin? La rece?la cald? Ajutati-ma va rog din suflet k broscuta dupa cum se vede pe ea nu e prea sanatoasa,am venit recent in franta din grecia si nu stiu limba sa o duc la un veterinar,nu prea cunosc pe nimeni aici.Deci singura sansa e sa ma ajutati voi sa stiu ce sa fac cu ea.Imi este tare mila de ea deoarece e ff agitata,zgarie cutia sa iasa afara si mai mul a urinat si pe langa care sigur nu era excrement era o pasta alba ff groasa.Habar nu am ce este,dak este fata sau baiat si ce varsta are,nu stiu nimic de ea,si are aproximatic vreo 12 cm.Va cer ajutorul in disperare,de voi depinde ca broasca testoasa sa traiasca,altfel cred k o voi pierde cat mai repede.Astept un raspuns cat mai repede.Va multumesc foarte mult!!!!  |
|
| Sus |
|
 |
Sendy1991 Testos juvenil

|
Trimis: Sam 12 03, 2011 1:57 am Titlul subiectului: |
|
|
| Pff,acuma am vazut de cate ori am postat mesajul!Din greseala,scuze! Am incercat sa le sterg dar nu merge. |
|
| Sus |
|
 |
|
|
Nu puteti crea un subiect nou in acest forum Nu puteti raspunde in subiectele acestui forum Nu puteti modifica mesajele proprii din acest forum Nu puteti sterge mesajele proprii din acest forum Nu puteti vota in chestionarele din acest forum
|
|