| « Subiectul anterior | Subiectul urmator » Share |
| Autor |
Mesaj |
Home Testos juvenil

Data inscrierii: 23/02/2009 Mesaje: 57
|
Trimis: Lun 06 15, 2009 5:45 am Titlul subiectului: Ajutoooooooorrrrrrrrr!!!!!!!!!!!!!!! |
|
|
Mi-a cazut ieri una dintre testoase jos din pat pe podea...cand m-am dus sa o ridic era cupiciorusele insus si capul bagat de tot in carapace....cand am inceput sa i suflu in nas a inceput sa si scoata capul afara si era plina de sange....................pe botic...ii curgea din nas si gura..am sters -o si am pus-o in acvariu....acolo avea tendinta sa manance dar nu putea si era apatica si speriata...acum azi de dimineata tot la fel...acu nici nu mai manaca nimic...vreau sa ma duc cu ea la veterinar....voi ce credeti ca s-a intamplat???????????pls helppppppppppppp!!!!!!!!!!!!!a si am uitat da din gurita ca si cum nu ar putea respira sau ar avea ceva in gurita si ii ies niste burburuci pe nas  |
|
| Sus |
|
 |
Kirill Testos meserias

Data inscrierii: 02/03/2009 Mesaje: 321 Locatie: Cluj-napoca
|
Trimis: Lun 06 15, 2009 10:57 am Titlul subiectului: |
|
|
| Salut!In primu rand ar trebuie sa inveti ca testoasele nu se lasa singure nesupreavegheate,pentru ca uite ce se poate intampla!Dute de urgenta cu ea la doctor! |
|
| Sus |
|
 |
Home Testos juvenil

|
Trimis: Mar 06 16, 2009 5:48 am Titlul subiectului: |
|
|
am fost cu ea si mi a dat Gentocin Oftalmic picaturi si daca tot nu vrea sa manance in continuare tre sa ma duc sa-i fac injectii gentamicina cu insulina.A inceput sa manance dar foarte putin si este apatica,doarme mai tot timpul.ieri am fost cu ea la medic.La noi in oras nu exista urgenta veterinara si sincer am impresia ca medicii nu prea sunt asa specializati cu testoasele(vb de cei din orasul meu).O mai las astazi si daca este tot la fel maine ma duc sa incep sa i fac injectii.Medicul mi-a spus ca i sa inflamat ceva in gura,gat nici el nu stia sigur.  |
|
| Sus |
|
 |
Andr3 Testos activ

Data inscrierii: 23/12/2008 Mesaje: 155 Locatie: undeva-n romania :))))
|
Trimis: Mar 06 16, 2009 11:40 am Titlul subiectului: Re: Ajutoooooooorrrrrrrrr!!!!!!!!!!!!!!! |
|
|
| Home a scris: | Mi-a cazut ieri una dintre testoase jos din pat pe podea...cand m-am dus sa o ridic era cupiciorusele insus si capul bagat de tot in carapace....cand am inceput sa i suflu in nas a inceput sa si scoata capul afara si era plina de sange....................pe botic...ii curgea din nas si gura..am sters -o si am pus-o in acvariu....acolo avea tendinta sa manance dar nu putea si era apatica si speriata...acum azi de dimineata tot la fel...acu nici nu mai manaca nimic...vreau sa ma duc cu ea la veterinar....voi ce credeti ca s-a intamplat???????????pls helppppppppppppp!!!!!!!!!!!!!a si am uitat da din gurita ca si cum nu ar putea respira sau ar avea ceva in gurita si ii ies niste burburuci pe nas  |
imi pare rau pt. tine
data viitoare sa ai mai multa grija shi sa o supraveghezi tot timpul
shi...cat de inalt era patul ala de s-a lovit asa tare??? |
|
| Sus |
|
 |
Monoceros Site Admin

Data inscrierii: 01/11/2006 Mesaje: 964 Locatie: Bucuresti
|
Trimis: Mar 06 16, 2009 1:57 pm Titlul subiectului: |
|
|
Acel tratament, "medicii" habarnisti, dealtfel il administreaza "standard" pentru conjunctivita... testoasa ta a suferit un trumatism, ce treaba are p*** cu prefectura? Iti recomand sa cauti alt medic!
Reptilele au putere de regenerare mare... sa speram ca organismul ei se va reface... ar trebui sa reziste cateva zile fara hrana.
PS: Nu ne-ai spus ce varsta are testoasa ta si de unde esti. |
|
| Sus |
|
 |
Home Testos juvenil

|
Trimis: Mie 06 17, 2009 6:05 am Titlul subiectului: |
|
|
| are cam vre-o 6 luni si patul are un pic mai mult de o jumatate de metru.Problema este ca acu am incercat sa o ademenesc cu pestisori din aceia cumparati leofilizati si nu mai vrea sa manance altceva in afara de ei...Mananca putin si din aceia dar mananca.Oare nu pot sa cumpar un kg de pestisori din aceia de pe piata si sa i fierb si sa le dau???Acu va intreb pe voi e bine ce fac...si ce specie de peste le o face bine la testoasele mele???si daca e bine sa manance numai peste???stiu ca contin oase dar nu stiu ce sa i dau sa manance ca nu vrea altceva.Am incercat si cu inima de vita leofilizata..sau mai bine sa le cumpar inima de vita si sa le o fierb...o fi mai sanatoasa??? |
|
| Sus |
|
 |
Monoceros Site Admin

Data inscrierii: 01/11/2006 Mesaje: 964 Locatie: Bucuresti
|
Trimis: Mie 06 17, 2009 10:27 am Titlul subiectului: |
|
|
Daca a inceput sa manance... e bine... inseamna ca se recupereaza.
In legatura cu pestele... cel mai bine ar fi sa ii dai peste crud si cat mai variat, ca specie! Dar nu uita ca are nevoie de o hrana diversificata, mai tarziu inclusiv vegetale! |
|
| Sus |
|
 |
val Testos juvenil

Data inscrierii: 13/03/2009 Mesaje: 22 Locatie: Bucuresti
|
Trimis: Joi 06 18, 2009 1:10 am Titlul subiectului: * |
|
|
Se stie ca testoasa poate sta destul de mult fara oxigen insa nu este bine sa tinem testoasa pe spate(fie si accidental).
Sangele era amestecat cu saliva sau sange curat?(poate era din gura si nu din plamin),poate sa suiere din cauza ingerarii singelui.Se poate ca in timpul <rezervat> chinuielii de a se intoarce pentru a respira ,sa fi ajuns ceva picaturi in plamin si de aici vine suieratul.Este bine sa stea in apa doar cand mananca(apa la temperatura camerei si nu foarte adanca,de preferat o farfurie sau bol,sa consume peste sau pui si vit.ad3e 2pic/portia de mancare.Exista in petshop o lampa care incalzeste(pe ea scrie ca este pentru testoasele de uscat),pune testoasa pe un prosop curat sau o pernita si aseaz-o sub lampa nu prea aproape sa nu o prajejti daca isi intinde labutele inseamna ca ii face placere si lasa-o 10 min. a 2-a zi o sa aiba pofta de mancare(se poate chiar si din prima zi),se mai poate ca testoasa ta sa aiba un parazit intestinal care da inapetenta si singerari datorate faptului ca parazitul devoreaza testoasa(multe mor din cauza netratarii corespunzatoare sau pur si simplu nu se depisteaza acest parazit....lampa te ajuta deoarece are si acest rol vei vedea ca marind timpul de expunere la caldura (testoasa pleaca cand nu mai vrea sa stea la ,,soare,,) se elimina eventualii paratiti,acestia se trateaza cu mebendazol tb. 1tb. este pentru 1kg. ca urmare tb. se imparte in 10 parti 1parte /zi timp de 3zile,se repeta peste 1 saptamana si apoi la 1luna.Acum .....,,n,,, ani am avut o testoasa de apa care a cazut de la etajul 4 (musafiri ) atunci am observat ca singereaza pe gura si avea carapacea sparta, am luat din .....,,pile,,, piele cu propolis si ceara pe care am aplicat-o pe carapace,am tinut-o la cald si i-am dat fortat peste,galbenus de ou, vitamina a 2pic/mancare si morcov ras fin,a fost foarte bine pentru ca si-a revenit.Scotea suieraturi de durere in prima ora insa am pus-o in apa oxigenata in farfurioara apoi i-am adm. putina xilina pe carapace,a dormit iepureste vreo 4 ore apoi am obligat-o sa manince putin de tot,intr-o saptamana a fost foarte bine  |
|
| Sus |
|
 |
ATLANTIC Testos activ

Data inscrierii: 14/05/2009 Mesaje: 133 Locatie: BUCURESTI
|
Trimis: Joi 06 18, 2009 8:35 am Titlul subiectului: |
|
|
cum ai putut sa o lasi nesupraveghiata???sfatul meu pentru toti crescatorii de testoase:daca nu puteti sa le supraveghiati afara nu le mai scoateti din acvariu!  |
|
| Sus |
|
 |
Andr3 Testos activ

Data inscrierii: 23/12/2008 Mesaje: 155 Locatie: undeva-n romania :))))
|
Trimis: Joi 06 18, 2009 10:57 am Titlul subiectului: Re: * |
|
|
| val a scris: | .Acum .....,,n,,, ani am avut o testoasa de apa care a cazut de la etajul 4 (musafiri ) |
de la etajul 4 ?????????????
omg
shi cum a supravietuit?? |
|
| Sus |
|
 |
val Testos juvenil

|
Trimis: Dum 06 21, 2009 8:54 pm Titlul subiectului: * |
|
|
Am scris deja ca i-as fi dat cu capul de pereti...(pe musafiri.adica pe un pui mic si neastamparat ,sa nu zic ,(in anul 1986.........in 1984 am avut prima testo de uscat una traditionala dobrogeana de covasna,m-am atasat de ea si asa a inceput pasiunea ptr. testoase(in special de uscat),au urmat sopirle,pasari,veverite....la un moment dat aveam gradina zoologica (de....stiti cum sunt copiii,fiica mea ar lua acasa toate animalele din pet shop si de pe strada numai sa nu fie chinuite acolo in cusca aia murdara sau prin gunoaie ,m-am trezit cu pui de vrabii sau de pitigoi,pe asta l-am hranit cu mancare de pisici,bucatele suculente mici,era rotund si foarte haios,manca si dormea,ne gande-am ca marindu-se o sa haleasca pisici......scuze poate sunt iubitori de pisici pe aici,sunt ok dar nu sa le tin acasa.)m-am intins prea mult,  |
|
| Sus |
|
 |
takawachinchila Testos activ

Data inscrierii: 28/10/2008 Mesaje: 299 Locatie: Bucuresti
|
Trimis: Dum 06 21, 2009 9:55 pm Titlul subiectului: F |
|
|
Sfatul meu:
Paziti-va animalele de copiii mici! sunt dezastre pe doua picioare!  |
|
| Sus |
|
 |
val Testos juvenil

|
Trimis: Dum 06 21, 2009 10:33 pm Titlul subiectului: |
|
|
De cand ne tot ameninti cu aruncatul la testoase...fa-o odata abia astept
am cateva iconite emotive foarte haioase cum le pot folosi (introduce)aici ?. |
|
| Sus |
|
 |
Home Testos juvenil

|
Trimis: Lun 06 22, 2009 8:09 pm Titlul subiectului: |
|
|
si cum imi pot da seama daca are vre-un parazit din acela de omoara....a mea a inceput sa manance bine chiar..ca inainte stiti ceva de solutiile acelea care curata apa de impuritati si de resturi de manacare..ar putea sa le dauneze in vre-un fel la testoase???  |
|
| Sus |
|
 |
mihaelajulia Testos juvenil

Data inscrierii: 04/01/2009 Mesaje: 77 Locatie: Novaesium
|
Trimis: Lun 06 22, 2009 8:31 pm Titlul subiectului: |
|
|
| Home a scris: | stiti ceva de solutiile acelea care curata apa de impuritati si de resturi de manacare..ar putea sa le dauneze in vre-un fel la testoase???  |
n-are ce sa le dauneze daca sunt solutii pentru acvarii de apa dulce, daca ai testoase de apa dulce, binenteles. |
|
| Sus |
|
 |
|