| « Subiectul anterior | Subiectul urmator » Share |
| Autor |
Mesaj |
SnaGLe Testos juvenil

Data inscrierii: 22/05/2010 Mesaje: 40 Locatie: Galati
|
Trimis: Joi 07 22, 2010 4:08 pm Titlul subiectului: Testoasa schizofrenica |
|
|
Ieri cand le-am dat de mancare la testoase am obsrevat ca una statea pe insula parca era lesinata cu capul lipit de insula si am impinso in apa si nu se misca dupa aia a inceput sa miste incet incet dar parca era paralizata. Isi lasa capul pe spate parca il scoate cu totul din carapace si cand vrea sa manance nu nimenreste macarea, parca nare tinta, da numai pe alaturi. Parca nu poate sa isi controleze capul si are momente cand se invarte ca un caine in jurul cozii dar in apa, si de cele mai multe ori o gasesc plutind in apa. Stie cineva ce ar putea sa aiba din sintomele astea ? si daca da, de la ce poate fi ? Celelalte sunt normale si vioaie ca si pan acum. De fapt si asta e vioaie dar e handicapata. |
|
| Sus |
|
 |
alin Testos meserias

Data inscrierii: 06/04/2008 Mesaje: 467
|
Trimis: Joi 07 22, 2010 7:06 pm Titlul subiectului: |
|
|
Ai dus-o la veterinar?
Era pe forum o sectiune cu veterinari "adevarati" unde mi-am trat si eu testoasa |
|
| Sus |
|
 |
SnaGLe Testos juvenil

|
Trimis: Vin 07 23, 2010 1:16 am Titlul subiectului: |
|
|
| Nu stiu unde as putea gasi un veterinar in zona asta. Oricum o sa ma duc maine cu ea la magazinul de unde am luato dar nu stiu daca mar putea ajuta cu ceva vanzatorul. |
|
| Sus |
|
 |
SnaGLe Testos juvenil

|
Trimis: Dum 07 25, 2010 3:43 pm Titlul subiectului: AJUTOR |
|
|
| Va rog sa ma ajutati. Azi dimineatza am gasit inca o testoasa molesita, chiar mai rau ca cealalta, parca e moarta, e umflata in carapace asa si nu se misca, mai deschide ochi din cand in cand. Cealalta e vioaie numai ca e tot stramba, pluteste pe o parte, se invarte in loc. Le-am dat ieri niste bucatele de peste dar le-am mai dat. le dau cam o data la 2 saptamani si nau avut nimic pana acum, nu stiu daca poate fi de la asta. |
|
| Sus |
|
 |
SnaGLe Testos juvenil

|
Trimis: Lun 07 26, 2010 12:22 am Titlul subiectului: Re: AJUTOR |
|
|
| Dupa cateva ore de la ultimul mesaj a decedat. Am ramas cu 3 din care una handicapata. Vad ca nu are nimeni idee ce ar fi putut avea. Mam tot gandit si cred ca e si de la temperatura, fiind foarte cald si tinandule pe terasa de vre-o luna. dar zilele astea aici a fost mai scazuta temperatura fata de ultimele 2 saptamani si nu stiu ce a patit asta moarta ca pana azi dimineatza era ca celelalte 2 care nu au nimic. Sper sa treaca cu bine pana in vara macar astea si sa o vindec si pe handicapata iar in toamna vor avea un acvariu confortabil. |
|
| Sus |
|
 |
Pandy Moderator

Data inscrierii: 22/06/2007 Mesaje: 1598 Locatie: Bucuresti (Berceni)
|
Trimis: Lun 07 26, 2010 7:59 am Titlul subiectului: |
|
|
| Nu ne-ai spus, de cat timp le ai? Poate inca de cand le-ai cumparat acea testoasa avea probleme ... Sau poate e vreun virus ... |
|
| Sus |
|
 |
Florin Moderator

Data inscrierii: 18/11/2006 Mesaje: 875 Locatie: Ilfov, Buftea
|
Trimis: Lun 07 26, 2010 8:03 am Titlul subiectului: |
|
|
Ne poti spune conditiile in care le tii?
Cat mai explicit, te rog. |
|
| Sus |
|
 |
alin Testos meserias

Data inscrierii: 06/04/2008 Mesaje: 467
|
Trimis: Lun 07 26, 2010 12:15 pm Titlul subiectului: |
|
|
Eu zic ca pana gasesti ajutor specializat separa-le!
Si cauta si tu un veterinar prin Galati, Nu cred ca nu exista asa ceva acolo |
|
| Sus |
|
 |
diego Site Admin

Data inscrierii: 01/11/2006 Mesaje: 1192 Locatie: Bucuresti
|
Trimis: Lun 07 26, 2010 7:44 pm Titlul subiectului: |
|
|
| la cate grade se ridica temperatura apei si a aerului in perioada in care le-ai tinut pe terasa? un minim(noapte) si un maxim(zi) |
|
| Sus |
|
 |
SnaGLe Testos juvenil

|
Trimis: Mar 07 27, 2010 12:47 am Titlul subiectului: |
|
|
| Deci: le am de 2 luni si erau foarte bine crescute de unde le-am luat. Conditiile in care le tin, poze si mai multe detalii le-am postat cand le-am luat intr-un alt topic "testoasele ninja". temperatura la care stateau cand le tineam pe terasa era minim 21-22°c noaptea si maxim 33-34°c ziua, in medie ar fi bine dar schimbarile astea rapide de la scazut la ridicat si invers ma cam ingrijoreaza, ma gandeam sa le las intr-un mediu cat mai natural dar nu am facut bine. Am mai spus ca nu stau in galati acum, sunt in italia, peste 2 saptamani vin acasa in concediu si veterinar am aflat ca este si pe aici unul da nu stiu cand sa imi fac timp sa ma duc, ma gandeam ca poate stiti voi cate ceva. Si inca ceva, am mai ramas cu 3 si vad ca si starea lor se cam agraveaza si nu am idee de ce. Una dupa cum stiti e "schizofrenica" pe uscat merge cu spatele in apa se invarte in loc aiurea , pluteste si intinde gatul aiurea, celelalte 2 credeam ca sunt in stare buna dar le-am studiat mai atent mai devreme si vad ca una din ele innoata cam pe o parte si cealalta e putin cam umflata in carapace si imi fac criji ca asa a murit si cealalta. Ajutatima cu orice sfat corect, va rog. |
|
| Sus |
|
 |
Pandy Moderator

|
Trimis: Mar 07 27, 2010 8:39 am Titlul subiectului: |
|
|
| Este o temperatura foarte ridicata 33-34 grade si o scadere de 10-12 grade intre zi si noapte iar e mult. Au in acvariul un loc in care e permanent umbra? |
|
| Sus |
|
 |
SnaGLe Testos juvenil

|
Trimis: Mar 07 27, 2010 1:06 pm Titlul subiectului: |
|
|
| Da au sub insula dar oricum nu le mai tin pe terasa am spus si ziua nu stateau in soare, aveau doar o raza de 1/4 din "acvariu" unde era si insula |
|
| Sus |
|
 |
SnaGLe Testos juvenil

|
Trimis: Sam 07 31, 2010 1:21 am Titlul subiectului: |
|
|
io inca mai astept un raspuns pentru ca cea din titlu "schizofrenica" e tot la fel si nu am gasit nici o explicatie pana acum. de cand le-am bagat inapoi inauntru nu mai am probleme cu ele, adica nu sa mai agravad nimic dar nici nu sa imbunatatit, deci cred ca era de la temperatura tot ce sa intamplat. Imi cam fac griji pentru schizo' pentru ca vrea sa manance si nu prea poate pentru ca nu poate sa isi controleze teasta. O sa pun un filmulet cu ea sa vedeti mai exact cum face. |
|
| Sus |
|
 |
SnaGLe Testos juvenil

|
Trimis: Dum 08 29, 2010 10:52 am Titlul subiectului: |
|
|
M-am intors din romania. Au rezistat pe drum si n-am avut peobleme la vama cu ele, dar mia murit cea schizofrenica din cauza ca mi-am lasat broastele in grija fratiorului meu iubit cat am fost la mare si el cand lea schimbat apa le-a pus apa rece si le-a bagat direct in ea si la cateva ore mau sunat sa imi declare decesul. Ma bucur macar ca au rezistat macar 2 si sper sa merg cu ele mai departe de acum dupa ce au trecut prin toate testele. |
|
| Sus |
|
 |
Pandy Moderator

|
Trimis: Dum 08 29, 2010 11:06 am Titlul subiectului: |
|
|
| Imi pare rau pentru pierdere. Sper totusi ca cele 2 sa fie bine si sa traiesca mult si bine! |
|
| Sus |
|
 |
|