Pagina de start   Cautare avansata   FAQ   Lista membrilor   Grupuri de utilizatori   Inregistrare   Profil   Mesaje private   Autentificare 

Prima pagina - Testoase.com
Prima PaginaChatCreaza-ti un cont pe Testoase.comRegulamentul ForumuluiContact

Primii pasi   Intrebari frecvente   Specii de testoase   Hrana   Boli   Hibernare   Reproducere   Utile 
Terariu
Du-te la pagina 1, 2, 3, 4  Urmatoare

Creaza un subiect nou   Raspunde la subiect    Pagina de start a forumului Testoase de apa si de uscat Pentru incepatori
« Subiectul anterior | Subiectul urmator »   Share
Autor Mesaj
trice
Testos juvenil
Testos juvenil

Data inscrierii: 28/08/2009

MesajTrimis: Joi 09 09, 2010 3:08 pm    Titlul subiectului: Terariu Raspunde cu citat (quote)

Salut. Am 2 broscute de 1 an si o luna, una are 12 cm iar cealalta 13 cm. Pana acum le-am tinut intr-un terariu din acela de plastic care se poate gasii le orice petshop, dar, dat fiind faptul ca au crescut prea repede si prea mari, trebuie sa le mut.... Ma gandeam sa le fac un terariu undeva pe la L=65cm l=30cm si h=35cm , am gasit locul perfec in casa si astea sunt dimensiunile.
As vrea ca pe marginile terariului sa le pun ceva ca un cornier dar nu vreau sa pun unul de fier... as vrea unul de plastic.
Aveti idee unde as putea sa gasesc, sau...ce anume as putea sa pun pe margini, sau ar fi mai frumos si mai bine sa las marginile asa goale?
Sus
diego
Site Admin
Site Admin

Data inscrierii: 01/11/2006

MesajTrimis: Joi 09 09, 2010 4:45 pm    Titlul subiectului: Terariu testoase Raspunde cu citat (quote)

Pentru dimensiunile respective nu ai nevoie de un cadru de metal, e de ajuns lipiciul siliconic pentru acvarii.
Sus
OsDeRos
Moderator
Moderator

Data inscrierii: 26/08/2008

MesajTrimis: Joi 09 09, 2010 9:57 pm    Titlul subiectului: Raspunde cu citat (quote)

si ptr timensiunile testoaselor tale.. tin sa te anunt ca lungimea este mult prea mica. ti`ar trebuii unu de 100x40x40 cel putin Smile
Sus
Sheppard
Testos expert
Testos expert

Data inscrierii: 25/02/2011

MesajTrimis: Lun 05 02, 2011 5:28 pm    Titlul subiectului: Raspunde cu citat (quote)

As dori sa le schimb si eu recipientele testoaselor mai mici, ca sa aiba apa mai adnaca si mai mult loc de inotat, avand in vedere si faptul ca cresc destul de repde. Aici aveti poze unde le tin in mod curent: http://www.testoase.com/viewtopic.php?t=2478.

Nu vreau sa fac un acvariu pentru ca doresc sa deplasez recipientele macar de doua ori pe zi: vreau sa le scot afara peste ziua sa stea testoasele la soare, iar in serile mai reci sa le bag inapoi in casa.

As dori ceva de plastic, transparent. Acuma nu stiu de unde as putea gasi ceva recipiente de genul, preferabil destinate special reptilelor/testoaselor. Si ce dimensiuni ar trebui sa aiba (dar cu cat mai mare, cu atat mai bine). Terariul ar trebui sa le ajunga testoaselor pana ajung la o dimensiune medie la care sa le pot da drumul in helesteul din gradina. Momentan sunt prea mici pentru asa ceva. Am vazut ceva recipiente pe site-ul exo terra, dar ma indoiesc ca le gasesc si la noi in tara.

Oricum astept sugestii, propuneri, recomandari.
Sus
Xheil
Testos juvenil
Testos juvenil

Data inscrierii: 04/11/2009

MesajTrimis: Lun 05 02, 2011 8:55 pm    Titlul subiectului: Raspunde cu citat (quote)

As merge pe acril.Pare suficient de dur sa reziste la presiunea apei. Acum depinde si cat de gros gasesti sa il cumperi.

Apropo, foarte misto iazul.
Sus
Sheppard
Testos expert
Testos expert

MesajTrimis: Lun 05 02, 2011 10:33 pm    Titlul subiectului: Raspunde cu citat (quote)

Din cate am citit acrilul se zgarie destul de repede, se infiltreaza alge printre zgarieturi si nu se comporta prea bine in prezenta caldurii degajate de becuri spre exemplu lasate prea aproape.

Sa vad, poate gasesc ceva totusi gata facut mai profesional.

Stiti careva eventual unde as putea gasi terarii de la exo terra sau firme asemanatoare? La exo terra pe site era un terariu destinat testoaselor. Problema este unde il pot gasi. Si as vrea sa si vad produsul inainte sa il cumpar. Ma gandesc ca poate prin Bucuresti ar fi oferta mai variata...
Sus
Xheil
Testos juvenil
Testos juvenil

Data inscrierii: 04/11/2009

MesajTrimis: Lun 05 02, 2011 11:26 pm    Titlul subiectului: Raspunde cu citat (quote)

daca nu ma insel prin Hornbach sau MaxiPet era ceva de la exo terra.
Sus
Sheppard
Testos expert
Testos expert

MesajTrimis: Mar 05 03, 2011 4:28 pm    Titlul subiectului: Raspunde cu citat (quote)

Pan acuma asta e cel mai profesional lucru pe care l-am gasit pentru testoase: http://www.exo-terra.com/en/pr.....arium.php. Problema e daca il pot vedea si pe la noi in tara.
Sus
diego
Site Admin
Site Admin

Data inscrierii: 01/11/2006

MesajTrimis: Mar 05 03, 2011 5:21 pm    Titlul subiectului: Raspunde cu citat (quote)

De ce nu la comanda? Iesi mai ieftin si il faci la dimensiunile dorite. Astea de la exo terra sunt cam scumpe
Sus
Sheppard
Testos expert
Testos expert

MesajTrimis: Mar 05 03, 2011 6:59 pm    Titlul subiectului: Raspunde cu citat (quote)

Am mai gasit ceva: problema e ca nu stiu cata apa pot baga in el; presupun ca numai pana la nivelul unde se deschid usile. As vrea sa il vad in magazin cum e si cred ca o sa fac unul asemanator la comanda. Numai ca ma gandeam ca astea de la exo terra ar fi mai rigide (materiale mai avansate pentru sticla si rame).

http://www.exo-terra.com/en/pr....._large.php - terariul Wide
Sus
OsDeRos
Moderator
Moderator

Data inscrierii: 26/08/2008

MesajTrimis: Mar 05 03, 2011 10:31 pm    Titlul subiectului: Raspunde cu citat (quote)

@trice: ptr soparle, serpi si alte taratoare e chiar f ok, dar ptr testoase, hai sa optam totusi ptr un acvariu. daca nu stii pe cineva care face, si tot vrei unu, apeleaza cu incredere la forumurile de acvaristica, acolo se vand toate marimile, in toate localitatile... nu costa prea scump

@sheppard: http://www.bricostore.ro/mobil.....05597.html nu e chiar transparent dar nici inchis la culoare, iar ptr ce vrei tu cred ca este perfect. in ceva asemanator o sa le mut si eu pe ale mele la vara pe balcon

sau http://www.bricostore.ro/mobil.....05597.html in caz ca te plimbi cu ele prin curte Wink
Sus
Sheppard
Testos expert
Testos expert

MesajTrimis: Mar 05 03, 2011 10:48 pm    Titlul subiectului: Raspunde cu citat (quote)

Da buna ideea. Ma duc in weekend pe la Obi in Sibiu ca am vazut ca au un raion intreg numai cu cutii de plastic. Peste vara le tin in curte intr-una cat mai mai mare atunci, nu le mai bag in casa si o amenajez calumea cu plante si tot ce trebuie. Iarna le tin atunci in casa in recipientele pe care le am acuma. Dar la anul cred ca voi fi nevoit sa schimb si recipientul din casa. Sapai vreau ceva mai estetic. Atunci cred ca o sa iau terariul de la exo tera - la el am vazut ca ar putea avea cam o coloana de 15-20cm de apa; oare ajunge? Sa vad si ce mai gasesc prin pet-shopuri si pe net pana atunci.

Napai sa vad cum fac cu cutia si cum o sa o amenajez Very Happy
Sus
Sheppard
Testos expert
Testos expert

MesajTrimis: Vin 05 06, 2011 12:14 am    Titlul subiectului: Raspunde cu citat (quote)

Cutii de plastic nu am prea gasit la dimensiuni rezonabile si care sa imi permita o amenajare buna. As avea o optiune cu o cutie, dar vreau sa o consider rezerva.

Ce am gasit azi, in schimb, a fost un recipient pentru rozatoare, mai mare. Coloana de apa pe care o pot introduce ar fi cam de 15cm. Latime: 50cm, Lungime: aproximativ 1m. Cam asa arata (nu stiu daca e identic modelul dar e foarte asemanator): shop.magicaquarium.ro/products.php?product=COLIVIE-MAXI-DUNA-MULTY-PLASTIC. Deci in total, volumul de apa ar fi cam de 75l.

Deci ar ajunge recipientul asta pentru o TSE (lungime 10cm, latime 7cm) si 3 testoase mici (2 Emys orbicularis de 2 ani si o TSS de cateva luni)?

In recipientul asta as putea instala mai usor o platforma si as putea planta mai usor plante. Curatarea ar fi de asemenea mai usoara. In recipient voi introduce si un incalzitor si probabil un filtru intern (nu stiu daca e nevoie de extern). Vreau sa mut cele 4 testoase impreuna in noul recipient. Se vor intelege bine? Nu conteaza ca TSE e mult mai mare decat celalalte nu?

Ca suprafata de inot ma gandesc ca le ajunge la toate. Oricum ideea este urmatoarea: acest recipient sa fie lasat peste vara in curte permanent, iarna adus in casa. Testoasele sa fie lasate in el pana ajung la o dimensiune mai mare pentru a fi mutate apoi in helesteul din curte (pe care probabil va trebui sa il maresc din nou peste cativa ani).

Si ma gandeam eventual sa le hranesc in recipientele mai mici care le am acuma. As dori o opinie experimentata cat mai repede pentru ca as vrea sa incep in weekend-ul acesta "lucrarile".
Sus
Sheppard
Testos expert
Testos expert

MesajTrimis: Sam 05 07, 2011 9:00 pm    Titlul subiectului: Raspunde cu citat (quote)

Am luat azi recipientul. Am luat si un filtru Resun pt 150l, cateva plante si 2 placi de plastic (parca policarbonat ii zice; 25x50cm) din care vreau sa confectionez o platforma pe care sa pun nisip. Siliconul cu care ar trebui sa le lipesc zice ca se intareste complet doar dupa o saptamana, daca vreau sa fie etans. Acuma pentru platforma eu sper sa nu fie problema daca nu il las atata. Incalzitoare am. M-a cam uscat de bani dar sper sa se fie suficient.

Urmeaza decoratul. Sa vedem maine cum reusesc sa fac ceva. Daca termin revin cu poze cu noul mediu pentru testoase.
Sus
adriana21
Testos juvenil
Testos juvenil

Data inscrierii: 30/04/2011

MesajTrimis: Lun 05 09, 2011 2:07 pm    Titlul subiectului: Raspunde cu citat (quote)

asteptam pozele ,sunt chiar curioasa cum a iesit .Eu nici acum nu am reusit sa cumpar terariu sau acvariu Sad
Sus
Afiseaza mesajele pentru a le previzualiza:   
Creaza un subiect nou   Raspunde la subiect       Pagina de start a forumului Testoase de apa si de uscat -> Pentru incepatori Data este GMT + 2 Ore
Du-te la pagina 1, 2, 3, 4  Urmatoare
Pagina 1 din 4

Mergi direct la:  
Nu puteti crea un subiect nou in acest forum
Nu puteti raspunde in subiectele acestui forum
Nu puteti modifica mesajele proprii din acest forum
Nu puteti sterge mesajele proprii din acest forum
Nu puteti vota in chestionarele din acest forum

Hosted by Develbox. Powered by phpBB © 2001, 2010 phpBB Group. Varianta in limba romana: phpBB Romania. Theme xand created by spleen.