Pagina de start   Cautare avansata   FAQ   Lista membrilor   Grupuri de utilizatori   Inregistrare   Profil   Mesaje private   Autentificare 

Prima pagina - Testoase.com
Prima PaginaChatCreaza-ti un cont pe Testoase.comRegulamentul ForumuluiContact

Primii pasi   Intrebari frecvente   Specii de testoase   Hrana   Boli   Hibernare   Reproducere   Utile 
Recomandare filtru extern!
Du-te la pagina Anterioara  1, 2, 3, 4, 5, 6, 7, 8  Urmatoare

Creaza un subiect nou   Raspunde la subiect    Pagina de start a forumului Testoase de apa si de uscat Apa si filtrarea ei, plante si substrat, iluminare, echipamente
« Subiectul anterior | Subiectul urmator »   Share
Autor Mesaj
Florin
Moderator
Moderator

Data inscrierii: 18/11/2006

MesajTrimis: Dum 08 30, 2009 9:31 pm    Titlul subiectului: Raspunde cu citat (quote)

Trancer, cand cureti filtrul, automat golesti si apa din el.

monavioleta, si eu folosesc Aqua Safe. Si mai am una, Easy Blanace.
Sus
Trancer
Testos juvenil
Testos juvenil

Data inscrierii: 03/04/2009

MesajTrimis: Lun 08 31, 2009 7:56 am    Titlul subiectului: Raspunde cu citat (quote)

nu mi s-a raspuns la intrebare...
cand am deschis filtru pe buretii de sus erau resturi de mancare ... care se transformasera in mazga... e de bine sau de rau... tin sa precizez ca inca nu am lasat 2 saptm filtru sa se cicleze ,ieri era prima saptm dar l-am spalat si am pus apa statuta... ,chiar daca se ingalbeneste sa las apa aia? sau cum sa fac?
Sus
Florin
Moderator
Moderator

Data inscrierii: 18/11/2006

MesajTrimis: Lun 08 31, 2009 11:53 am    Titlul subiectului: Raspunde cu citat (quote)

Mazga aceea este normala. Cat despre apa, chiar daca se ingalbeneste in prima saptamana, tu schimbi tot 30 % din volumul ei si o sa vezi ca la un momentdat galbeneala dispare, la fel si mizeria.
Sus
andrushk_mib

Data inscrierii: 13/04/2009

MesajTrimis: Sam 10 10, 2009 9:21 pm    Titlul subiectului: Raspunde cu citat (quote)

Am citit mult si aici si pe alte forumuri si inca nu m-am decis ce filtru extern sa-mi iau. Ma gandesc intre Tetratec si Eheim. Vreau sa faca treaba buna, dar sa fie si silentios pentru ca acvariul e plasat in dormitor. Voi ce-mi recomandati? Mai sunt curios de inca ceva: daca pun un filtru cu debit mare (ex tetra 700- 700l/h,sau cel putin asa zice producatorul) la acvariul care are undeva la 40l de apa (el e de 60l), e prea mult, va trebui debitul dat mai mic? Stiu ca trebuie sa se formeze bacterii si ma gandesc ca daca debitul e prea mare pot sa apara probleme. Intreb asta pentru ca as vrea sa iau un filtru mai mare pe care sa-l pot folosi si in viitor, cand voi muta copii intr-o casa mai mare, nu sa dau banii de doua ori, mai ales ca vad ca brotacii cresc destul de repede.
Sus
diego
Site Admin
Site Admin

Data inscrierii: 01/11/2006

MesajTrimis: Sam 10 10, 2009 9:25 pm    Titlul subiectului: Raspunde cu citat (quote)

Eu am Fluval si il recomand. E drept ca este putin mai scump dar face banii.
Sus
andrushk_mib

Data inscrierii: 13/04/2009

MesajTrimis: Dum 10 11, 2009 3:08 pm    Titlul subiectului: Raspunde cu citat (quote)

Ok, dar nu mi-ai raspuns la intrebarea cu debitul, deci tind sa cred ca nu-i o problema:) Cat de silentios e fluvalul tau? Poti dormi langa el?
Sus
Merikka
Testos juvenil
Testos juvenil

Data inscrierii: 27/02/2009

MesajTrimis: Mie 10 28, 2009 7:36 pm    Titlul subiectului: Raspunde cu citat (quote)

diego a scris:
Eu am Fluval si il recomand. E drept ca este putin mai scump dar face banii.

Diego si eu am fluval. Cum ai apa si de unde cumperi consumabile?
Sus
diego
Site Admin
Site Admin

MesajTrimis: Mie 10 28, 2009 8:27 pm    Titlul subiectului: Raspunde cu citat (quote)

Merikka a scris:
Diego si eu am fluval. Cum ai apa si de unde cumperi consumabile?

Apa este curata. Mediile filtrante le schimb o data la 3-4 luni. Carbunele l-am cumpar ultima oara de la Animaxul de pe Turda, restul de la Hornbach

andrushk_mib a scris:
Ok, dar nu mi-ai raspuns la intrebarea cu debitul, deci tind sa cred ca nu-i o problema:) Cat de silentios e fluvalul tau? Poti dormi langa el?

Debit 480 l/h si silentios cat sa poti dormi cu el in camera.
Sus
Merikka
Testos juvenil
Testos juvenil

Data inscrierii: 27/02/2009

MesajTrimis: Mie 10 28, 2009 8:54 pm    Titlul subiectului: Raspunde cu citat (quote)

Multam pentru consumabile. O sa mergem si noi la Hornbach.
Noi avem un pic de probleme, apa e cam galbena. ce-i drept nu o schimbam, decat adaugam de 2-3 ori pe saptamana cate un pic din ce se evapora. Ai mai adaugat si alte medii filtrante fata de ce a venit la pachet?
aa...si imediat dupa ce curatam filtrul, primele zile face alge. Ca sa scapam de ele, tinem lumina stinsa la broscoi 2 zile si asa dispar.
Speli filtrul cum scrie aici pe forum, cu apa din acvariu? Noua nu ne este deloc comod sa folosim apa din acavriu, care miroase a balta, la spalatul filtrului. Poate asta sa fie cauza? Buretii cat de des ii schimbi? Scuze ca pun atatea intrebari, dar am citit tot ce era pe forum, am facut de toate si totusi apa e galbuie... incercam sa depistam cauza.
Multumesc mult anticipat
Sus
diego
Site Admin
Site Admin

MesajTrimis: Mie 10 28, 2009 9:06 pm    Titlul subiectului: Raspunde cu citat (quote)

Apa e galbena datorita faptului ca nu ati mai schimbat carbunii. Alte medii filtrante nu am adaugat. Pentru curatarea lor si a filtrului folosesc apa direct de la robinet.
Sus
petroschi
Testos juvenil
Testos juvenil

Data inscrierii: 22/10/2009

MesajTrimis: Mar 01 19, 2010 2:08 pm    Titlul subiectului: Raspunde cu citat (quote)

Am si eu o nelamurire ......Pe furtune se depune o mazga care in timp le obtureaza . Cum spalati mazca aia ? Eu sincer bag dertratant in furtune le las circa 2 min si apoi le spala sub jet de apa . Am tetratec ex 400 sunt multumit de el , daca nu-i pun sata din capatul tevi , EMA incearca sa se sinucida , am gasito cu capul acolo de 2 ori si nu mai putea sa iasa avea ochi plin de sange si gura la fel dar bine ca si-a revenit , sfat pentru cei care au broscute mai mici mare grija .
Sus
scifficus
Testos juvenil
Testos juvenil

Data inscrierii: 30/07/2010

MesajTrimis: Vin 07 30, 2010 7:35 pm    Titlul subiectului: Raspunde cu citat (quote)

Pentru curatatul furtunelor se gasesc niste fire de plastic mai rigide cu perie la un capat. Nu costa mult si sunt excelente pentru aceasta operatiune.

Nu folosi tot felul de chimicale care pot afecta animalutele.
Sus
Pandy
Moderator
Moderator

Data inscrierii: 22/06/2007

MesajTrimis: Sam 07 31, 2010 9:51 am    Titlul subiectului: Raspunde cu citat (quote)

Si unde ai gasit acele fire speciale?
Sus
scifficus
Testos juvenil
Testos juvenil

Data inscrierii: 30/07/2010

MesajTrimis: Sam 07 31, 2010 10:26 am    Titlul subiectului: Raspunde cu citat (quote)

In petshop se gasesc deobicei. Un exemplu http://www.jbl.de/news.php?lang=en&id=45
Mai sunt si de la Eheim dar separat pe dimensiuni, diametre ale furtunelor. Nu am gasit link separat ca sa nu fac reclama, sunt cele doua de sus. http://www.acvamax.ro/index.php?cPath=46_132
Sus
Pandy
Moderator
Moderator

Data inscrierii: 22/06/2007

MesajTrimis: Sam 07 31, 2010 11:47 am    Titlul subiectului: Raspunde cu citat (quote)

Multumesc frumos. Nu stiam ca exista asa ceva. Voi cauta Smile
Sus
Afiseaza mesajele pentru a le previzualiza:   
Creaza un subiect nou   Raspunde la subiect       Pagina de start a forumului Testoase de apa si de uscat -> Apa si filtrarea ei, plante si substrat, iluminare, echipamente Data este GMT + 2 Ore
Du-te la pagina Anterioara  1, 2, 3, 4, 5, 6, 7, 8  Urmatoare
Pagina 7 din 8

Mergi direct la:  
Nu puteti crea un subiect nou in acest forum
Nu puteti raspunde in subiectele acestui forum
Nu puteti modifica mesajele proprii din acest forum
Nu puteti sterge mesajele proprii din acest forum
Nu puteti vota in chestionarele din acest forum

Hosted by Develbox. Powered by phpBB © 2001, 2010 phpBB Group. Varianta in limba romana: phpBB Romania. Theme xand created by spleen.