Pagina de start   Cautare avansata   FAQ   Lista membrilor   Grupuri de utilizatori   Inregistrare   Profil   Mesaje private   Autentificare 

Prima pagina - Testoase.com
Prima PaginaChatCreaza-ti un cont pe Testoase.comRegulamentul ForumuluiContact

Primii pasi   Intrebari frecvente   Specii de testoase   Hrana   Boli   Hibernare   Reproducere   Utile 
De ce am nevoie la un acvariu de 112 litri ?
Du-te la pagina 1, 2  Urmatoare

Creaza un subiect nou   Raspunde la subiect    Pagina de start a forumului Testoase de apa si de uscat Pentru incepatori
« Subiectul anterior | Subiectul urmator »   Share
Autor Mesaj
s_e_r_g_i_u_08
Testos juvenil
Testos juvenil

Data inscrierii: 17/02/2011

MesajTrimis: Vin 02 18, 2011 8:50 am    Titlul subiectului: De ce am nevoie la un acvariu de 112 litri ? Raspunde cu citat (quote)

Salut ! Mi am achizitionat de curand un acvariu(sticla) de 112 L de la Hornbach impreuna cu un colant (ce imita stanca) de lipit de una din fete si din greseala 2 pungi de pitre mici (care, din cate m am documentat, nu sunt bune deoarece pot fi inghitite de tesoase si acestea se pot imbolnavi)!

Vroiam sa va rog sa mi dati o parere mai exacta asupra unor aspecte : numar maxim de testoase ce pot trai in acvariul meu, ce incalzitor am nevoie, ce fel de filtru extern, si ce lumina as putea avea, pentru inceput!

Sunt interesat de un decor foarte natural : gen plante vii, pietre maricele la baza si roca cu insula din polistiren dat cu lapte de ciment !

Stima !
Sus
Pandy
Moderator
Moderator

Data inscrierii: 22/06/2007

MesajTrimis: Vin 02 18, 2011 3:19 pm    Titlul subiectului: Raspunde cu citat (quote)

Numar maxim ... nu cred ca ai numar maxim, poti tine cate vrei, dar pentru a le tine in conditii decente (adica nu gramada), recomand 2. Incalzitor - 100W ti-ar fi indeajuns. Filtru extern ... hmmm Tetratec EX700. Lumina: ReptiGlo 5.0 si un bec normal de 60W alaturi.

Cam astea ar fi recomandarile cele mai bune.
Sus
OsDeRos
Moderator
Moderator

Data inscrierii: 26/08/2008

MesajTrimis: Sam 02 19, 2011 5:13 am    Titlul subiectului: Raspunde cu citat (quote)

daca vrei decorul care l`ai scris tu, este recomandat un acvariu de cel putin 130x60x60 ca sa fie si cu aspect natural (probabil te`ai uitat la decorurile ptr ciclide) dar totul sintetic. plantele naturale nu vor face decat mizerie si infundarea furtului IN de la filtru extern.

uite aici unacvariu "natural" in mare parte... facut de unul dintre colegii de forum:

http://www.testoase.com/viewto.....p;start=15
Sus
s_e_r_g_i_u_08
Testos juvenil
Testos juvenil

MesajTrimis: Dum 02 20, 2011 5:03 pm    Titlul subiectului: Raspunde cu citat (quote)

sfaturile primite de la voi imi par foarte utile, insa mai am mici nelamuriri :

-filtrul Tetratec EX700: am auzit de la un prieten pasionat de acvaristica cum ca nu ar fi asa de fiabil, ar avea o garnitura care in timp permite "scurgerea apei in casa"...si mi a recomandat filtrul Jbl cristalprofi e700!

-ReptiGlo 5.0 este bec sau neon( simplu sau dublu?), pentru ca eu am gasit din ambele si sunt nedumerit :

http://www.nevertebrate.ro/Ter....._info.html

http://www.animall.ro/lampa-repti-glo-5-26w.html

-coloana de apa as vrea sa fie undeva peste jumatatea acvariului, ce parere aveti ?

Stima!
Sus
Pandy
Moderator
Moderator

MesajTrimis: Dum 02 20, 2011 6:53 pm    Titlul subiectului: Raspunde cu citat (quote)

Depinde de tine cat esti dispus sa dai...neon sau bec (dar doar unu, nu sunt necesare doua).

Apa, cu cat mai multa cu atat mai bine Smile
Sus
s_e_r_g_i_u_08
Testos juvenil
Testos juvenil

MesajTrimis: Joi 02 24, 2011 12:58 pm    Titlul subiectului: Raspunde cu citat (quote)

In ceea ce priveste insula, avand in vedere ca cele existente in comert au o componenta automata de setara a nivelului, sunt doar putin nedumerit in ceea ce priveste marimea acesteia pentru acvariul meu de 112 litri si dimensiuni de 80x35x40(L x l x h).

Ar trebui sa am una de marine M (L x l): 39 x 18 cm sau de marime L (L x l): 46 x 23 cm?

http://www.pepika.ro/produse/2.....rtificiale

Pentru decorul din acvariu am zarit si niste modele interesante de cactusi, insa nu mi dau seama daca sunt potriviti pentru testoase? Au tepi tari sau moi? Sunt rezistenti cactusii?

Stima!
Sus
Pandy
Moderator
Moderator

MesajTrimis: Joi 02 24, 2011 5:17 pm    Titlul subiectului: Raspunde cu citat (quote)

Insulita, eu as opta pentru o varianta homemade. Sunt fel de fel de metode, modele etc pe youtube si nu numai.

Decorul, renunta. Nu neaparat la cactusi, ci si la plante (naturale sau artificiale), nu vor rezista multa vreme datorita faptului ca vor fi devorate.
Sus
s_e_r_g_i_u_08
Testos juvenil
Testos juvenil

MesajTrimis: Vin 04 22, 2011 10:39 am    Titlul subiectului: Raspunde cu citat (quote)

Salut ! Am dileme in achizitionarea corpului de iluminat pentru cele 2 becuri pe care o sa le utilizez (ReptiGlo 5.0 si un bec normal de 60W alaturi) :

Este bun acesta : http://www.topmag.ro/corpuri-d.....hrz-_.html

, sau trebuie neaaparat ceva din magazine de profil, pentru ca nu prea am gasit "cu clip", ori ceea ce am gasit sunt prea scumpe !

Vad ca cel ales de mine are un fel de avertizare : Folositi lampa numai in medii uscate ! Ma poate afecta treaba asta pentru un acvaterariu umplut 80% cu apa ? Stima.
Sus
Sheppard
Testos expert
Testos expert

Data inscrierii: 25/02/2011

MesajTrimis: Vin 04 22, 2011 3:50 pm    Titlul subiectului: Raspunde cu citat (quote)

In lampa accea daca pui becul Reptiglo, oricum trebuie sa o amplasezi la minim 30cm de acvariu (parca asa scrie pe instructiunile de la bec). Deci daca sta undeva deasupra, lateral nu ar trebui sa se ude si sa prezinte probleme.
Sus
s_e_r_g_i_u_08
Testos juvenil
Testos juvenil

MesajTrimis: Sam 04 23, 2011 9:29 am    Titlul subiectului: Raspunde cu citat (quote)

Din cate am citit eu becul trebuie amplasat doar la 30 cm fata de insula, eu ma gandeam sa pozitionez corpurile de iluminat chiar pe lateralul opus locului unde va sta insulita (sunt 30 cm lejer ). Nu ma gandeam chiar la udarea propriu-zisa ci la umezeala in timp si efectele ei !

Am si posibilitatea de a amplasa ambele corpuri de iluminat pe pervazul geamului sub care se afla acvaterariul, dar imi era usor in prima varianta !
Sus
s_e_r_g_i_u_08
Testos juvenil
Testos juvenil

MesajTrimis: Sam 04 23, 2011 9:36 am    Titlul subiectului: Raspunde cu citat (quote)

Clip-ul acela vroiam sa se prindade varful geamului lateral, sau in cel mai rau caz sa mai fie nevoie sa mai lipesc o bucata de geamulet orizontal chiar acolo sus cu silicon pe exteriorul lateral !
Sus
s_e_r_g_i_u_08
Testos juvenil
Testos juvenil

MesajTrimis: Mie 06 08, 2011 7:10 am    Titlul subiectului: Raspunde cu citat (quote)

una din testoasele mele ma ingrijoreaza : sta 95 % din timp pe insula, inoata intr-o parte si nu se sperie deloc de mine precum cealalta care sare imediat in apa si se acunde ( acum se mai fereste un pic, pentru ca am aruncat-o ultimele dati in apa cand am intrat in camera ) . Mananca la fel ca cealalta, dar nu e la fel de energica, a ramas mai mica un pic (fata de cealalta) si parca nu-i place apa !

Cred ca o sa o schimb cu prima ocazie cu alta de la animax, o avea vreo boala ascunsa !
Sus
vladraq
Testos juvenil
Testos juvenil

Data inscrierii: 29/01/2009

MesajTrimis: Mie 06 08, 2011 9:14 am    Titlul subiectului: Raspunde cu citat (quote)

Ma face sa rad ideea cu schimbatu, daca pe tine te schimba-u ai tau la prima raceala? mai observa cum se comporta, oricum daca mananca e bine deocamdata, faptul ca sta pe insula nu e neaparat rau. Stima, sa`ti traiasca.
Sus
Sheppard
Testos expert
Testos expert

Data inscrierii: 25/02/2011

MesajTrimis: Mie 06 08, 2011 12:05 pm    Titlul subiectului: Raspunde cu citat (quote)

Unu la mana, cum zicea vladraq, testoasele nu sunt obiecte si nici nu se schimba ca pe sosete. Putina schimbare de atitudine nu strica. In cel mai rau caz, daca te plictisesti de ele, le poti oferi oricand spre adoptie la cineva care sa le indrageasca si sa aiba grija de ele corespunzator.

Daca inoata intr-o parte, s-ar putea sa aiba pneumonie. Auzi cumva si suieraturi cand respira? Un control la un veterinar calificat nu strica.
Sus
s_e_r_g_i_u_08
Testos juvenil
Testos juvenil

MesajTrimis: Joi 06 09, 2011 7:35 am    Titlul subiectului: Raspunde cu citat (quote)

Pare rau pentru ea, o am de o luna, posibil sa fi avut pneumonie inca de la magazin deoarece conditiile din care am luat o erau vitrege, insa eu am schimbat o cu o trstii mai micuta, preventiv! Nu e veterinar in GR din pacate !
Sus
Afiseaza mesajele pentru a le previzualiza:   
Creaza un subiect nou   Raspunde la subiect       Pagina de start a forumului Testoase de apa si de uscat -> Pentru incepatori Data este GMT + 2 Ore
Du-te la pagina 1, 2  Urmatoare
Pagina 1 din 2

Mergi direct la:  
Nu puteti crea un subiect nou in acest forum
Nu puteti raspunde in subiectele acestui forum
Nu puteti modifica mesajele proprii din acest forum
Nu puteti sterge mesajele proprii din acest forum
Nu puteti vota in chestionarele din acest forum

Hosted by Develbox. Powered by phpBB © 2001, 2010 phpBB Group. Varianta in limba romana: phpBB Romania. Theme xand created by spleen.