Data inscrierii: 20/03/2011 Mesaje: 106 Locatie: Suceava
Trimis: Dum 05 22, 2011 10:52 am Titlul subiectului: Modele terarii
Buna ziua stimati colegi, daca se poate va rog sa imi dati si mie imagini/filmulete cu terari, marti find ziua mea sar putea sa imi iau 2 broscute. M'am hotarat pe rasa cunoscuta bine la noi in tara care se vand sub numele de [Testoase de florida]. Pana acuma am inteles din acest forum foarte bine facut multe lucruri, cele ami principale intelese de mn sunt uramtoarele
1. Cand testoasele sunt mai mari si au o greutate mai mare sa iau un tub de pvc il gauresc si pun incalzitorul in tubul de pc ca sa nu il sparga testoasele si gaurile sunt pentru circulatia apei
2.Testoasele hiberneaza doar cand nau conditiile optime de a nu hiberna pe timpul toameni/ierni
3. Deosebirea dintre testoase M: gheare scurte coada mai groasa si mai lunga este mai lunga din cauza organului reproductiv daca am inteles eu bine, F: gheare mai lungi coada scurta si subtire.
Astea ar fi in esential lucrurile cele mai inportante dupa gandirea mea dar acum sa va spun ce plan mi'am facut cum ar trebui sa arate sau cum as vrea sa arate terariul. Ma gandem la un pietris cu granulatie mare de marimea bobului de fasole sau chiar mai mare cateva fire de planta Cabomba sau Elodeea Densa (sper sa nu le pape) si undeva mai suu de apap cu 1 cm 2 sa tai o bucata de sticla sa o lipesc cu silicon inauntrul acvariului tinand locul de insulita si din o bucata de lemn sau ceva lemn subtire (tratat binenteles) ca sa asigure acesul la ,,insulita'' si de lumina nu prea imi fac griji pentru ca daca va veni vara ma gandem sa le fac pe balcon un fel de pond despre care am auzit foarte multe si am vazut foarte multe tin sa mentionez ca stau la etajul 4 si am lumina zilnic de la 7:00 pana la 19:00, daca noaptea o sa se raceasca normal ca o sa le bag in casa si in asa zisul pond de balcon ma gandeam sa fac din o placa de lemn presat sa tai sa pun un recipient din acelea pentru pisici si sa le fac cumva sa tai in lemn sa fie pus acel recipient si sa le asigur si printr-o bucata de lemn acesul de a esi din apap ep uscat tin sa mentionez ca bucata va fi inprejmuita cu lemn pentru a nu sari ca ma gandem sa o pun undeva mai susu balconul meu inalt creca 2 m jumate si am gandem sa il pun undeva la 40 cm sol. Ideea asta mi-a venit uitanduma la videoclipul asta:
Tot ceva in genul asi vrea sa fac numai ca oleaca ami amre si cu recipientul de apap undeva al 20l ca is testoase mcii dinalea cat jumate de mous adica in varsta de 2-3 luni cred. A da si am uitat se mentionez ma gandeam ca nu cumva la testoase sa le intre asci cand merg pe acel lemn ma gandeam sa iau niste pamnt de sera si niste samanta de gazon sa le pun iarba ar fi bine oare?, daca pun iarba o sa trebuiasca sa stau cu farfeca sa leo tund saptamanal sa aiba macar 5 cm sau 4 ca daca o las sa creasca in voie imi fac din pond pot face sera dupaia )
Va multumesc de timpul acordat daca gresesc ceva va rog sa ma ajutati
Data inscrierii: 25/02/2011 Mesaje: 954 Locatie: Sibiu
Trimis: Dum 05 22, 2011 2:40 pm Titlul subiectului:
Ideea e buna sa stii. Pentru inceput o mica observatie: masculii au ghearele mai lungi decat femelele. Si masculii au plastronul concav spre interior, iar femelele il au plat.
O sa iti trebuiasca si filtru, atat la acvariu, cat si la bazin - altfel va trebui sa schimbi apa cam tot la 3-4 zile.
Chestia cu plantatul ierbii e excelenta - se vor simti mult mai bine si vor avea loc unde sa se ascunda si sa se relaxeze si pe uscat. Nu strica si niste ghivece cu ceva tufe, pomisori ca sa aiba si un loc unde sa fie umbra si sa se poata racori.
Curatatul bazinului de pe balcon va fi putin cam problematic. Acuma nu stiu daca are o scurgere balconul. Daca are, poti face o scurgere pe fundul bazinului sa se goleasca apa in scurgerea balconului. Daca nu, poti lua o pompa cu care sa scoti apa murdara afara.
Cat despre achizitionarea testoaselor, poate gasesti pe cineva pe forum care doneaza, daca doresti.
Cu hibernatul, e mai complicat. Ideal ar fi sa hiberneze - e mai sanatos asa. Oricum, ele vor intra intr-o stare de latenta, vor fi mai putin active si vor manca mai putin sau chiar deloc, chiar daca apa lor si aerul din camera unde stau e cald. Simt cumva ca e iarna si ca e perioada pentru hibernare.
Plantele acvatice nu stiu cat vor rezista. Eu am luat cateva (se vad in pozele din topicurile indicate mai jos), sunt acuma la a doua saptamana si arata cam terminate. Nu stiu daca vor mai rezista o luna. Ce planta a rezistat foarte bine, in schimb, e aceea din poze care arata ca iarba, ca o mica tufa. Aia se tine bine. Nu mai stiu numele.
Trimis: Dum 05 22, 2011 6:40 pm Titlul subiectului: Multumes
Iti multumesc is frumoase conditiile care i leai dat poate nustiu o sa fac poate si io al fel daca nu te superi ? dar putin mai dierift insula lafel, acesul pe ea poate lafel dar in zona insulei cred ca o sa pun iarba/gazon. asta ar fi pe durata veri. Ce specie ziceti sa imi iau
cu tample rosii sau de Florida (Trachemys scripta elegans), sau
cu tample galbene (Trachemys scripta scripta)
De care ziceti sa imi iau si inca o intrebare cu ce is cele cu tamplele galbene mai diferite decat cele cu tamplele rosi atata culoarea si carapacea dar in rest cu ce comportament sau ce )? Asta e o intrebarea de filozofie de amea )
Trimis: Dum 05 22, 2011 10:03 pm Titlul subiectului:
Cu tample rosii (Trachemys scripta elegans) nu o sa mai gasesti in comert - din 2005 a devenit ilegala comercializarea lor deoarce e considerata specie invaziva. In comert mai gasesti, din cate am vazut eu, doar cu tample galbene (Trachemys scripta scripta) si Graptemys pseudographica (testoasa harta), care iarasi sunt foarte frumoase.
Ca si comportament, nu am observat diferente majore intre cele cu tample rosii si galbene. Sunt la fel de vioaie. Acuma o sa vezi oricum ca fiecare testoasa are personalitatea ei. Unele sunt mai lenese, altele mai active, unele mai prietenoase, altele mai pudice etc.
Azi am cautat si eu niste iarba sa pun pe marginea insulitei, dar nu mai aveam seminte. Weekend-ul urmator ma duc sa iau.
Trimis: Lun 05 23, 2011 6:28 am Titlul subiectului: ?
Dar de unde o iei, ca sincer sa fiu din cat am umblat eu orasul nu am habar unde s-ar putea gasi. Maine pe dupa-amiaza pe vremea asta frumoasa o sa am doi copi deja m-am hotarat de nume pentru ele pe baietel o sa il cheme Coddytza si pe fetita ma gandeam sa o cheme Sisi, daca stiti un nume simpatic de femela datimil va rog ca parca o parte din mine ar vrea sisi o alta parte ar vrea alt nume ). Niste intrebari simple zic eo
1. Daca is mici au sa zicem vreo 4-3 luni se poate cunoaste sexul de la varsta asta?
2.Pe la ce varsta se pot inperecea ( la cati ani?)
3. Cu alimentatia era ca 2/3 din viata vor fi carnivore si restu de 1/3 din viata vor fi omnivore
4. Trebuie neaparat un incalzitor?. Daca da cam cat ajunge unul de cumparat un pret, sau na nustiu daca doneaza careva un incalzitor sa imi lase pm.
Va multumesc pentru sfaturile date rog admini sa nu inchida topicu pentru a va pune maine niste poze dupa ce mi le iau si sa va ami intreb chesti in timp legate de terrariu, iluminare incalzire etc.
Data inscrierii: 22/06/2007 Mesaje: 1624 Locatie: Bucuresti (Berceni)
Trimis: Lun 05 23, 2011 7:07 am Titlul subiectului:
1. nu
2. 3-4 ani
3. depinde de fiecare si mai ales de proprietar
4. vara nu, iarna da (daca nu le pui la hibernat). Depinde de cantitatea de apa pe care o pui in acvariu, incalzitor de 25W = 25L, 50W = 50L etc. Pret...vreo 50-60 lei maxim
Trimis: Lun 05 23, 2011 8:40 am Titlul subiectului:
Pt incalzitor recomand de la Eheim Jager. Sunt puternice, rezistente si mai ieftine ca restul. Cel mai puternic de la ei de 300W pt 1000L e 125ron sau asa ceva. Incalzitoarele in general sunt ieftine.
Am primit si eu o testoasa mica cu tample galbene in varsta de cateva luni si pare a fi mascul. Plastronul e concav si parca are ghearele din fata mai lunguiete. Acuma, poate ma insel si constat mai incolo ca e femela, ceea ce ar fi nasol ca il chema Viorel
Trimis: Mar 05 24, 2011 6:57 pm Titlul subiectului: Astazi happy birdday me
Astazi happy birrday to me, la ora 5,5 si ceva sa constatat o cumparare de 2 pui de testoasa mici in care puteti constata si din acest motiv nam mai putut de fericire, sunt mici pui au 4 luni si ceva si sunt foarte active, deja sau adaptat cu casuta lor pe o perioada de timp
Trimis: Mar 05 24, 2011 7:32 pm Titlul subiectului: Cum
Cum ai zis si tu poze stiu ca coloana apei ii mica dar ell is mai mici si decat sa el cinui sa inoate mult si situi ca e cam mci acv dar pana cresc e bun zic eo
Link Poze : http://img4.imageshack.us/slid.....t0822r.jpg
Is asa dragutze si deja incep sa manance exploreaza acvariul abia astept sa creasca
Trimis: Mar 05 24, 2011 9:31 pm Titlul subiectului:
Pune-le mai multa apa. Sunt testoase de apa, deci nu le chinui daca au mai multa apa - sunt "construite" pentru mediu acvatic. O sa vezi ca o sa le placa mult sa se scufunde. Si sa aiba si un fel de pestera sau ceva sub care sa se poata ascunde cand simt nevoia, pentru a reduce stresul.
Din poza aceea nu-mi dau seama cat de mare e acvariul. Poate ne faci si o poza de ansamblu cu toata instalatia.
Trimis: Mie 05 25, 2011 6:12 am Titlul subiectului: Multumesc
Multumesc sheppand de sfaturi asa am sa fac acvariul are vreo 9 litiri, intalatia urmeaza sa le-o fac azi deoarece aseara am pus provizoriu ca na fin ziua mea am avut de fugit dupa telefoane ca intrruna sunau. A mei au o parere buna nam ce sa zic aseara le-am pus intro cutie de carton sa vad ce facee mata cu ell si statea aproape toto familia sa vedem si cnad incerca sa iasa din cutie una mata se ducea sa se uite dar la testoase nici nu le pasa si cum erau elel in cutie elel mergeu dintrun colt in altul si una mai nebuna trecea peste cealalta )) , asnoapte asa sau mai izbit in sticla nu prea am pututu dormi dar mi se mareste sufletul cand le aud ca is active .
A da si ce credeti daca fac pe o insulita din pvc laminat sa il indoi sa il fac insula ar merge sa tratez o bucata de muschi si so lipesc pe insula sau nush sa o pun pe ea? sa para natural etc.
Trimis: Mie 05 25, 2011 11:30 am Titlul subiectului:
E foarte bine daca pui un muschi pe insulita. Poti sa ii faci si o margine mai ridicata si sa pui pamant cu nisip pe insulita si sa plantezi iarba spre exemplu. Eu asa am facut si le-am mai pus intr-un ghiveci mic o feriga acolo.
Asteptam si ceva poze cu toata instalatia in ansamblu. Spor la amenajat!
Trimis: Vin 05 27, 2011 8:42 pm Titlul subiectului: Probleme
Buna seara stimati colegi, deja nici nu au o saptamana de cand sunt la mine si deja apar probleme.
1. Una dintre ele este forate mancacios ii fura mancarea celelaltei.
Asta ar fi cam singura problema dar in rest niciuna. Le'am dat de cateva ori drumu in acvariul cu pesti si surprinzator toti is in viatza, in schimb au incervcat sa ii prinda pe 2 au vbazut ca nu pot si au renuntat au mancat cateva fire dintr'o planta ( va asigur ca nu is din acelea toxice pentru ele ), Zgomot nu imi fac noapte na in mare parte is foarte multumit de ele ca animale de companie
Trimis: Vin 05 27, 2011 9:51 pm Titlul subiectului:
Ma bucur sa aud asta. Dar posteaza totusi cateva imagini de ansamblu cu acvaterariul tau sa vedem si noi instalatia. Si daca mai e cazul mai recomandam una alta.
Data este GMT + 2 Ore Du-te la pagina 1, 2, 3, 4, 5, 6, 7Urmatoare
Pagina 1 din 7
Nu puteti crea un subiect nou in acest forum Nu puteti raspunde in subiectele acestui forum Nu puteti modifica mesajele proprii din acest forum Nu puteti sterge mesajele proprii din acest forum Nu puteti vota in chestionarele din acest forum