Pagina de start   Cautare avansata   FAQ   Lista membrilor   Grupuri de utilizatori   Inregistrare   Profil   Mesaje private   Autentificare 

Prima pagina - Testoase.com
Prima PaginaChatCreaza-ti un cont pe Testoase.comRegulamentul ForumuluiContact

Primii pasi   Intrebari frecvente   Specii de testoase   Hrana   Boli   Hibernare   Reproducere   Utile 
Povestea celor 8 oua! Spor la ECLOZARE...
Du-te la pagina 1, 2  Urmatoare

Creaza un subiect nou   Raspunde la subiect    Pagina de start a forumului Testoase de apa si de uscat Testoase de apa
« Subiectul anterior | Subiectul urmator »   Share
Autor Mesaj
ldream
Testos juvenil
Testos juvenil

Data inscrierii: 20/07/2010

MesajTrimis: Sam 07 24, 2010 12:58 am    Titlul subiectului: Povestea celor 8 oua! Spor la ECLOZARE... Raspunde cu citat (quote)

Numele meu este Dragos si sunt medic in cel mai nordic oras din Romanica. Am pasiuni acvaristice/ terraristice si am mostenit la pachet cu viitoarea mea sotie si 4 broscute cu tample rosii de care ma ocup de 7ani.
Iata prima mea dragoste, acvaristica - acvariu JUWEL RIO400 litri (nu intru in detalii, sunt activ pe alt forum)

Despre broscute acum: Kitty, Boogie, Lola si Cucuz. Toate bune si frumoase, au trecut de acum 7ani prin multe stadii, de la un acvariu de 40litri fara insula, la unul de 120Litri cu insula (pentru 3ani) si acum la o minipiscina de 400litri cu cascada inclusa si filtru extern.

Sa nu va povestesc ce fain isi fac ele fotosinteza in noile conditii la 7 dimineata:

Primul ou a aparut in acvariu acum 3 ani, intamplator l-am descoperit pe jumatate spart cand m-am intors de la cabinet.
Iata poza de atunci:

Va continua.. imi pica ochii, ouale sunt la incubator deja!

Ultima modificare efectuata de catre ldream la Sam 07 24, 2010 8:59 am, modificat de 1 data in total
Sus
alin
Testos meserias
Testos meserias

Data inscrierii: 06/04/2008

MesajTrimis: Sam 07 24, 2010 7:46 am    Titlul subiectului: Raspunde cu citat (quote)

Felicitari pt ouale din incubator Wink
Sus
ldream
Testos juvenil
Testos juvenil

MesajTrimis: Sam 07 24, 2010 9:08 am    Titlul subiectului: Raspunde cu citat (quote)

Nu mai era nimic de facut atunci, oul era iremediabil compromis si oricum nu aveam suficiente conditii si cunostinte sa-l aduc la eclozare.
De atunci lucrurile s-au schimbat, odata cu noua locatie.
Intr-o dimineata, sotia mea se ocupa de plantele din alpinariu si atunci m-a chemat repede vazand ca Kitty sapase o groapa in pamant. Nu vazusem inca ouale, a fost pura intamplare ca am surprins-o in acea faza.

Incredibil dar am avut la indemana aparatul foto si am surprins acest moment rar in Romanica.

Dupa ce a depus ouale, nu stiam cate, am urmarit-o cat de bine a batut pamantul cam 15minute. Va spun sincer ca daca nu am fi vazut locul, cu siguranta nu am fi stiut ca broscuta noastra a depus, asa de bine a mascat totul dupa..

VA CONTINUA.. timpul asta..
Sus
ldream
Testos juvenil
Testos juvenil

MesajTrimis: Sam 07 24, 2010 2:24 pm    Titlul subiectului: Raspunde cu citat (quote)

Eee... acum abia am asteptat seara sa fac descoperirile "arheologice". Am lucrat cu grija mai ceva ca la moastele sfintilor sa nu deranjez comoara. Este stiut ca la manipularea oualor de broasca testoasa se va avea in vedere particularitatile structurale ale acestora, deoarece, in caza contrar, se poate compromite intreaga operatiune. Ouale de broasca testoasa sunt lipsite de salaze (cordoane de albumina care sustin galbenusul si embrionul). In cazul unor miscari necontrolate, se produce moartea embrionului, deoarece are loc scurgerea aerului embrionar si ruperea vaselor sangvine.
Astea fiind stiute, lucrand cu grija am gasit ceea ce se observa mai jos:

Ouale depuse de broastele testoase au marimi si forme diferite, in functie de specie, dar cu structura relativ asemanatoare cu cea a oualor de pasare. Se deosebesc de acestea in primul rand prin aspectul pergamentos al cojii si o suplete mai mare a acesteia. Din punct de vedere structural, oul este constituit din doua componente distincte, un asa-zis galbenus (ovula sau vitelusul) si un albus (albumina), secreta de-a lungul traiectului parcurs de ovula prin oviduct. O particularitate a albusului este de a absorbi apa, el asigurand rezerva de proteina si umiditate pentru embrionul ce se dezvolta. Si ouale mele erau usor diferite ca gabarit, cu o coaja usor deformabila si asa cum se poate observa, fiind stranse in contact isi lasasera "amprenta" unul pe altul.
Se pot observa aici pregatite in nisip de profunzime ca sa nu fie contaminat cu tot felul de agenti patogeni.

Sus
diego
Site Admin
Site Admin

Data inscrierii: 01/11/2006

MesajTrimis: Lun 07 26, 2010 7:08 pm    Titlul subiectului: Raspunde cu citat (quote)

Cam care este temparatura si nivelul umiditatii din incubator? Stiu ca ouale testoaselor de apa au nevoie de o umiditate mai mare fata de cele terestre.
Sus
SnaGLe
Testos juvenil
Testos juvenil

Data inscrierii: 22/05/2010

MesajTrimis: Mar 07 27, 2010 2:51 am    Titlul subiectului: Raspunde cu citat (quote)

Le tii si zi si noapte afara ?
Sus
tibor.sos
Moderator
Moderator

Data inscrierii: 22/12/2006

MesajTrimis: Mar 07 27, 2010 10:00 am    Titlul subiectului: Raspunde cu citat (quote)

salut, Dragos,

testoasele tale se vor simti bine in astfel de conditii fara nici un dubiu. pozele cu depunerea oualor sunt interesante, rare si binevenite. le-ai pus la incubat? scrii ceva si despre cum ai procedat?
Sus
ldream
Testos juvenil
Testos juvenil

MesajTrimis: Mar 07 27, 2010 10:22 am    Titlul subiectului: Raspunde cu citat (quote)

diego a scris:
Cam care este temparatura si nivelul umiditatii din incubator? Stiu ca ouale testoaselor de apa au nevoie de o umiditate mai mare fata de cele terestre.

Temperatura vasului cu apa este 32celsius, temperatura nisipului 29celsius. Voi reveni cu fotografii detaliate.
Umiditate tropicala 80 - 85% pe higrometru JBL.

Iata aici ouale bine pozitionate in nisip la adancimea de aprox 4-5cm. Stiu ca in conditii naturale ele sunt depuse in acelasi loc, eu am preferat sa le pozitionez asa. Consider ca sansele de eclozare sunt mai mari si sansele de accident mai mici. Acum ma intreb:
1. Oare nu le-am pozitionat prea profund?
2. Era mai bine sa le pun grupat?

Aici aveti pregatit incubatorul..
Sus
tibor.sos
Moderator
Moderator

Data inscrierii: 22/12/2006

MesajTrimis: Mar 07 27, 2010 11:18 am    Titlul subiectului: Raspunde cu citat (quote)

de obicei asa sunt asezate ouale, deci ele sunt pozitionate pe o parte si adancite in nisip: http://www.petcaregt.com/Turtl.....bator.html. partea de sus a oualor sunt semnate pentru a fi usor asezate in aceasi pozitie dupa unele verificari a starii oualor.

asezarea lor in aceasta pozitie dupa depunere nu cauzeaza distrugerea oului.
Sus
ldream
Testos juvenil
Testos juvenil

MesajTrimis: Joi 08 05, 2010 5:21 pm    Titlul subiectului: Raspunde cu citat (quote)

Am pierdut prima ponta, ouale s-au "uscat" datorita faptului ca nu am udat suficient nisipul. Din fericire, a doua femela a depus alte 6 oua care au fost acum pozitionate corepunzator!
Se poate inchide topicul, pentru forum nu este un subiect interesant.
Voi semnala o eventuala eclozare si voi raspunde eventualelor intrebari pe PM.
Multumesc de interes,
Dragos.
Sus
OsDeRos
Moderator
Moderator

Data inscrierii: 26/08/2008

MesajTrimis: Joi 08 05, 2010 6:17 pm    Titlul subiectului: Raspunde cu citat (quote)

tocmai ca e chiar foarte interesant. asteptam detalile celei de`a doua ponta, (fara greseli de data asta)
Sus
davidk
Testos activ
Testos activ

Data inscrierii: 11/06/2009

MesajTrimis: Joi 08 05, 2010 7:14 pm    Titlul subiectului: Raspunde cu citat (quote)

Idream, daca nu scriem aici nu inseamna ca nu se uita nimeni, tocmai ca acesta este unul din cele mai interesante subiecte! Te rog, mai gandeste-te in legatura cu inchiderea lui, si astept noi vesti!
Imi pare rau sa aud ca ai pierdu ouale, dar cu ocazia asta am aflat si noi, si tu, cat de importanta e umiditatea!
Sper sa iti treaca supararea si sa fii rasplatit la a doua ponta! Asteptam vesti!
Sus
diego
Site Admin
Site Admin

Data inscrierii: 01/11/2006

MesajTrimis: Joi 08 05, 2010 7:57 pm    Titlul subiectului: Raspunde cu citat (quote)

pana nu ies din oua puii de testoasa, nu-l inchidem :p
Sus
bratz-arinuta
Testos activ
Testos activ

Data inscrierii: 22/07/2009

MesajTrimis: Joi 08 05, 2010 10:19 pm    Titlul subiectului: Raspunde cu citat (quote)

ce se mai aude cu ouale?
Sus
ldream
Testos juvenil
Testos juvenil

MesajTrimis: Vin 08 06, 2010 6:51 am    Titlul subiectului: Voi pune poze noi! Raspunde cu citat (quote)

Nici o problema, daca e interesant voi pune poze noi si detalii noi astazi sau maine! Si imagini cu noua serie de oua.
Sus
Afiseaza mesajele pentru a le previzualiza:   
Creaza un subiect nou   Raspunde la subiect       Pagina de start a forumului Testoase de apa si de uscat -> Testoase de apa Data este GMT + 2 Ore
Du-te la pagina 1, 2  Urmatoare
Pagina 1 din 2

Mergi direct la:  
Nu puteti crea un subiect nou in acest forum
Nu puteti raspunde in subiectele acestui forum
Nu puteti modifica mesajele proprii din acest forum
Nu puteti sterge mesajele proprii din acest forum
Nu puteti vota in chestionarele din acest forum

Hosted by Develbox. Powered by phpBB © 2001, 2010 phpBB Group. Varianta in limba romana: phpBB Romania. Theme xand created by spleen mod by nmtkn.