| « Subiectul anterior | Subiectul urmator » Share |
| Autor |
Mesaj |
Pandy Moderator

Data inscrierii: 22/06/2007 Mesaje: 1598 Locatie: Bucuresti (Berceni)
|
Trimis: Lun 08 18, 2008 4:19 pm Titlul subiectului: |
|
|
| Daca tu ai sta inchisa intr-o singura camera 10 ani ti-ar fi bine ? Broastele cresc de aceea nu sunt bune terariile nu te gandesti ca o chinui in apa de 2 cm si spatiu de miscare deloc ? |
|
| Sus |
|
 |
Wild Thing Testos juvenil

Data inscrierii: 20/09/2008 Mesaje: 11 Locatie: Sibiu
|
Trimis: Lun 10 06, 2008 12:55 pm Titlul subiectului: |
|
|
| Eu mereu mi-am dorit sa am o broscuta care sa stea sus pe insulita, vedeam terariile de plastic si imi placea atat de mult ideea. Si in cele din urma am primit o broscuta si am dat fuga la petshop si mi-am luat unul. Asa am descoperit cat sunt de nefolositoare. Broscuta mea a iesit de vreo 2 ori din el si o data a si cazut de pe dulap dupa ce a iesit de acolo. Parerea mea e ca terariile sunt total nefolositoare! |
|
| Sus |
|
 |
bosssu Testos meserias

Data inscrierii: 16/11/2008 Mesaje: 339 Locatie: Pitesti
|
Trimis: Sam 11 22, 2008 5:28 pm Titlul subiectului: |
|
|
| 1/ Exista si twrarii cu insulita mai mari (13-15l) eu am un acvariu de 50-60 l dar am un tarariu de 14 l in caare sai dau de mancare da e bunicel e maricel |
|
| Sus |
|
 |
obeta Testos juvenil

Data inscrierii: 28/11/2008 Mesaje: 8
|
Trimis: Dum 11 30, 2008 5:15 pm Titlul subiectului: |
|
|
de ce sa nu se foloseasca acele "terarii"?
eu am broscuta mea intr-unul din acelea si ii este foarte bine  |
|
| Sus |
|
 |
obeta Testos juvenil

Data inscrierii: 28/11/2008 Mesaje: 8
|
Trimis: Dum 11 30, 2008 5:23 pm Titlul subiectului: |
|
|
si apropo broscuta nu o sa stea 10 ani acolo
cand o sa se faca mai mare o sa-i cumpar acvariu  |
|
| Sus |
|
 |
J.F.Krist Testos juvenil

Data inscrierii: 21/11/2008 Mesaje: 41
|
Trimis: Dum 11 30, 2008 6:06 pm Titlul subiectului: |
|
|
Nu-s bune terariile de acel tip, insulite asa. Nu-s bune pentru ca-s prea artificiale, extrem de mici, nu poti monta un incalzitor ca lumea, un filtru, un decor si asa mai departe.
PS: Sunt kitschoase. |
|
| Sus |
|
 |
Pandy Moderator

Data inscrierii: 22/06/2007 Mesaje: 1598 Locatie: Bucuresti (Berceni)
|
Trimis: Dum 11 30, 2008 9:26 pm Titlul subiectului: |
|
|
| Defapt nu poti tine o testoasa in asa ceva pentru ca ele cat timp sunt mici se dezvolta rapid daca au un mediu potrivit, astfel, daca o ti "inchisa" in asa ceva, unde mai mult se plimba pe fund decat sa inoate, nu se va dezvolta normal. |
|
| Sus |
|
 |
roxana98 Testos juvenil

Data inscrierii: 27/10/2009 Mesaje: 90
|
Trimis: Mie 11 04, 2009 1:11 pm Titlul subiectului: Broscute |
|
|
Buna ziua, am o testoasa de florida mica mica de tot,pe nume Stela. .
As dori o lampa ultravioleta dar nu stiu de unde as putea lua una .Sant din Bucuresti dar nu cunosc aici decat trei petsopuri unde nau lampa .Eu mam mutat aici dar eu mam nascut in fetesti.
Apropo ,ce care a scris: am vazut niste poze cu un acvariu interesant amenajat...cred ca voi mai face niste schimbari...
Este Pogo's mum daca se poate sa-mi dai siteul de unde ai gasit pozele cu acvariul amenajat terog spunemi sa daca e pe google atunci spunemi ce ai cautat ca sa vad si eu daca se poate  |
|
| Sus |
|
 |
bogdy Testos activ

Data inscrierii: 04/01/2009 Mesaje: 146 Locatie: Sannicolau-Mare
|
|
| Sus |
|
 |
Monoceros Site Admin

Data inscrierii: 01/11/2006 Mesaje: 964 Locatie: Bucuresti
|
Trimis: Lun 12 21, 2009 9:08 pm Titlul subiectului: |
|
|
[Thurtwig], imi pare rau ca trebuie sa iti atrag atentia, dar nu e ok sa dai copy/paste la un articol (in intregime inclusiv cu ilustratie) de pe un site romanesc cu aceeasi tematica. Daca ai fi facut modificari (cel putin 30% din text) si ai fi folosit alte ilustratii nu as fi avut nimic de reprosat.
Sorry, dar ma vad nevoit sa sterg articolul. |
|
| Sus |
|
 |
tibor.sos Moderator

Data inscrierii: 22/12/2006 Mesaje: 339
|
Trimis: Joi 03 11, 2010 12:19 pm Titlul subiectului: |
|
|
doar o remarca: in lumea exploziei informatiei (ma refer la internet) cine vrea sa-si cumpere un animal, poate avea atata bunavointa sa se documenteze inainte sa-l cumpere, si nu sa se lase prada dorintei de a avea un animal despre care nu stie nimic si sa-l chinuie pana isi da seama ce si cum... afirmatia ca nu stiam nimic despre animal despre cum se tine, etc., ca nu mi-a zis nimeni ce si cum, in lumea de azi nu isi mai are rostul. si ar trebui trezita lumea sa nu se mai apere prin astfel de afirmatii!
aceasta remarca ar putea aparea pe aproape toate topicurile de pe acest site ce tine de detinerea speciei! chiar as propune un topic lipicios cu aceasta problema! etica si morala teraristului, detinatorului de testoase incepe de aici! |
|
| Sus |
|
 |
tibor.sos Moderator

|
Trimis: Joi 03 11, 2010 12:36 pm Titlul subiectului: |
|
|
un bol perfect pentru testoasele mici sunt bolurile pentru "usurare" pentru pisici sau alte cutii de plastic de aceeasi forma. punct.
 |
|
| Sus |
|
 |
Florin Moderator

Data inscrierii: 18/11/2006 Mesaje: 875 Locatie: Ilfov, Buftea
|
Trimis: Joi 03 11, 2010 1:43 pm Titlul subiectului: |
|
|
Dupa parerea mea, nu este bun nici macar acesta. Desi are dimensiuni ceva mai mari decat cel clasic, tot nu poti pune un filtru bun ( decat din acelea micute, interne), necesitand sa schimbi apa zilnic, lucru care nu le face deloc bine testoaselor.
Tot acvariul este cel recomandat( de fapt obligatoriu). |
|
| Sus |
|
 |
tibor.sos Moderator

|
Trimis: Joi 03 11, 2010 2:10 pm Titlul subiectului: |
|
|
intr-un aplasamant (acvariu, bol, balta in gradina, etc.) elementele cheie conteaza si mediul fizic creat de ele. sa nu uitam ca geamurile sunt create pentru om!!! in natura nu se uita nimeni la tine prin lateralele bazinului!!! deci scopul primar e un microhabitat bun!!! si normal ca uitam de acest lucru. deci ca naturalist afirm ca un acvariu este mai rau decat un bol, fiindca stresul vine din mai multe directii! insa acest aspect se poate schimba prin acoperirea catorva laterale.
pentru a intelege testoasele in captivitate este necesar sa intelegem testoasele din natura! nu uitati ca speciile tinute in captivitate au mii de ani de evolutie in natura si doar cateva zeci de ani in captivitate!!! deci invatati despre testoasele din natura si veti stii mai multe despre cum sa tineti o testoasa, mult mai multe decat din cartile de teraristica!!!
un filtru bun pentru a evita schimbarea frecventa a apei este, corect, obligatorie. |
|
| Sus |
|
 |
tibor.sos Moderator

|
Trimis: Joi 03 11, 2010 2:18 pm Titlul subiectului: |
|
|
| Diego, prima postare cu listarea de ce ai nevoie pentru a tine testoasa este extraordinara! |
|
| Sus |
|
 |
|