| « Subiectul anterior | Subiectul urmator » Share |
| Autor |
Mesaj |
fortuna Testos juvenil

Data inscrierii: 04/01/2011 Mesaje: 35 Locatie: Bucuresti (Progresul)
|
Trimis: Vin 01 14, 2011 11:26 pm Titlul subiectului: Newbie tzestos, ajutorul este apreciat! |
|
|
Buna seara,
Bine v-am gasit iubitori de testoase! Newbie in the house!
Daca pana acum puteam sa spun ca am multa experienta in cresterea cainilor si a pisicilor, aparitia in casa a unei broscute testoase(de Florida) m-a luat chiar pe nepregatite. Madam (domnul?) Tzest a aparut cu ocazia Sf Ion, de la mama pt tata, iar acum trebuie sa-i cream un spatiu adecvat…doar suntem oameni responsabili
Momentan domnia sa se balaceste intr-un miniterariu din acela de plastic (cah!) cu insulita cu palmieri, dar vrem sa-i facem un acvaterariu si studiem problema ~ noroc cu voi ca pare-se ca o vom scoate la capat!
Si acum intrebarile:
1. Pentru inceput e suficient un acvariu de 60x30x40 - LxlxH? Vrem sa il facem pe comanda – sticla de 6mm? e necesar neaparat covoras safety-base sub acvariu? Dar daca vrem sa ii mai luam un companion spatiul e suficient?
2. Daca am calculat eu bine, la o inaltime de 25cm a apei, ar veni un volum de apa de 45l – la acest volum este suficient un incalzitor cu termostat de 50W? momentan pt miniterariul de plastic am cumparat dintr-un petshop http://shop.magicaquarium.ro/p.....-RESUN-50W trebuie schimbat?
3. Filtrul pentru bazin m-a cam bagat in ceata – trebuie achizitionat – as opta pt unul intern – Fan 1 Aquael? Fan Mini Aquael? Resun SP-1100? – in bazin filtrul se poate monta si orizontal? Nu ii afecteaza functionarea?
4. Lampa – am inteles ca se monteaza la minim 30 cm deasupra insulitei – aceasta ar fi buna http://shop.magicaquarium.ro/p.....light-11W# ? sau Reptilday / Reptilheat de aici http://www.homepets.ro/terariu.....72_73.html ? ce putere?
5. Insula aceasta este ok? http://shop.magicaquarium.ro/p.....tle-Dock-S sau e de preferat una din sticla lipita cu silicon de acvariu?
6. Am omis ceva? Plante parca doar artificiale, eventual un “tapet” pentru fundal, dar asta e deja la partea de cosmetizare
7. Alte magazine online in afara de magicaquarium, pepika, homepets mai stiti? Dar magazine de specialitate in Bucuresti?
Multumesc, weekend placut!
Oana |
|
| Sus |
|
 |
Pandy Moderator

Data inscrierii: 22/06/2007 Mesaje: 1624 Locatie: Bucuresti (Berceni)
|
Trimis: Sam 01 15, 2011 8:32 am Titlul subiectului: |
|
|
Bonjour!
1. Pentru inceput e bine, dar dupa primul an vei realiza ca va trebui sa il schimbi. De ce sa faci pe comanda? Daca esti din Bucuresti sau Brasov, cauta in Hornbach, sunt valori apropiate, dar cu sticla de 8mm care, cred eu, te-ar scuti de niste bani aruncati pe o comanda (CRED)
2. Poti sa-l pastrezi, eventual in cazul in care vezi ca nu face fata, poti cumpara unul mai mare, sau sa adaugi pe langa cel existent inca unul de 25-50W. Dar asta ar face ca spatiul sa fie si mai putin decat este.
3. Filtrele se pot monta si orizontal, numai ca nivelul zgomotului este putin mai mare. Oricare din filtrele enumerate de tine nu va face fata deloc ... poate doar in prima luna, pe urma cand va creste (vor creste in cazul in care doresti si un companion) vei observa ca filtrul nu va mai avea nici un randament.
4. Pentru lampa, ai nevoie de un bec clasic de 60W care sa tina o temperatura constanta deasupra insulitei si de un bec/neon cu UVB (ReptiGlo 5.0 - cel mai recomandat pentru testoase). Reptiday, Reptiheat mai bine nu. Puterea o alegi tu
5. Decat sa dai banii pe o insulita mai bine faci una, sunt fel de fel de variante, improvizatii etc.
6. Plantele, fie ele artificiale fie naturale, nu vor rezista prea mult.
7. Magazine de profil, Hornbach ... Animax (gasesti produse), Zoo-mania |
|
| Sus |
|
 |
fortuna Testos juvenil

|
Trimis: Sam 01 15, 2011 2:03 pm Titlul subiectului: |
|
|
Multumesc pentru promptitudinea raspunsului!
1. Ca sa nu mai schimb dupa primul an, ce dimensiune ar trebui sa aiba acvariul pt un singur locatar? dar pentru 2? Am fost sapt trecuta in Hornbach Berceni si nu am gasit niciun acvariu care sa fie pe gustul meu, chiar am intrebat si mi s-a spus ca cele pe care le au sunt prea inalte (sunt pt pesti) dar, daca vreau, imi pot face ei pe comanda.
(Btw, dna de la petshopul de cartier, petshop cu multe acvarii cu pesti, homemade, de unde am luat si broscuta de altfel, a zis ca ne poate face un acvariu la 2,5lei/litru, sticla de 6mm, e ok pretul? o sa intreb si de sticla de 8mm, nu stiam ca trebuie mai groasa..)
3. Daca filtrele enumerate nu sunt bune/nu vor face fata, atunci astept sugestii, sa nu investesc in ceva ce va trebui sa schimb dupa o luna.
Dupa-amiaza placuta,
Oana |
|
| Sus |
|
 |
Pandy Moderator

|
Trimis: Sam 01 15, 2011 10:08 pm Titlul subiectului: |
|
|
Uite eu nu cred ca sunt numai pentru pesti acvariile din Hornbach, am doua - 80x35x40 = 112 litri si cand le-am achizitionat au costat 100 lei - sticla de 8mm, ceea ce inseamna sub 1 leu pe litru. Parerea mea ca iti ia cam mult duduia.
1. Cu cat mai mult cu atat mai bine Eu ti-as recomanda unul de genul 80x35x40
2. nu exista intrebare
3. Sfatul meu: http://www.testoase.com/viewtopic.php?t=91
P.S. dimensiunile acvariilor sunt in cm |
|
| Sus |
|
 |
fortuna Testos juvenil

|
Trimis: Dum 01 16, 2011 4:40 pm Titlul subiectului: |
|
|
3. Din pacate nu am spatiu si pentru un astfel de filtru extern mai ales daca voi opta pentru varianta de acvariu sugerata de tine. Te rog sa-mi recomanzi un filtru intern bun.
2. La dimensiunile acestea 80x35x40 imi va trebui cu siguranta si un incalzitor mai puternic, probabil unul de 100W. Nu are sens sa pun 2 de putere mai mica, nu fac decat sa ii iau din spatiu... si asa insuficient
1. Ok, o sa mai fac o vizita in Hornbach, poate de data aceasta dau de cineva mai destupat la minte
Tin aproape,
Oana |
|
| Sus |
|
 |
Pandy Moderator

|
Trimis: Dum 01 16, 2011 8:17 pm Titlul subiectului: |
|
|
3. Eu sunt foarte multumit de Fluval4Plus, avand ca maestru sef, un broscoi de 4 ani care sa-i dea de treaba ... Mentine apa curata mult timp. cred ca are vreo 4-5 saptamani de cand nu am mai schimbat-o, doar completat si cand mi se pare ca este "plinut" il mai spal ...
Spor la treaba! |
|
| Sus |
|
 |
vic Testos activ

Data inscrierii: 28/05/2009 Mesaje: 168 Locatie: Bucuresti
|
Trimis: Lun 01 17, 2011 12:31 am Titlul subiectului: |
|
|
...
Ultima modificare efectuata de catre vic la Joi 01 20, 2011 12:05 am, modificat de 1 data in total |
|
| Sus |
|
 |
fortuna Testos juvenil

|
Trimis: Lun 01 17, 2011 3:13 pm Titlul subiectului: |
|
|
@Pandy
ok, super, ala ramane atunci filtrul - tu l-ai luat din Hornbach sau comandat pe net? l-am gasit online pe la 190 lei.
@vic
m-ai bagat in ceata cu comparatia aia cu discusii, oricum mi-am dat seama ca de bine nu era
o sa mai fac un drum in Hornbach probabil weekendul viitor - apropos, un acvariu "chel" la 80x35x40 cam la ce pret ar trebui sa fie? si nu mi s-a spus daca e necesar neaparat covorasul minune safety-base.
Capitolul de mai jos a ramas inca o nebuloasa
"4. Pentru lampa, ai nevoie de un bec clasic de 60W care sa tina o temperatura constanta deasupra insulitei si de un bec/neon cu UVB (ReptiGlo 5.0 - cel mai recomandat pentru testoase). Reptiday, Reptiheat mai bine nu. Puterea o alegi tu."
Adica imi trebuie o lampa cu bec normal de 60W (asta se pune la 30cm deasupra insulitei, nu?) - becul/neonul cu UVB unde-l pun? Par blonda, stiu, dar chiar nu-s
Mersic! |
|
| Sus |
|
 |
Pandy Moderator

|
Trimis: Lun 01 17, 2011 8:38 pm Titlul subiectului: |
|
|
Filtrul l-am luat de la cineva de pe forum cand si-a "facut cucrat". Dadusem pe el 50 lei dar a fost necesara schimbarea carbunilor si a buretilor.
Adica da, iti trebuie un bec de 60W plasati deasupra insulitei la 30 cm pentru a mentine temperatura constanta + becul/neonul (cel mai probabil neon ca bec se gaseste foarte rar). Tot deasupra insulitei, tot la o distanta de 30 cm. Prin urmare vei avea doua instalatii de iluminare, una de incalzire, alta de "bronzare" |
|
| Sus |
|
 |
vic Testos activ

Data inscrierii: 28/05/2009 Mesaje: 168 Locatie: Bucuresti
|
Trimis: Lun 01 17, 2011 9:17 pm Titlul subiectului: |
|
|
...
Ultima modificare efectuata de catre vic la Joi 01 20, 2011 12:07 am, modificat de 1 data in total |
|
| Sus |
|
 |
OsDeRos Moderator

Data inscrierii: 26/08/2008 Mesaje: 680 Locatie: jegosul bucuresti
|
Trimis: Mar 01 18, 2011 2:21 am Titlul subiectului: |
|
|
Vad ca inca nu ti s`a raspuns referitor la "covorasul minune safety-base" .. nu este neaparata nevoie, Poti pune o bucata de polistiren expandat sub acvariu.
Si acum sa`mi dau si eu cu parerea:
1. Referitor la acvariu, daca Tzest nu va avea companion, este bun acvariu de 80x35x35. Daca v`a avea companion, as opta ptr unul de 100x40x40 sau chiar 120x?x? (dar asta peste 2 ani, in caz ca se vor certa, sa il poti impartii in doua si sa fie loc ptr ei - exemplu Pandy unde femela lui nu se intelege cu nici unu dintre cei 2 masculi)
2. Ia`ti unul de 100w. Incalzeste apa mai repede si e mai bun ptr acvariile mari.
3. Eu am un Tetratec ex700(700l/h). Sunt multumit de el la 2 testoase, dar mai am pe langa el inca un filtru de 500l/h mai mult ptr circularea apei. (sprey bar`ul de la filtre ma seaca)(Atentie: multi se plang de filtrele tetratec din cauza ca, curg. Poate din cauza ca nu`l inchid ei bine sau chiar au un defect. Al meu nu a curs si nu mi s`a rupt axul motorasului pana acum in 2-3 ani de functionare)
4. idem Pandy
5. Eu pentru insula, pana acum ceva timp am optat la 2 pietre cubice (din asfalt) cu o alta de pavaj de gradina. Trebuiesc asezate cat mai bine sa nu se balangane sa`ti sparga fundul.
6. Cele naturale n`au nici o sansa sa ramana intregi, iar cele de plastic se vor inegri si vor face un fel de mazga pe ele.
7. Idem Pandy, dar vanzatorii nu prea au cunostinta despre acva-teraristica |
|
| Sus |
|
 |
fortuna Testos juvenil

|
Trimis: Mie 01 19, 2011 12:22 pm Titlul subiectului: |
|
|
Multumesc tuturor pentru raspunsuri!
M-am lamurit pana acum cam asa:
1. acvariu de 80-100x40x40 cm + "safety-base"
2. incalzitor de 100W, probabil Resun
3. filtru Fluval4Plus
4. bec 60W + neon cu UVB, probabil ReptiGlo 5.0
5.Cat priveste insula, nu stiu daca ma apuc eu sa improvizez, spuneti-mi in schimb daca acest model http://www.pepika.ro/produse/2.....ock-m.html nu este prea mare (39x18cm) vizavi de dimensiunile acvariului.
6. Plante inteleg ca nu prea sunt recomandate, dar de http://www.pepika.ro/produse/2.....e-log.html ce parere aveti? L=10, D=14 oare nu exista si la dimensiuni mai mici?
O zi buna! |
|
| Sus |
|
 |
OsDeRos Moderator

Data inscrierii: 26/08/2008 Mesaje: 680 Locatie: jegosul bucuresti
|
Trimis: Mie 01 19, 2011 3:55 pm Titlul subiectului: |
|
|
5. e ok insula, caci o poti pune pe laterala mica a acvariului (40) si e destul de lata cat sa incapa singur sau cu un companion pe ea.
6. Eu propun sa nu. Din cauza unei insule improvizate, acum 1 an mi`a murit o testoasa, ramanand blocata cu piciorul sub un pietroi. Sa nu patiti si dvs lafel, ramanand blocata in decor, cand nu sunteti acasa sau nu ii dati atentie vreo 3-4h(sau noaptea) |
|
| Sus |
|
 |
fortuna Testos juvenil

|
Trimis: Dum 01 23, 2011 1:56 pm Titlul subiectului: Insula sticla |
|
|
Este vreo problema daca insula este din sticla? se incinge prea tare si dauneaza broscutei? Ma refer la modelul acesta de terariu http://www.flamingo.be/Catalog.....amp;MnPg=1
Multumesc. |
|
| Sus |
|
 |
Pandy Moderator

|
Trimis: Dum 01 23, 2011 2:03 pm Titlul subiectului: |
|
|
Nu este nici o problema daca este din sticla. Daca iti faci probleme asupra faptului ca s-ar putea incalzi, gandeste-te ca o parte a insulitei este in contact permanent cu apa (rampa).
Dar, dupa cum arata si modelul, trebuie sa ai pe rampa cateva striatii/benzi/etc. ceva transversal pentru a se putea urca. Altfel, va aluneca si nu va reusi. |
|
| Sus |
|
 |
|
|
Nu puteti crea un subiect nou in acest forum Nu puteti raspunde in subiectele acestui forum Nu puteti modifica mesajele proprii din acest forum Nu puteti sterge mesajele proprii din acest forum Nu puteti vota in chestionarele din acest forum
|
|