Pagina de start   Cautare avansata   FAQ   Lista membrilor   Grupuri de utilizatori   Inregistrare   Profil   Mesaje private   Autentificare 

Prima pagina - Testoase.com
Prima PaginaChatCreaza-ti un cont pe Testoase.comRegulamentul ForumuluiContact

Primii pasi   Intrebari frecvente   Specii de testoase   Hrana   Boli   Hibernare   Reproducere   Utile 
Intrebare legata de o problema

Creaza un subiect nou   Raspunde la subiect    Pagina de start a forumului Testoase de apa si de uscat Testoase de uscat
« Subiectul anterior | Subiectul urmator »   Share
Autor Mesaj
make

Data inscrierii: 01/07/2009

MesajTrimis: Mie 07 01, 2009 5:03 pm    Titlul subiectului: Intrebare legata de o problema Raspunde cu citat (quote)

Salutare tuturor! Sunt nou pe acest forum si ma bucur enorm ca am dat de voi din doua motive: 1-acvaristica ramane o pasiune veche de-a mea, dar mai important 2: am o intrebare legata de o broscuta testoasa de uscat. Intamplarea face sa o gasesc cand incerca sa treaca drumul national ce leaga Satu Nou de Cernavoda (Dobrogea). Era pe mijlocul drumului, un exemplar mediu ca marime, dar neatins. M-am repezit sa o iau de pe sosea si fix in momentul acela a trecut o masina si a atins-o de i-a crapat carapacea in zona de sus Rolling Eyes ...a inceput sa ii curga sange. M-am dus repede la un magazin am luat servetele si apa si cand am ajuns inapoi am incercat sa o curat putin cu apa. Sangele se inchegase oarecum si cand am incercat sa o sterg de sange pe carapace sa nu atraga alte animale s-a deschis iarasi rana. Am incercat sa tamponez rana in speranta ca se va inchide de la sine si am umplut aproximativ vreo 3 servetele cu sange, dar cand am pus ultimul sa il las pe post de pansament broscuta s-a miscat si, fiind in iarba, am vazut ca il daduse, oarecum, jos dar nu mai siroia nimic. Am lasat-o 5 minute si cand m-am intors nu mai era in locul unde o lasasem. Intrebarea mea- ce credeti, va avea puterea sa supravietuiasca in conditiile acestea? Stiu ca testoasele, chiar daca au 70% din carapace distrusa, sunt capabile sa traiasca, dar ma gandesc apropo de sangele pierdut. Va multumesc mult.
Sus
Home
Testos juvenil
Testos juvenil

Data inscrierii: 23/02/2009

MesajTrimis: Joi 07 02, 2009 5:40 am    Titlul subiectului: Raspunde cu citat (quote)

Imi pare rau sa aud asta insa din ce stiu si eu testoasele au putere mare de regenerare.Cel mai bine ar fi sa o duci la un veterinar,poate iti da vreo solutie ceva pentru inchiderea ranii si a carapacei...altceva ii doresc insanatosire testoasei Sad
Sus
davidk
Testos activ
Testos activ

Data inscrierii: 11/06/2009

MesajTrimis: Joi 07 02, 2009 7:21 am    Titlul subiectului: Raspunde cu citat (quote)

Sincer, cred ca si varianta asta e riscanta din cauza stresului generat. Tratamentul va lua ceva timp, si daca se va intinde pe parcursul a cateva zile, animalul nu va manca si va fi disperat sa evadeze, ceea ce i-ar slabi sistemul imunitar. Sper sa se refaca pana la vremea hibernatului. Noroc nu i-a atins labutele.
Sus
anuk
Testos activ
Testos activ

Data inscrierii: 12/08/2008

MesajTrimis: Joi 07 02, 2009 8:59 am    Titlul subiectului: Raspunde cu citat (quote)

Voi nu cititi bine? A zis omu' ca nu a mai gasit-o, cum naiba sa o mai duca la veterinar? Nu era testoasa lui, pur si simplu a salvat-o de pe sosea...
Sus
make

MesajTrimis: Joi 07 02, 2009 9:05 am    Titlul subiectului: Raspunde cu citat (quote)

Macar spuneti ca din doua rele este raul cel mai mic ca nu a fost atinsa si in alta parte...din pacate nu am avut cum sa o iau pentru ca nu eram cu masina si prin zona nu cunosc niciun veterinar...
Sus
radulinho
Testos activ
Testos activ

Data inscrierii: 09/09/2008

MesajTrimis: Joi 07 02, 2009 2:28 pm    Titlul subiectului: Raspunde cu citat (quote)

Cred ca se va face bine dar ii va lua ceva timp... Confused
Sus
make

MesajTrimis: Vin 07 03, 2009 1:24 am    Titlul subiectului: Raspunde cu citat (quote)

Va multumesc tuturor pentru raspunsuri
Sus
Afiseaza mesajele pentru a le previzualiza:   
Creaza un subiect nou   Raspunde la subiect       Pagina de start a forumului Testoase de apa si de uscat -> Testoase de uscat Data este GMT + 2 Ore
Pagina 1 din 1

Mergi direct la:  
Nu puteti crea un subiect nou in acest forum
Nu puteti raspunde in subiectele acestui forum
Nu puteti modifica mesajele proprii din acest forum
Nu puteti sterge mesajele proprii din acest forum
Nu puteti vota in chestionarele din acest forum

Hosted by Develbox. Powered by phpBB © 2001, 2010 phpBB Group. Varianta in limba romana: phpBB Romania. Theme xand created by spleen.