Pagina de start   Cautare avansata   FAQ   Lista membrilor   Grupuri de utilizatori   Inregistrare   Profil   Mesaje private   Autentificare 

Prima pagina - Testoase.com
Prima PaginaChatCreaza-ti un cont pe Testoase.comRegulamentul ForumuluiContact

Primii pasi   Intrebari frecvente   Specii de testoase   Hrana   Boli   Hibernare   Reproducere   Utile 
Apa tulbure

Creaza un subiect nou   Raspunde la subiect    Pagina de start a forumului Testoase de apa si de uscat Apa si filtrarea ei, plante si substrat, iluminare, echipamente
« Subiectul anterior | Subiectul urmator »   Share
Autor Mesaj
traceur_valy
Testos juvenil
Testos juvenil

Data inscrierii: 01/09/2010

MesajTrimis: Vin 09 03, 2010 6:46 pm    Titlul subiectului: Apa tulbure Raspunde cu citat (quote)

salutare tot eu sunt Smile) tot deranjez pe aici ,am un acvariu in care pun aprox 7 litri de apa si de joi (ora 3) pana astazi sa facut apa tulbure,e din cauza filtrului? si cum se schimba apa ca nu stiu ...
Sus
Pandy
Moderator
Moderator

Data inscrierii: 22/06/2007

MesajTrimis: Vin 09 03, 2010 9:01 pm    Titlul subiectului: Raspunde cu citat (quote)

Pai tu ai filtru? Ca din pozele pe care le-ai postat nu reiese asa ceva ...

Apa se schimba in cantitate de 30% din volum, adica din cei 7 litri ai tai, scoti 2 litri si pui alti 2 litri, apa care a stat la decantat 24 ore (adica a stat in sticla fara dop timp de 24 ore)
Sus
traceur_valy
Testos juvenil
Testos juvenil

MesajTrimis: Vin 09 03, 2010 9:57 pm    Titlul subiectului: Raspunde cu citat (quote)

nu nu am filtru, deocamdata ma costat accesoriile pentru testoasa ,dar voi face tot posibilul sa cumpar si filtru, la cat timp schimb apa cu filtru? a si daca schimb toata apa are ceva? cel putin pana iau filtru?
Sus
Pandy
Moderator
Moderator

MesajTrimis: Sam 09 04, 2010 7:21 am    Titlul subiectului: Raspunde cu citat (quote)

Neavand filtru, bacteriile care s-ar forma iti sunt inutile, deci cred ca ai putea sa schimbi toata apa, chiar daca nu este deloc comod pentru testoasa, dar macar pune apa care a stat in 24 ore in sticle fara dop. Dar incearca sa cumperi un filtru cat mai repede deoarece, pe langa perioada pe care o astepti pana cumperi, in medie, alte 2 saptamani le vei astepta pana ciclul va rula la capacitati maxime.
Sus
delta
Testos juvenil
Testos juvenil

Data inscrierii: 18/03/2009

MesajTrimis: Sam 09 04, 2010 12:11 pm    Titlul subiectului: Re: Apa tulbure Raspunde cu citat (quote)

traceur_valy a scris:
salutare tot eu sunt Smile) tot deranjez pe aici ,am un acvariu in care pun aprox 7 litri de apa si de joi (ora 3) pana astazi sa facut apa tulbure,e din cauza filtrului? si cum se schimba apa ca nu stiu ...
7 litri?
Omule, dacă vrei să fie mai stabil mediul artificial pe care-l întreții, alege bazine cu volum mare.
Altfel, vei avea bătăi de cap până te vei sătura și următorul pas va fi să scapi de țestoasele înghesuite în acel spațiu strâmt și neigienic.
Sus
traceur_valy
Testos juvenil
Testos juvenil

MesajTrimis: Sam 09 04, 2010 11:02 pm    Titlul subiectului: Raspunde cu citat (quote)

de apa nu este problema ,aduc apa de izvor de la tara nu pun daia cu clor de la robinet ,si da cat de curaand voi lua si filtru ca imi este greu sa schimb apa la 3 zile ,dar care este faza cu ciclare filtrului ? este un fel de rodaj ca este nou?
Sus
traceur_valy
Testos juvenil
Testos juvenil

MesajTrimis: Sam 09 04, 2010 11:04 pm    Titlul subiectului: Re: Apa tulbure Raspunde cu citat (quote)

delta a scris:
traceur_valy a scris:
7 litri?
Omule, dacă vrei să fie mai stabil mediul artificial pe care-l întreții, alege bazine cu volum mare.
Altfel, vei avea bătăi de cap până te vei sătura și următorul pas va fi să scapi de țestoasele înghesuite în acel spațiu strâmt și neigienic.

deocamdata nu cred ca este problema Neutral am o broscuta de 4 cm eu zic ca este de ajuns pana mai creste putin....
Sus
Kirill
Testos meserias
Testos meserias

Data inscrierii: 02/03/2009

MesajTrimis: Dum 09 05, 2010 1:33 am    Titlul subiectului: Raspunde cu citat (quote)

Salut!
Uite cum sta treaba si te rog sa intelegi asta.
TESTOASA NU POATE SA CREASCA CORESPUNZATOR FARA SPATIU SUFICIENT!!!
Ca si cum ai creste un copil si te gandesti, inca ii dau mancare putina , cel putin pana mai creste!
Cam asa ceva faci tu cu testoasa ta!

ps. Scuze de Caps dar problema asta apare la orice nou detinator de testoase!
Sus
Pandy
Moderator
Moderator

MesajTrimis: Dum 09 05, 2010 8:06 am    Titlul subiectului: Raspunde cu citat (quote)

traceur_valy a scris:
de apa nu este problema ,aduc apa de izvor de la tara nu pun daia cu clor de la robinet ,si da cat de curaand voi lua si filtru ca imi este greu sa schimb apa la 3 zile ,dar care este faza cu ciclare filtrului ? este un fel de rodaj ca este nou?

Da...ceva in genul. Pe mediile filtrante ale filtrului trebuie sa se creeze niste colonii de bacterii, ele vor avea grija ca apa ta sa nu miroasa, sa nu fie galbuie.
Sus
tart
Testos activ
Testos activ

Data inscrierii: 26/08/2007

MesajTrimis: Mar 09 07, 2010 3:39 pm    Titlul subiectului: Raspunde cu citat (quote)

De 5 zile am cumparat si instalat un filtru extern hagen aqua clear iar apa are o nebulozitate alba. Pe hartia lui zicea ca poate sa tina chestia asta de la 2 saptamani pana la 6.
Insa ma gandeasc ca pot scapa si in alt mod. apa a fost schimbata in totalitate inainte sa pun filtrul si am curatat-o cu o solutie de la tetra pentru declorinare, dupa ce am instalat filtrul a 2a zi am pus o solutie de la hagen pentru broscute care contine bacterii si ajuta si filtrul sa si le formeze, Biotize. Dupa toate astea norul albicios de bacterii persista.

Ce as putea sa fac? ma gandeam la o solutie de la tetra aqua crystal sau asa ceva.
Sus
poope
Testos juvenil
Testos juvenil

Data inscrierii: 05/07/2010

MesajTrimis: Mar 09 07, 2010 4:44 pm    Titlul subiectului: Raspunde cu citat (quote)

tart a scris:
De 5 zile am cumparat si instalat un filtru extern hagen aqua clear iar apa are o nebulozitate alba. Pe hartia lui zicea ca poate sa tina chestia asta de la 2 saptamani pana la 6.
Insa ma gandeasc ca pot scapa si in alt mod. apa a fost schimbata in totalitate inainte sa pun filtrul si am curatat-o cu o solutie de la tetra pentru declorinare, dupa ce am instalat filtrul a 2a zi am pus o solutie de la hagen pentru broscute care contine bacterii si ajuta si filtrul sa si le formeze, Biotize. Dupa toate astea norul albicios de bacterii persista.

Ce as putea sa fac? ma gandeam la o solutie de la tetra aqua crystal sau asa ceva.

nu ai ce face decat sa astepti si eventual sa suplimentezi filtru cu medii filtrante biologice si anume bioballs sau inele ceramice. se pare ca asta e cheia unei ape cristal intrun acvariu cu broaste testoase deoarece ele produc foarte multe dejectii care este materie biologica ce trebuie filtrata. dureaza pana se formeaza bacteriile si poti pune ce lichid vrei tu ca tot o sa dureze un pic....cateva zile macar cu supliment din ala de bacterii....
Sus
Pandy
Moderator
Moderator

MesajTrimis: Mar 09 07, 2010 9:27 pm    Titlul subiectului: Raspunde cu citat (quote)

Cat de putina rabdare aveti ... Pana si tu ai zis ca poate dura intre 2-6 saptamani, daca schimbi apa, poti astepta mai mult, dar daca lasi sa-si faca treaba singur atunci va avea rezultate. Mirosul? Asa cum apare, asa dispare. Atatea substante inutile, atatia bani aruncati aiurea ...
Sus
tart
Testos activ
Testos activ

Data inscrierii: 26/08/2007

MesajTrimis: Mie 09 08, 2010 2:22 pm    Titlul subiectului: Raspunde cu citat (quote)

poope a scris:
nu ai ce face decat sa astepti si eventual sa suplimentezi filtru cu medii filtrante biologice si anume bioballs sau inele ceramice.

Filtrul Hagen Aqua Clear 200 pe care il am are 3 medii de filtrare printre care carbon activ si amonia (pietre ceramice pentru bacterii).

@Pandy: Si mie mi s-a parut ca am dat banii aiurea pe ele, insa cea pentru declorificare mi se pare utila deoarece nu prea am unde tine atatea sticle pentru decantare iar prin procesul de decantare nu scapi de toate substantele nocive.

Rabdare am insa cu apa asta albicioasa de atatea zile mi-e teama pentru broscute sa nu faca iar conjunctivita sau sa se imbolnaveasca iar ala micu`.
Sus
Afiseaza mesajele pentru a le previzualiza:   
Creaza un subiect nou   Raspunde la subiect       Pagina de start a forumului Testoase de apa si de uscat -> Apa si filtrarea ei, plante si substrat, iluminare, echipamente Data este GMT + 2 Ore
Pagina 1 din 1

Mergi direct la:  
Nu puteti crea un subiect nou in acest forum
Nu puteti raspunde in subiectele acestui forum
Nu puteti modifica mesajele proprii din acest forum
Nu puteti sterge mesajele proprii din acest forum
Nu puteti vota in chestionarele din acest forum

Hosted by Develbox. Powered by phpBB © 2001, 2010 phpBB Group. Varianta in limba romana: phpBB Romania. Theme xand created by spleen mod by nmtkn.