| « Subiectul anterior | Subiectul urmator » Share |
| Autor |
Mesaj |
poxilina Testos juvenil

Data inscrierii: 02/09/2010 Mesaje: 16
|
Trimis: Joi 09 02, 2010 7:16 pm Titlul subiectului: Incalzitorul pluteste... improvizatii? |
|
|
Buna, am o testoasa de cateva luni care e "cazata" intr-un Faunarium Exo Terra 46x31x17,5 cm cu aprox 8l de apa. Are o insula din bucati de lemn (driftwood). Pana cand voi cumpara bec cu UV, am pus o lampa de birou deasupra acvariului.
Temperatura din acvariu a fost pana acum 26-27 de grade, fara incalzire. In ultimele 2 zile, temperatura a inceput sa scada la 26-25 de grade, asa ca am luat din Obor un incalzitor de 50W.
Initial, cand l-am montat, totul a fost ok, dar ventuzele nu se lipesc bine de plastic si incalzitorul se desprinde. Imi e frica sa nu se incalzeasca prea tare in contact cu aerul, mai ales ca broscuta nu se mai dezlipeste de pe el.
Deocamdata e scos din priza, si singura solutie care imi vine in minte ar si sa pun peste el o bucata de lemn. Ar fi ok? Nu s-ar incalzi prea tare la contact cu peretii acvariului?
Astept raspunsuri si sugestii. Multumesc  |
|
| Sus |
|
 |
traceur_valy Testos juvenil

Data inscrierii: 01/09/2010 Mesaje: 25
|
Trimis: Joi 09 02, 2010 7:37 pm Titlul subiectului: |
|
|
| nu stiu ce sa spun .. dar ai grija ca nu e bine sa iasa din apa incalzitorul |
|
| Sus |
|
 |
poope Testos juvenil

Data inscrierii: 05/07/2010 Mesaje: 86 Locatie: Cluj-Napoca
|
Trimis: Joi 09 02, 2010 7:40 pm Titlul subiectului: Re: Incalzitorul pluteste... improvizatii? |
|
|
| poxilina a scris: | Buna, am o testoasa de cateva luni care e "cazata" intr-un Faunarium Exo Terra 46x31x17,5 cm cu aprox 8l de apa. Are o insula din bucati de lemn (driftwood). Pana cand voi cumpara bec cu UV, am pus o lampa de birou deasupra acvariului.
Temperatura din acvariu a fost pana acum 26-27 de grade, fara incalzire. In ultimele 2 zile, temperatura a inceput sa scada la 26-25 de grade, asa ca am luat din Obor un incalzitor de 50W.
Initial, cand l-am montat, totul a fost ok, dar ventuzele nu se lipesc bine de plastic si incalzitorul se desprinde. Imi e frica sa nu se incalzeasca prea tare in contact cu aerul, mai ales ca broscuta nu se mai dezlipeste de pe el.
Deocamdata e scos din priza, si singura solutie care imi vine in minte ar si sa pun peste el o bucata de lemn. Ar fi ok? Nu s-ar incalzi prea tare la contact cu peretii acvariului?
Astept raspunsuri si sugestii. Multumesc  |
dute inapoi in obor si cumpara alte ventuze....tre sa fie la raioanele alea cu chestii demenaj, chimicale, stuff de baie si asa. sigur vei gasi alte ventuze. sa nu pui nimic peste el si sa nu il lasi sa mearga la suprafatza ca o sa crape si nu prea o sa fiebine pentru apa si testoasa ta. punel pe fundu acvariului si daca ai si filtru atunci in fatza lui sa bage apa direct pe el. |
|
| Sus |
|
 |
vic Testos activ

Data inscrierii: 28/05/2009 Mesaje: 161 Locatie: Bucuresti
|
Trimis: Joi 09 02, 2010 9:32 pm Titlul subiectului: |
|
|
Poxilina,
Testoasa nu are nevoie de apa calda, ci doar de plaja- acolo isi va realiza termoreglarea, dupa cum va simti nevoia. Aceasta plaja este insa esentiala, mai ales pentru testoasele mici.
Tine cont ca este un animal de clima temperata si ca 25-26 de grade ale apei se incadreaza lesne la tropical/ecuatorial!! Dar chiar si aceste valori inseamna rece pentru testoasa. Cum asa? Sub lumina acelui bec la care ea va face plaja, sangele ei va ajunge la peste 30*C, temperatura necesara desfasurarii proceselor ei metabolice. Prin expunere la bec si imersie in apa rece ea isi regleaza temperatura exact in functie de nevoile ei. Variatiile de temperatura o vor tonifia si o vor mentine sanatoasa.
Atentie insa la geamul deschis pe vreme rece! Cu cat este mai calda apa, cu atat mai grave vor fi urmarile! Plamanii ei care vor avea de ex. 25-28*C vor ceda in fata unor eventuali curenti de aer rece. De aceea este bine s-o antrenezi prin alternanta apa rece-plaja calda. Dar in nici un caz apa calda sau fara bec- fie el si unul simplu, provizoriu.
Pe cat de inutil este incalzitorul, pe atat de periculos- ori poate fi spart de testoasa, ori se desprinde si plezneste daca e expus la aer. Mai bine investesti aceeasi suma intr-un bec special, si pastreaza incalzitorul pentru pesti, eventual. |
|
| Sus |
|
 |
poope Testos juvenil

|
Trimis: Joi 09 02, 2010 10:29 pm Titlul subiectului: |
|
|
| vic a scris: | Poxilina,
Testoasa nu are nevoie de apa calda, ci doar de plaja- acolo isi va realiza termoreglarea, dupa cum va simti nevoia. Aceasta plaja este insa esentiala, mai ales pentru testoasele mici.
Tine cont ca este un animal de clima temperata si ca 25-26 de grade ale apei se incadreaza lesne la tropical/ecuatorial!! Dar chiar si aceste valori inseamna rece pentru testoasa. Cum asa? Sub lumina acelui bec la care ea va face plaja, sangele ei va ajunge la peste 30*C, temperatura necesara desfasurarii proceselor ei metabolice. Prin expunere la bec si imersie in apa rece ea isi regleaza temperatura exact in functie de nevoile ei. Variatiile de temperatura o vor tonifia si o vor mentine sanatoasa.
Atentie insa la geamul deschis pe vreme rece! Cu cat este mai calda apa, cu atat mai grave vor fi urmarile! Plamanii ei care vor avea de ex. 25-28*C vor ceda in fata unor eventuali curenti de aer rece. De aceea este bine s-o antrenezi prin alternanta apa rece-plaja calda. Dar in nici un caz apa calda sau fara bec- fie el si unul simplu, provizoriu.
Pe cat de inutil este incalzitorul, pe atat de periculos- ori poate fi spart de testoasa, ori se desprinde si plezneste daca e expus la aer. Mai bine investesti aceeasi suma intr-un bec special, si pastreaza incalzitorul pentru pesti, eventual. |
tu ai zis la misto chestia asta sau chiar ai vorbit serios???? |
|
| Sus |
|
 |
poxilina Testos juvenil

Data inscrierii: 02/09/2010 Mesaje: 16
|
Trimis: Vin 09 03, 2010 10:46 am Titlul subiectului: |
|
|
Multumesc pentru raspunsuri, am facut rost de ventuze mai bune, si acum apa are 27 de grade . Azi de dimineata, pana sa pun din nou incalzitorul, temp era de 24 de grade, sper sa nu pateasca nimic micuta  |
|
| Sus |
|
 |
diego Site Admin

Data inscrierii: 01/11/2006 Mesaje: 1192 Locatie: Bucuresti
|
Trimis: Vin 09 03, 2010 11:07 am Titlul subiectului: |
|
|
| In timpul verii nu e nevoie de incalzitor, 24 de grade era o temperatura buna. Acum sa ai grija sa nu faci treceri bruste de la o temperatura la alta pentru ca o sa-i dauneze testoasei tale. |
|
| Sus |
|
 |
vic Testos activ

Data inscrierii: 28/05/2009 Mesaje: 161 Locatie: Bucuresti
|
Trimis: Vin 09 03, 2010 12:03 pm Titlul subiectului: |
|
|
Poope,
Nu stiu ce sa zic... tu ce zici ?
Am o gramada de Trachemys care stau din Aprilie pana in Decembrie afara, si apoi ierneaza in pod, la 2-10*C.
Cand le aveam in interior, la bloc, acum multi ani, le asiguram plaja si apa, fara incalzire- ceea ce acum ar fi un cosmar, cu becuri, curatenie etc., fiind vorba de 12 animale la acest moment...
Daca ai impresia vreodata ca vreun user bate campii, cauta in profilul lui "mesajele lui X" si vezi daca e glumet sau serios. La mine ai fi gasit asta:
http://www.testoase.com/viewto.....ght=#17843
... unde vei afla pe unde traiesc ele inainte de a ajunge peste tot, inclusiv Finlanda. Cine le-o asigura apa calda sub gheata acolo? In Cluj nu au aparut prin lacurile din apropierea zonelor populate??
Dar, asa cum e si topicul, poti alege sa nu le hibernezi, dar si aici e inutil incalzitorul- becul insa e indispensabil ca sursa de caldura. Trebuie sa fie una, dar nu apa!
Daca stai la curte fa un mini-iaz, bine imprejmuit, fiindca altfel iti evadeaza, si ai sa vezi diferenta, mai ales primavara- anotimpul iubirii . |
|
| Sus |
|
 |
poope Testos juvenil

|
Trimis: Vin 09 03, 2010 12:17 pm Titlul subiectului: |
|
|
| vic a scris: | Poope,
Nu stiu ce sa zic... tu ce zici ?
Am o gramada de Trachemys care stau din Aprilie pana in Decembrie afara, si apoi ierneaza in pod, la 2-10*C.
Cand le aveam in interior, la bloc, acum multi ani, le asiguram plaja si apa, fara incalzire- ceea ce acum ar fi un cosmar, cu becuri, curatenie etc., fiind vorba de 12 animale la acest moment...
Daca ai impresia vreodata ca vreun user bate campii, cauta in profilul lui "mesajele lui X" si vezi daca e glumet sau serios. La mine ai fi gasit asta:
http://www.testoase.com/viewto.....ght=#17843
... unde vei afla pe unde traiesc ele inainte de a ajunge peste tot, inclusiv Finlanda. Cine le-o asigura apa calda sub gheata acolo? In Cluj nu au aparut prin lacurile din apropierea zonelor populate??
Dar, asa cum e si topicul, poti alege sa nu le hibernezi, dar si aici e inutil incalzitorul- becul insa e indispensabil ca sursa de caldura. Trebuie sa fie una, dar nu apa!
Daca stai la curte fa un mini-iaz, bine imprejmuit, fiindca altfel iti evadeaza, si ai sa vezi diferenta, mai ales primavara- anotimpul iubirii . |
 |
|
| Sus |
|
 |
SnaGLe Testos juvenil

Data inscrierii: 22/05/2010 Mesaje: 40 Locatie: Galati
|
Trimis: Sam 09 04, 2010 3:13 am Titlul subiectului: |
|
|
| Am si io o intrebare. Imi cer scuze ca o pun aici dar nu vreau sa mai decshiud alt topic aiurea. Unde pot da comanda de un bec repti glo 5.0 ? La nici un magazim nu am gasit si mia spus cineva de pepika.ro dar cik nu au pe stoc. |
|
| Sus |
|
 |
Pandy Moderator

Data inscrierii: 22/06/2007 Mesaje: 1597 Locatie: Bucuresti (Berceni)
|
Trimis: Sam 09 04, 2010 7:18 am Titlul subiectului: |
|
|
| Becurile sunt foarte greu de gasit. Trebuie sa urmaresti constant magazinele online. Ultima oara cand am vazut, am vazut in Animax, dar online nu au ... |
|
| Sus |
|
 |
poope Testos juvenil

|
Trimis: Sam 09 04, 2010 11:24 am Titlul subiectului: |
|
|
| SnaGLe a scris: | | Am si io o intrebare. Imi cer scuze ca o pun aici dar nu vreau sa mai decshiud alt topic aiurea. Unde pot da comanda de un bec repti glo 5.0 ? La nici un magazim nu am gasit si mia spus cineva de pepika.ro dar cik nu au pe stoc. |
vezi aici:
http://www.pentruanimale.ro/neon-repti-p-1695.html
eu am comandat si sunt 99% ca de aici. is in alt oras acum si nu am pagina salvata si din cap nu mai stiu ca m-am uitat la mide magazine pana am gasit unu. luni iti spun 100% de unde sa iei. |
|
| Sus |
|
 |
Zozy and BuBu Testos juvenil

Data inscrierii: 05/03/2010 Mesaje: 45 Locatie: Alba Iulia
|
Trimis: Sam 09 04, 2010 6:23 pm Titlul subiectului: |
|
|
poxilina, huh... Bine ca ai rezolvat... Eu era sa o patesc azi cu incalzitorul! Cand le-am schimbat apa, nu am observat ca incalzitorul era de-asupra apei si in priza... Cand m-am intors in camera, nu stiam ce miroase a ars . Se topise chestia de la ventuze care tine incalzitorul. Dar m-am speriat rau, am crezut ca s-a si ars incalzitorul, dar nu...  |
|
| Sus |
|
 |
SnaGLe Testos juvenil

Data inscrierii: 22/05/2010 Mesaje: 40 Locatie: Galati
|
Trimis: Dum 09 05, 2010 2:22 am Titlul subiectului: |
|
|
))))) Exact aceasi treaba am patito si eu alaltaieri. Am incercat sa le pun incalzitorul in chestia asta de plastic nush daca se poate numi acvariu pana imi vine sticla sa imi incep proiectelul, de fapt doar o parte din incalzitor intra in apa si restul afara si se incinsesera plasticu d la ventuze si am crezut k asa o sa puta mereu cand il tin in priza. Pana la urma mai astept pana termin cu acvariul ca nam ce face. Aaa si apropo poope, as dori bec nu neon, oricum meresi d site. |
|
| Sus |
|
 |
|
|
Nu puteti crea un subiect nou in acest forum Nu puteti raspunde in subiectele acestui forum Nu puteti modifica mesajele proprii din acest forum Nu puteti sterge mesajele proprii din acest forum Nu puteti vota in chestionarele din acest forum
|
|