| « Subiectul anterior | Subiectul urmator » Share |
| Autor |
Mesaj |
OvidiuRogalski Testos juvenil

Data inscrierii: 19/07/2009 Mesaje: 86 Locatie: Prafuitul Bucuresti
|
Trimis: Mar 07 28, 2009 9:20 pm Titlul subiectului: Intrebari |
|
|
As vrea sa-mi iau o broasca testoasa de uscat.Am facut deja un umbrar pt terariu si nu stiu daca este recomandat sa imi pun in tarariu nisip.Si as mai vrea sa stiu un pet-shop mai aproape de zona Floreasca-Tei,Bucuresti, de unde pot lua o broscuta de uscat.Terariul imi fac pe comanda la acvaristica in obor.Am gasit cu 200RON.Pret destul de ok parerea mea si mi-l face in 2-3 zile.  |
|
| Sus |
|
 |
diego Site Admin

Data inscrierii: 01/11/2006 Mesaje: 1208 Locatie: Bucuresti
|
Trimis: Mie 07 29, 2009 9:51 am Titlul subiectului: |
|
|
| E ok nisipul, vezi ca se gaseste in petshop un nisip special pt animale. Testoase de uscat am vazut doar la petshopul din Drumul Taberei, la 250 RON |
|
| Sus |
|
 |
davidk Testos activ

Data inscrierii: 11/06/2009 Mesaje: 116 Locatie: Bucuresti
|
Trimis: Mie 07 29, 2009 9:56 am Titlul subiectului: |
|
|
Salut. Se zice ca nu e recomandat numai nisipul... Pune un amestec de pamant cu urme de nisip/pietricele si ceva pietre mari. Ai conditii sa o tii in spatiu liber, deschis? De exemplu, o gradina, macar vara?
Pentru broscuta de uscat nu e bun un terariu similar cu un acvariu.
Aici: http://www.tortoisetrust.org/D.....es_web.pdf vei afla de ce nu e bun un acvariu, precum si sfaturi foarte utile despre hranire si ingrijire.
Totusi, parerea mea e ca daca nu ai acces la o curte, nu ar trebui sa iti iei o broasca de uscat. |
|
| Sus |
|
 |

|
Trimis: Mie 07 29, 2009 9:59 am Titlul subiectului: |
|
|
Am posibilitatea de a o scoate la plimbari zilnice intrucat am o gradina privata in complexul de blocuri unde stau ,cu multa iarba si un mic deal,totusi, nu vreau sa o las sa locuiasca afara, intrucat am posibilitatea de ai face un terariu da marimile 80cm lungime,40 latime si 35 inaltime sau daca nu pot ajusta oricare din marimile de mai sus la sfat vostru.Multumesc  |
|
| Sus |
|
 |

|
Trimis: Mie 07 29, 2009 8:37 pm Titlul subiectului: |
|
|
Alte sfaturi va rog?  |
|
| Sus |
|
 |
OsDeRos Moderator

Data inscrierii: 26/08/2008 Mesaje: 680 Locatie: jegosul bucuresti
|
Trimis: Joi 07 30, 2009 1:35 am Titlul subiectului: |
|
|
| OvidiuRogalski a scris: | Am posibilitatea de a o scoate la plimbari zilnice intrucat am o gradina privata in complexul de blocuri unde stau ,cu multa iarba si un mic deal,totusi, nu vreau sa o las sa locuiasca afara, intrucat am posibilitatea de ai face un terariu da marimile 80cm lungime,40 latime si 35 inaltime sau daca nu pot ajusta oricare din marimile de mai sus la sfat vostru.Multumesc  |
o sa te plictisesti dupa 2 3 luni sa iesi zilnic cu broasca afara macar cate 2 ore. mai bine ai vb cu administratorul complexului sau blocului daca te lasa sa faci un mic tarc de 2/2 acoperit cu plasa de sarma. ptr un terariu in casa mi se pare insuficient terariul. ar trebuii unu poate de 80/80/25 (nu cred ca o sa incearca sa evadeze) dar poti sa`l lasi si de 35h ptr a putea pune becuri/neoane care`ti cer inaltime de min 20-30 cm. inaltimea foarte mare al terariului ii ia din zgomotul ambiental. si sa stai inchis intr`o cusca mica fara zgomot (indiferent ca`i de masini sau pasari) e destul de stresant  |
|
| Sus |
|
 |
davidk Testos activ

|
|
| Sus |
|
 |
davidk Testos activ

|
Trimis: Joi 07 30, 2009 10:53 am Titlul subiectului: |
|
|
http://www.pettortoise.co.uk/t....._sheet.php
Din acest link, nu sunt de acord cu tarcul exterior, prin care testoasa poate vedea in afara. Ar trebui facut tot din scanduri sau lemne, batute macar 10cm in pamant ca sa nu sape pe dedesubt.
In legatura cu scosul la plimbare, ma gandesc ca o va stresa. Ar fi bun un tarc exterior in care sa o tii vara 24/24, chiar si cand e furtuna. Desi pare neajutorata daca vine o furtuna cu ploaie torentiala noaptea, cand e semiingropata in pamant, se descurca ea si nu se ineaca. Faptul ca sta sub cerul liber, printre furnici, insecte, vant, soare, ploaie, etc ii confera o imunizare naturala. |
|
| Sus |
|
 |

|
Trimis: Joi 07 30, 2009 11:52 am Titlul subiectului: |
|
|
| credeti o un terariu in balcon mareee vara o va satisface impreuna cu libertatea de a se plimba prin casa dar si afara sub supraveghere? |
|
| Sus |
|
 |
davidk Testos activ

|
Trimis: Joi 07 30, 2009 12:00 pm Titlul subiectului: |
|
|
| Pentru o testoasa mica (pana in 10cm) ar fi ideal un terariu de 1.5mp, intr-un balcon fara geamuri intre terariu si soare (pentru ca sa treaca razele UV), in care plantezi buruieni: trifoiatza, papadie, cicoare, nalba, si alte buruieni, nu-mi aduc aminte acum. |
|
| Sus |
|
 |

|
Trimis: Joi 07 30, 2009 12:04 pm Titlul subiectului: |
|
|
asta se poate face
ms de sfaturi  |
|
| Sus |
|
 |
davidk Testos activ

|
|
| Sus |
|
 |

|
Trimis: Joi 07 30, 2009 1:25 pm Titlul subiectului: |
|
|
Davidk mersi mult de sfaturi ma gandeam daca sti si vreun crescator,pet shop, targ unde se comercializeaza broaste testoase de uscat???  |
|
| Sus |
|
 |

|
Trimis: Joi 07 30, 2009 1:26 pm Titlul subiectului: |
|
|
| apropo crezi ca e va simti bine in caldura de pe balcon? |
|