Pagina de start   Cautare avansata   FAQ   Lista membrilor   Grupuri de utilizatori   Inregistrare   Profil   Mesaje private   Autentificare 

Prima pagina - Testoase.com
Prima PaginaChatCreaza-ti un cont pe Testoase.comRegulamentul ForumuluiContact

Primii pasi   Intrebari frecvente   Specii de testoase   Hrana   Boli   Hibernare   Reproducere   Utile 
Incalzitorul pluteste... improvizatii?

Creaza un subiect nou   Raspunde la subiect    Pagina de start a forumului Testoase de apa si de uscat Pentru incepatori
« Subiectul anterior | Subiectul urmator »   Share
Autor Mesaj
poxilina
Testos juvenil
Testos juvenil

Data inscrierii: 02/09/2010

MesajTrimis: Joi 09 02, 2010 7:16 pm    Titlul subiectului: Incalzitorul pluteste... improvizatii? Raspunde cu citat (quote)

Buna, am o testoasa de cateva luni care e "cazata" intr-un Faunarium Exo Terra 46x31x17,5 cm cu aprox 8l de apa. Are o insula din bucati de lemn (driftwood). Pana cand voi cumpara bec cu UV, am pus o lampa de birou deasupra acvariului.
Temperatura din acvariu a fost pana acum 26-27 de grade, fara incalzire. In ultimele 2 zile, temperatura a inceput sa scada la 26-25 de grade, asa ca am luat din Obor un incalzitor de 50W.
Initial, cand l-am montat, totul a fost ok, dar ventuzele nu se lipesc bine de plastic si incalzitorul se desprinde. Imi e frica sa nu se incalzeasca prea tare in contact cu aerul, mai ales ca broscuta nu se mai dezlipeste de pe el.
Deocamdata e scos din priza, si singura solutie care imi vine in minte ar si sa pun peste el o bucata de lemn. Confused Ar fi ok? Nu s-ar incalzi prea tare la contact cu peretii acvariului?

Astept raspunsuri si sugestii. Multumesc Very Happy
Sus
traceur_valy
Testos juvenil
Testos juvenil

Data inscrierii: 01/09/2010

MesajTrimis: Joi 09 02, 2010 7:37 pm    Titlul subiectului: Raspunde cu citat (quote)

nu stiu ce sa spun .. dar ai grija ca nu e bine sa iasa din apa incalzitorul
Sus
poope
Testos juvenil
Testos juvenil

Data inscrierii: 05/07/2010

MesajTrimis: Joi 09 02, 2010 7:40 pm    Titlul subiectului: Re: Incalzitorul pluteste... improvizatii? Raspunde cu citat (quote)

poxilina a scris:
Buna, am o testoasa de cateva luni care e "cazata" intr-un Faunarium Exo Terra 46x31x17,5 cm cu aprox 8l de apa. Are o insula din bucati de lemn (driftwood). Pana cand voi cumpara bec cu UV, am pus o lampa de birou deasupra acvariului.
Temperatura din acvariu a fost pana acum 26-27 de grade, fara incalzire. In ultimele 2 zile, temperatura a inceput sa scada la 26-25 de grade, asa ca am luat din Obor un incalzitor de 50W.
Initial, cand l-am montat, totul a fost ok, dar ventuzele nu se lipesc bine de plastic si incalzitorul se desprinde. Imi e frica sa nu se incalzeasca prea tare in contact cu aerul, mai ales ca broscuta nu se mai dezlipeste de pe el.
Deocamdata e scos din priza, si singura solutie care imi vine in minte ar si sa pun peste el o bucata de lemn. Confused Ar fi ok? Nu s-ar incalzi prea tare la contact cu peretii acvariului?

Astept raspunsuri si sugestii. Multumesc Very Happy

dute inapoi in obor si cumpara alte ventuze....tre sa fie la raioanele alea cu chestii demenaj, chimicale, stuff de baie si asa. sigur vei gasi alte ventuze. sa nu pui nimic peste el si sa nu il lasi sa mearga la suprafatza ca o sa crape si nu prea o sa fiebine pentru apa si testoasa ta. punel pe fundu acvariului si daca ai si filtru atunci in fatza lui sa bage apa direct pe el.
Sus
vic
Testos activ
Testos activ

Data inscrierii: 28/05/2009

MesajTrimis: Joi 09 02, 2010 9:32 pm    Titlul subiectului: Raspunde cu citat (quote)

Poxilina,
Testoasa nu are nevoie de apa calda, ci doar de plaja- acolo isi va realiza termoreglarea, dupa cum va simti nevoia. Aceasta plaja este insa esentiala, mai ales pentru testoasele mici.
Tine cont ca este un animal de clima temperata si ca 25-26 de grade ale apei se incadreaza lesne la tropical/ecuatorial!! Dar chiar si aceste valori inseamna rece pentru testoasa. Cum asa? Sub lumina acelui bec la care ea va face plaja, sangele ei va ajunge la peste 30*C, temperatura necesara desfasurarii proceselor ei metabolice. Prin expunere la bec si imersie in apa rece ea isi regleaza temperatura exact in functie de nevoile ei. Variatiile de temperatura o vor tonifia si o vor mentine sanatoasa.
Atentie insa la geamul deschis pe vreme rece! Cu cat este mai calda apa, cu atat mai grave vor fi urmarile! Plamanii ei care vor avea de ex. 25-28*C vor ceda in fata unor eventuali curenti de aer rece. De aceea este bine s-o antrenezi prin alternanta apa rece-plaja calda. Dar in nici un caz apa calda sau fara bec- fie el si unul simplu, provizoriu.
Pe cat de inutil este incalzitorul, pe atat de periculos- ori poate fi spart de testoasa, ori se desprinde si plezneste daca e expus la aer. Mai bine investesti aceeasi suma intr-un bec special, si pastreaza incalzitorul pentru pesti, eventual.
Sus
poope
Testos juvenil
Testos juvenil

MesajTrimis: Joi 09 02, 2010 10:29 pm    Titlul subiectului: Raspunde cu citat (quote)

vic a scris:
Poxilina,
Testoasa nu are nevoie de apa calda, ci doar de plaja- acolo isi va realiza termoreglarea, dupa cum va simti nevoia. Aceasta plaja este insa esentiala, mai ales pentru testoasele mici.
Tine cont ca este un animal de clima temperata si ca 25-26 de grade ale apei se incadreaza lesne la tropical/ecuatorial!! Dar chiar si aceste valori inseamna rece pentru testoasa. Cum asa? Sub lumina acelui bec la care ea va face plaja, sangele ei va ajunge la peste 30*C, temperatura necesara desfasurarii proceselor ei metabolice. Prin expunere la bec si imersie in apa rece ea isi regleaza temperatura exact in functie de nevoile ei. Variatiile de temperatura o vor tonifia si o vor mentine sanatoasa.
Atentie insa la geamul deschis pe vreme rece! Cu cat este mai calda apa, cu atat mai grave vor fi urmarile! Plamanii ei care vor avea de ex. 25-28*C vor ceda in fata unor eventuali curenti de aer rece. De aceea este bine s-o antrenezi prin alternanta apa rece-plaja calda. Dar in nici un caz apa calda sau fara bec- fie el si unul simplu, provizoriu.
Pe cat de inutil este incalzitorul, pe atat de periculos- ori poate fi spart de testoasa, ori se desprinde si plezneste daca e expus la aer. Mai bine investesti aceeasi suma intr-un bec special, si pastreaza incalzitorul pentru pesti, eventual.

tu ai zis la misto chestia asta sau chiar ai vorbit serios????
Sus
poxilina
Testos juvenil
Testos juvenil

Data inscrierii: 02/09/2010

MesajTrimis: Vin 09 03, 2010 10:46 am    Titlul subiectului: Raspunde cu citat (quote)

Multumesc pentru raspunsuri, am facut rost de ventuze mai bune, si acum apa are 27 de grade Mr. Green. Azi de dimineata, pana sa pun din nou incalzitorul, temp era de 24 de grade, sper sa nu pateasca nimic micuta Confused
Sus
diego
Site Admin
Site Admin

Data inscrierii: 01/11/2006

MesajTrimis: Vin 09 03, 2010 11:07 am    Titlul subiectului: Raspunde cu citat (quote)

In timpul verii nu e nevoie de incalzitor, 24 de grade era o temperatura buna. Acum sa ai grija sa nu faci treceri bruste de la o temperatura la alta pentru ca o sa-i dauneze testoasei tale.
Sus
vic
Testos activ
Testos activ

Data inscrierii: 28/05/2009

MesajTrimis: Vin 09 03, 2010 12:03 pm    Titlul subiectului: Raspunde cu citat (quote)

Poope,
Nu stiu ce sa zic... tu ce zici Smile ?
Am o gramada de Trachemys care stau din Aprilie pana in Decembrie afara, si apoi ierneaza in pod, la 2-10*C.
Cand le aveam in interior, la bloc, acum multi ani, le asiguram plaja si apa, fara incalzire- ceea ce acum ar fi un cosmar, cu becuri, curatenie etc., fiind vorba de 12 animale la acest moment...
Daca ai impresia vreodata ca vreun user bate campii, cauta in profilul lui "mesajele lui X" si vezi daca e glumet sau serios. La mine ai fi gasit asta:
http://www.testoase.com/viewto.....ght=#17843
... unde vei afla pe unde traiesc ele inainte de a ajunge peste tot, inclusiv Finlanda. Cine le-o asigura apa calda sub gheata acolo? In Cluj nu au aparut prin lacurile din apropierea zonelor populate??
Dar, asa cum e si topicul, poti alege sa nu le hibernezi, dar si aici e inutil incalzitorul- becul insa e indispensabil ca sursa de caldura. Trebuie sa fie una, dar nu apa!
Daca stai la curte fa un mini-iaz, bine imprejmuit, fiindca altfel iti evadeaza, si ai sa vezi diferenta, mai ales primavara- anotimpul iubirii Cool .
Sus
poope
Testos juvenil
Testos juvenil

MesajTrimis: Vin 09 03, 2010 12:17 pm    Titlul subiectului: Raspunde cu citat (quote)

vic a scris:
Poope,
Nu stiu ce sa zic... tu ce zici Smile ?
Am o gramada de Trachemys care stau din Aprilie pana in Decembrie afara, si apoi ierneaza in pod, la 2-10*C.
Cand le aveam in interior, la bloc, acum multi ani, le asiguram plaja si apa, fara incalzire- ceea ce acum ar fi un cosmar, cu becuri, curatenie etc., fiind vorba de 12 animale la acest moment...
Daca ai impresia vreodata ca vreun user bate campii, cauta in profilul lui "mesajele lui X" si vezi daca e glumet sau serios. La mine ai fi gasit asta:
http://www.testoase.com/viewto.....ght=#17843
... unde vei afla pe unde traiesc ele inainte de a ajunge peste tot, inclusiv Finlanda. Cine le-o asigura apa calda sub gheata acolo? In Cluj nu au aparut prin lacurile din apropierea zonelor populate??
Dar, asa cum e si topicul, poti alege sa nu le hibernezi, dar si aici e inutil incalzitorul- becul insa e indispensabil ca sursa de caldura. Trebuie sa fie una, dar nu apa!
Daca stai la curte fa un mini-iaz, bine imprejmuit, fiindca altfel iti evadeaza, si ai sa vezi diferenta, mai ales primavara- anotimpul iubirii Cool .

rock
Sus
SnaGLe
Testos juvenil
Testos juvenil

Data inscrierii: 22/05/2010

MesajTrimis: Sam 09 04, 2010 3:13 am    Titlul subiectului: Raspunde cu citat (quote)

Am si io o intrebare. Imi cer scuze ca o pun aici dar nu vreau sa mai decshiud alt topic aiurea. Unde pot da comanda de un bec repti glo 5.0 ? La nici un magazim nu am gasit si mia spus cineva de pepika.ro dar cik nu au pe stoc.
Sus
Pandy
Moderator
Moderator

Data inscrierii: 22/06/2007

MesajTrimis: Sam 09 04, 2010 7:18 am    Titlul subiectului: Raspunde cu citat (quote)

Becurile sunt foarte greu de gasit. Trebuie sa urmaresti constant magazinele online. Ultima oara cand am vazut, am vazut in Animax, dar online nu au ...
Sus
poope
Testos juvenil
Testos juvenil

MesajTrimis: Sam 09 04, 2010 11:24 am    Titlul subiectului: Raspunde cu citat (quote)

SnaGLe a scris:
Am si io o intrebare. Imi cer scuze ca o pun aici dar nu vreau sa mai decshiud alt topic aiurea. Unde pot da comanda de un bec repti glo 5.0 ? La nici un magazim nu am gasit si mia spus cineva de pepika.ro dar cik nu au pe stoc.

vezi aici:

http://www.pentruanimale.ro/neon-repti-p-1695.html

eu am comandat si sunt 99% ca de aici. is in alt oras acum si nu am pagina salvata si din cap nu mai stiu ca m-am uitat la mide magazine pana am gasit unu. luni iti spun 100% de unde sa iei.
Sus
Zozy and BuBu
Testos juvenil
Testos juvenil

Data inscrierii: 05/03/2010

MesajTrimis: Sam 09 04, 2010 6:23 pm    Titlul subiectului: Raspunde cu citat (quote)

poxilina, huh... Bine ca ai rezolvat... Eu era sa o patesc azi cu incalzitorul! Shocked Cand le-am schimbat apa, nu am observat ca incalzitorul era de-asupra apei si in priza... Cand m-am intors in camera, nu stiam ce miroase a ars Laughing. Se topise chestia de la ventuze care tine incalzitorul. Laughing Dar m-am speriat rau, am crezut ca s-a si ars incalzitorul, dar nu... f*uk
Sus
SnaGLe
Testos juvenil
Testos juvenil

Data inscrierii: 22/05/2010

MesajTrimis: Dum 09 05, 2010 2:22 am    Titlul subiectului: Raspunde cu citat (quote)

Smile))))) Exact aceasi treaba am patito si eu alaltaieri. Am incercat sa le pun incalzitorul in chestia asta de plastic nush daca se poate numi acvariu pana imi vine sticla sa imi incep proiectelul, de fapt doar o parte din incalzitor intra in apa si restul afara si se incinsesera plasticu d la ventuze si am crezut k asa o sa puta mereu cand il tin in priza. Pana la urma mai astept pana termin cu acvariul ca nam ce face. Aaa si apropo poope, as dori bec nu neon, oricum meresi d site.
Sus
Afiseaza mesajele pentru a le previzualiza:   
Creaza un subiect nou   Raspunde la subiect       Pagina de start a forumului Testoase de apa si de uscat -> Pentru incepatori Data este GMT + 2 Ore
Pagina 1 din 1

Mergi direct la:  
Nu puteti crea un subiect nou in acest forum
Nu puteti raspunde in subiectele acestui forum
Nu puteti modifica mesajele proprii din acest forum
Nu puteti sterge mesajele proprii din acest forum
Nu puteti vota in chestionarele din acest forum

Hosted by Develbox. Powered by phpBB © 2001, 2010 phpBB Group. Varianta in limba romana: phpBB Romania. Theme xand created by spleen mod by nmtkn.