Pagina de start   Cautare avansata   FAQ   Lista membrilor   Grupuri de utilizatori   Inregistrare   Profil   Mesaje private   Autentificare 

Prima pagina - Testoase.com
Prima PaginaChatCreaza-ti un cont pe Testoase.comRegulamentul ForumuluiContact

Primii pasi   Intrebari frecvente   Specii de testoase   Hrana   Boli   Hibernare   Reproducere   Utile 
Ingrijire \caracteristici Testudo Graeca [testoasa de uscat]

Creaza un subiect nou   Raspunde la subiect    Pagina de start a forumului Testoase de apa si de uscat Testoase de uscat
« Subiectul anterior | Subiectul urmator »   Share
Autor Mesaj
Kirill
Testos meserias
Testos meserias

Data inscrierii: 02/03/2009

MesajTrimis: Mie 08 19, 2009 9:42 pm    Titlul subiectului: Ingrijire \caracteristici Testudo Graeca [testoasa de uscat] Raspunde cu citat (quote)

Am sa pun aici ce gasesc mai util despre Testudo Graeca.M-am gandit ca este bine sa se completeze baza de informatii prezenta pe acest site, si oamenii sa afle mai multe despre aceste minunate fapturi!

1. Lungimea 15-27 cm. Masculii se disting de femele prin coada mai lungă şi mai tare, prin mărimea scobiturii posterioare a plastronului, prin solzul supracodal foarte bombat.
2.Preferă terenurile uscate, cu tufişuri bogate, de silvostepă, fiind iubitoare de căldură.
3.Se hrăneşte cu vegetale, rădăcini, limaci, râme. Femelele depun, prin mai-iunie, 4-12 ouă sferice, albe, care se clocesc în 70-80 zile.
4. Trăieşte 90-125 ani. Specia tip este răspândită în nordul Africii. La noi ssp. Testudo graeca ibera localizată în Dobrogea.
Sus
davidk
Testos activ
Testos activ

Data inscrierii: 11/06/2009

MesajTrimis: Joi 08 20, 2009 9:37 am    Titlul subiectului: Raspunde cu citat (quote)

Sper sa nu se posteze aici informatii detaliate despre locurile unde se pot observa in libertate testose dobrogene... nu de alta, dar vor fi unii tentati sa le ridice si sa le "observe" si prin casele lor.
Eu as adauga faptul ca o testoasa dobrogeana matura nu are sanse sa se adapteze la viata de terariu, in apartament. Sunt animale carora le place sa exploreze mult, si sa parcurga distante mari cautand hrana.
Sus
Kirill
Testos meserias
Testos meserias

MesajTrimis: Joi 08 20, 2009 12:10 pm    Titlul subiectului: Raspunde cu citat (quote)

Da asa este! Testoasa mea de uscat este matura si este evident ca a trait in libertate.este destul de obisnuita cu mine, dar cu statul in casa deloc.
Sus
davidk
Testos activ
Testos activ

MesajTrimis: Joi 08 20, 2009 2:40 pm    Titlul subiectului: Raspunde cu citat (quote)

Cam cat timp sta treaza a ta? ce program are? In fiecare zi se trezeste/culca la aceeasi ora, si in aceasi loc? Poate pui ceva poze cu spatiul pe care i l-ai amenajat ei!
Sus
tibor.sos
Moderator
Moderator

Data inscrierii: 22/12/2006

MesajTrimis: Joi 08 20, 2009 3:33 pm    Titlul subiectului: Raspunde cu citat (quote)

alte informatii despre Testudo graeca ibera: este superprotejata de lege si capturarea si detinerea ei se pedepseste de lege. o lege mai recenta dupa aderea la UE aici: http://tiborsos.webs.com/blogconsultantaro.htm

problema e ca nu aplica nimeni legea. din cauza asta nu este e mare curaj sa afirmi peste tot ca testoasa TA este capturata din natura! mare pacat! in comunitatile teraristice din vest acest fapt este considerata condamnabila si din cauza unei astfel de afirmatii, esti dat afara! ca totul e legal dincolo, nu cred, dar macar stiu cand sa taca din gura cei cu musca pe palarie!
Sus
Florin
Moderator
Moderator

Data inscrierii: 18/11/2006

MesajTrimis: Joi 08 20, 2009 3:42 pm    Titlul subiectului: Raspunde cu citat (quote)

Pai din cate am inteles, ii va da drumul inapoi. O tine, doar pentru ca e ranita.
Sus
davidk
Testos activ
Testos activ

MesajTrimis: Joi 08 20, 2009 4:06 pm    Titlul subiectului: Raspunde cu citat (quote)

Da? exista vre-o organizatie guvernamentala care s-a ocupat in ultimul timp de aceste animale? Sunt curios cat s-a alocat pentru conservarea habitatului natural, in ultimii 20 ani? ca doar e specie "superprotejata". Apropo, ce inseamna specie protejata in tara asta? adica un animal pe care tu, om de rand, nu poti sa il detii sau sa il vanezi sau sa il protejezi in nici un fel, decat daca esti ruda cu Adrian Nastase sau alti politicieni cu mai mult de 2 gonade fiecare...
Eu am vazut testoase dobrogene in mediul lor "natural" incercand sa se ascunda sub o placa cu piese de televizor, si facandusi loc printre resturi de tuburi cinescop, sticle si alte gunoaie.
Sus
Kirill
Testos meserias
Testos meserias

MesajTrimis: Joi 08 20, 2009 6:23 pm    Titlul subiectului: Raspunde cu citat (quote)

nu stiu daca o eliberez sau nu deoarece ii este foarte prielnic locul unde sta.am curte mare mult trifoi si multa iarba.Eu NU am luat-o din natura!!Plutea intr-un bazin din curtea unui muzeu.Initial am crezut ca este moarta, am intrat prin efractie ca sa o scot, deabia mai respira cand am scos-o.
In curte u o streseaza imeni deoarece nimeni nu umbla pe acolo iar cainii imi sunt inchisi.Are si umbra si soare si nisip si pietre...Zilnic o vad ca mananca si respira mai bine decand in a doua zi si este si mult mai vioaie.Doarme destul de mult iar de cum apune soarele doarme pana dimineata.Dimineata este incredibil de activa...Problema este ca are ghearele din fata taiate si se ovbserva ca au fost taiate de ceva timp.Probabil ceva cretin care a fost prin dobrogea a gasit-o si a pastrat-o pana cand s-a plictisit si a dat-o.Evident tampitii care au pus-o in apa nici nu aveau habar ca exista testoase care se ineaca in apa...
Sus
tibor.sos
Moderator
Moderator

Data inscrierii: 22/12/2006

MesajTrimis: Vin 08 21, 2009 10:49 am    Titlul subiectului: Raspunde cu citat (quote)

lipsa ghearelor ii afecteaza abilitatea de a sapa in sol pentru hibernare. daca ramane prea la suprafata poate muri de inghet. este adevarat, e recomandata eliberarea dupa ce ii cresc ghearele.

apropo, nu ma intelegeti gresit, nu fac atacuri la persoana, doar doresc ca membrii acestei comunitati sa cunoasca diferitele probleme existente si sa se dezvolte spre o comunitate cu caracter etic si moral preferat in astfel de comunitati. nu uitati, necunoasterea legilor nu te absolva de vina (nemo ignorare legem censetur).
Sus
Afiseaza mesajele pentru a le previzualiza:   
Creaza un subiect nou   Raspunde la subiect       Pagina de start a forumului Testoase de apa si de uscat -> Testoase de uscat Data este GMT + 2 Ore
Pagina 1 din 1

Mergi direct la:  
Nu puteti crea un subiect nou in acest forum
Nu puteti raspunde in subiectele acestui forum
Nu puteti modifica mesajele proprii din acest forum
Nu puteti sterge mesajele proprii din acest forum
Nu puteti vota in chestionarele din acest forum

Hosted by Develbox. Powered by phpBB © 2001, 2010 phpBB Group. Varianta in limba romana: phpBB Romania. Theme xand created by spleen mod by nmtkn.